Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 468 / 98 / 0
19 lipca 2020adverse pisze:
Myślę, że to nie ma związku z morfiną... A czy ten ból w jakikolwiek sposób blokuje pregalina/gabapentyna?
Nie wiem... nigdy nie probowalam.

Skoro nie ma nic wspólnego z majką to dlaczego zawsze po iv mam te bóle?
If I could be free from the sinner in me
  • 102 / 5 / 0
Hej. Jest ktoś z Poznania?
  • 2532 / 601 / 0
Sorry nie wiem gdzie zapytac.Czy jak wbijam igłę i ciśnienie samo włacza krew do pompki to muszę się upewnić ze jestem w środku i zaciągnąć kontrolkę? Kurwa nie mam za dużego doświadczenia z i.v i ciężko mi to odciągnąć bo boję się że wtedy z niej wypadnę,kurwa ciężko to odciągnąć jedna ręka która już trzymam pompke.Jak wy to odciągacie normalnie kciukiem i wskazującym?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 161 / 8 / 0
@Up tak, kciukiem i wskazującym; gdy napłynie mi krew do kontrolki to zmieniam kąt pompki na ostrzejszy i przesuwam kilka mm do przodu już nie odciągając krwi podaje zawartość
  • 2532 / 601 / 0
@yuck0 I myślisz, że to dobry patent ten twój bez odciągania dla kogoś kto ma za sobą tylko kilka ifauek? Czy mimo tego że krew sama napływa do kontrolki jednak dla pewności odciągnąć?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
nie trzeba odciągać, jak jest krew w kontrolce to znaczy, że jesteś w żyle. Wbijać się trzeba ostrożnie i kontrolować, co się robi, jest krew wtedy stop i można cisnąć. Można dla pewności lekko pchnąć tłoczek, jak wypadłeś to będzie się gulka robić i zaboli. A najłatwiej wyskoczyć z żyły właśnie odciągając pompkę. Potem zaczyna się gmeranie igłą i szukanie kabla ;)
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 188 / 61 / 0
https://youtu.be/-t1SCZMO0Gc

Tu jest co prawda instrukcja do zakładania wenflonu, ale do iniekcji iv również się sprawdza znakomicie. Metodę stosowałem setki razy, lewą i prawą ręką, i odkąd się nią kieruję ani razu nie zdarzyło mi się wypaść z żyły lub mieć inne problemy przy zastrzykach dożylnych, także polecam.
  • 2532 / 601 / 0
A jaka jest biodostępnośc jak podam obok? To się kwalifikuje jako podanie podskórne?
  • 23 / / 0
13 lipca 2020Caputmortuum1 pisze:
Podskórnie podaje się tylko z ampułek i lepiej partiami do 1centa (cm3, czyli mL), zaczerwienienie po podaniu wynika z histaminy, a bąbel, cóż tak jest. Jaką objętość podałeś roztworu i czy był ze szkiełka czy przerabiania tabletka? Kiedy to było i kiedy zauważyłeś niepokojące Cię rzeczy? Przy pod. s.c. ryzyko ropnia jest większe niż przy i.v., szczególnie przy niejałowości wstrzykiwanej cieczy. Obserwuj, jeżeli mimo upływającego (dłuższego, bliżej dni niż godzin) czasu, bąbel będzie się utrzymywać, będzie ciepły, bolesny a skóra nad nim czerwona to będzie oznaczało, że zorganizował się ropień- wtedy trzeba go ewakuować, najlepiej u chirurga.
Spoiler:
Dzięki za odpowiedź, po 2 godzinach zaczęło przechodzić, a na drugi dzień nie było już żadnego śladu, bez sensu się zestresowałem.
Dlaczego podskórnie tylko z ampułek? Znam osoby które podają tak od lat MST i mają się dobrze...
  • 468 / 98 / 0
Niby 100% ale stracisz wjazd.
If I could be free from the sinner in me
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.