Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Ogólnie czeka mnie pierwszy trip na grzybkach, ale pierw musza sie ususzyć (grziby z growkita colombian jeśli to istotne) i moje pytanie brzmi ile tego na początek zjeść? jest jakiś przelicznik albo coś? wybaczcie jeśli głupie pytania, ale totalnie nie znam się jeszcze na temacie.
Fajne te grziby ogólnie? czego moge sie spodziewać/jak się przygotować? to bedzie mój pierwszy kiedykolwiek w życiu kontakt z psychodelikami.
Jeśli wkręciłby sie jakiś badtrip to zwykłe benzo typu rolki/lorafen mi to wyłączy?
Bad trip jest częścią tripa i imo to trzeba przeżyć. A nie łapać się od razu za benzo. Nie zawsze jest fajnie, ale nie po to są psychodeliki, żeby zawsze było super.
Dawek nie proponuję, łatwo znajdziesz w internecie.
Proponuję zacząć od mniejszych dawek, ale szkoły są różne.
wczorajcapgrassyndrome pisze: Witam wszystkich
Ogólnie czeka mnie pierwszy trip na grzybkach, ale pierw musza sie ususzyć (grziby z growkita colombian jeśli to istotne) i moje pytanie brzmi ile tego na początek zjeść? jest jakiś przelicznik albo coś? wybaczcie jeśli głupie pytania, ale totalnie nie znam się jeszcze na temacie.
Fajne te grziby ogólnie? czego moge sie spodziewać/jak się przygotować? to bedzie mój pierwszy kiedykolwiek w życiu kontakt z psychodelikami.
Jeśli wkręciłby sie jakiś badtrip to zwykłe benzo typu rolki/lorafen mi to wyłączy?
Poradniki mówią że niby 3g to już dużo ale w moim przypadku to chyba było za mało.
Zjedz może 2-2,5g.suszkow. sprawdź jak będzie.
Jeśli słabo, bez spektaklu ale bez negatywnych objawów - weź i następnym razem zjedz 3-5 ;)
Tak, lorafen i benzo pomagają
"Rutyna to rzecz zgubna "
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
Przygotuj sobie dobre warunki, w domu polecam zrobić sobie jakiś fajny kąt, gdzie będziesz się czuł bezpiecznie, na początek tripu coś lekkiego do oglądania/słuchania, jak już trip się zacznie to sam będziesz wiedział co dalej. Fajnie też mieć kogoś do wspólnego tripowania, ale jeśli nie jest to ktoś z kim się super dobrze czujesz to już lepiej solo. Zjedz coś lekkiego z 2h przed tripem, przygotuj też sobie jakieś owoce, kanapki, sok (możesz się zrobić głodny podczas tripu, fajnie mieć coś gotowego pod ręką). Celowałbym w te 3g, będzie fajnie. Daj się porwać grzybkom, niczego nie oczekuj, olej benzo, Twoja głowa sama Cię poprowadzi .
@Verbalhologram
Na Fb roi się od randomów wrzucających filmy jak jedzą całe grzyby zaraz po zerwaniu, jak ktoś napisze że możnaby trochę uważać to atak jakby im ktoś matkę obraził. Wystarczyłoby się trochę mniej afiszować i nie pisać rzeczy typu "amanita to dar od boga, moje 3-letnie dziecko je codziennie dwa kapelusze na czczo, jeśli boli kogoś po tym brzuch to nie jest gotowy na święty graal", albo się przechwalać, że po 30 sztukach zrozumiało się sens życia. Od roku mikrodozuję codziennie, po 6-letnim ciągu odstawiłem benzo i baclofen, nie piję alko, działa :)
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Narkotyki łatwiej dostępne w Warszawie niż alkohol. Dowóz 24/7
Niedorzeczny zarzut z powodu grzybków
31-latek w plecaku miał grzybnię halucynogennej łysiczki kubańskiej, a w mieszkaniu gotowe, już ususzone grzyby tego gatunku. Mężczyzna usłyszał zarzuty. Grozi mu do trzech lat więzienia.
Botswana: Nowa strategia gospodarcza – marihuana zamiast diamentów
Botswana, jedno z najstabilniejszych państw Afryki, stawia czoła wyzwaniom związanym z uzależnieniem swojej gospodarki od wydobycia diamentów. Dwoma nowymi filarami tamtejszej gospodarki mają zostać energia słoneczna oraz konopie indyjskie.
Na jakie dolegliwości pacjenci w USA najczęściej stosują medyczną marihuanę?
Jakie dolegliwości pacjenci w USA leczą za pomocą medycznej marihuany? Sprawdź, dlaczego medyczna marihuana w USA cieszy się taką popularnością!