Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 433 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodziarz »
A ja miałem odwrotnie. Wpadł mi w ręcen stilnox z 13 tabsami. Pomyślałęm w pracy, a zarzucę jednego (koło godziny 14). Obudziełm się w tyn dzień o 22 totalnie nic nie pamiętając co się działo. Patrzę na opakowanie, a tan brakuje duuuużo tabletek. Ogólnie z tego dnia mam niezłą amnezję. Miałęm pójśc do kolezanki na sylwestra ale przyszedłem najpierw koło 20 (albo i trochę wcześniej) i p oprostu ne mogłem powstrztymać opadających powiem. Dopiero około 12 obudził mnie jej telefon czemu mnie jeszcze nei ma, no to się zwlokłem i poszedłem. Nie siedziałem długo, bo robnota na drugi dzień czekała ale i tak oczywiście przed snem poszło dwie tabletki do nosa. Ogólnie rano się budzę, patrzę a tam z 13 tabsów został jeden:). Zawsze myślałęm, ze jestem w stanie nad nim zapanować, no ale tym razem pojechałem na całego. I za cholerę nie mogę sobie przypomnieć kiedy to wszystko poszło. Aha i te 12 tabsów to poszło w nos, oj biedna śluzówka nosa.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Jabolev »
Hydroksyzyna. Sensowne jest wykupywanie tego specyfiku ?
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2010 przez Jabolev, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 246 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fouc »
^^
o lol, serio ci to przepisali? to jest ta antyhistamina co czaaaaasem próbują wcisnąć jak już bardzo nie chcą przepisać zolpi. odpowiadając krótko - nie. sama nie jest psychoaktywna, a jej działanie nasenne to w zasadzie działanie niepożądane i raczej słabe
  • 198 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nord »
Jabol powiedz że chcesz NASEN i nic innego. Jak nie chce ci dać to jest pizda i nie powinna pracować w tym zawodzie ;-) zmień lekarza :-D
Uwaga! Użytkownik nord nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Nasen najtanszy zolpi i bez problemu go dostaje od lekarza po prostu mówie spac nie umie i tyle a jak masz problem i nie szkoda ci 50 dych idz do prywatnego terapeuty najlepiej psycho i on ci zapisze uwierz mi :D
  • 433 / 5 / 0
Zgadzam się, nie dawaj sobie wcisnąć hydroksyzyny, bo w porównaniu z zolpi to nieporozumienie. Hydroksyzyna to w zasadzie zamulacz a nie lek nasenny dla mnie, to tak jakby np aviomarin przypisywać na sen, a powiedziałbym nawet, że dla mnie aviomarin jest lepszy niż hydroksyzyna. Zolpiego oprócz benzo nic tutaj nie przebije (no może przesadzam ale na sen jest naprawdę dobry).
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 201 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Babydoll »
Przede wszystkim hydroksyzynę i większość innych nasennych specyfików dzieli od zolpidemu diametralnie różna długość działania. Po hydro, wielu benzo, a także mianserynie i mirtazapinie, które może Ci wcisnąć, jest się sennym w trakcie dnia. Musisz zgłosić tę uwagę i podkreślić, że często sypiasz bardzo krótko i od rana musisz być na nogach (żeby nie wcisnęła Ci zolpiklonu). Zaznacz, że będziesz używać leku doraźnie, bo problemy ze snem pojawiają się epizodycznie.
  • 577 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: cpunex »
Jelbem se polsenu doodbytniczo i ostro mnie wyjebalo :D Zartuje donosowo xxxxD Czuje sie dziwnie.
  • 577 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: cpunex »
O ludzie jestem własnie na polsenie i ogolnie widze jakis inaczej literki mi lotaja czuje sie jak bym na plazy byl bo taki wiaterek itp. Jakie to dziwne//... Czuje sie teraz jakbym pisał na jakiejs kartce papieru ehhhhhhhh nie ogarniam juz nic end
  • 433 / 5 / 0
Popieram babydoll, po hydroksyzynie miałem straszną zamułę na drugi dzień, to samo było przy pernazynie, ale to raczej nikt ci jako lek nasenny nie przepisze.
Z nasennych jeszcze mógłbyś wziąć nitrazepam, też na mnie dobrze działał i nie powodował zamuły.
@cpunex, chyba wiem o czym mówisz, bo przy ostatnim maratonie z zolpim miałem podobne odczucia, tzn przy pierwszych dawkach, bo pamiętam tylko to co się działo między pierwszymi 10 mg a natępnymi 20-stoma, a jakie było moje zdziwienie jak się obudziełem (a w zasadzie mnie obudzono telefonem:P) koło 24 a tutaj brakuje 6 tabletek:D. A na początku zabawy z zolpidemem myślałem, że człowiek jest nad tym w stanie panować, ehh, złudne uczucie;).
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.