Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 81 / 9 / 0
Potrzebuję porady, jestem w szpitalu i jestem już na detoxie a odstawić chce już raz na zawsze rolki, jestem na 6mg i 600 pregi, 40mg baklo i nie wiem co jeszcze na złagodzenie objawów abstynencyjnych?
  • 22 / 1 / 0
Siema Wszystkim, przede mną konkretna misja, od jutra schodzę z klonazepamu, dziennie biorę 2x8mg, więc grubo. Benzo biorę niecałe 8 miechów. Generalnie był xanax przez ten czas, pojawiło się po drodze kilka innych ale chwilowo. Ćpałem i piłem ok 24 lata, mam 38, także uzależnienie krzyżowe, jestem po ośrodku odwykowym. Jakoś od dwóch tygodni przeszedłem na klona, że względu na dłuższy okres półtrwania. Wygodniej i nie ma takiej spiny między dawkowaniem. Byłem dziś u psychiatry i narazie zalecił mi schodzenie co tydzień o 1mg, rano 0,5 i po południu 0,5. Do tego dorzucił convival chrono 500 o przedłużonym uwalnianiu, ketrel, który biorę od 3 miechów, tylko teraz zamiast na sen 50 mg tak jak brałem to będę brał duuuuzo większe dawki i w trakcie dnia też (im mniej klona będę brał). Dorzuciłem jeszcze anticol, by straszył od alko. Mam do Was do Was wielką prośbę o rady, wiem, że każdy jest inny i i inaczej coś może zadziałać. Ale prośba, na coś co pomaga przy schodzeniu, jakieś środki przeciwlękowe, wiem, że peptydy przyspieszają regeneracje neuroprzekaźnikow itp. Jakieś suple przeciwlękowe? Krople CBD podobno pomagają na lęki, ogólnie wiem schodzę z mega dawki, troszkę na plus że to trwa miesiące nie lata, ale nie wiem czy ma to duże znaczenie. Także jakieś cenne rady? Też takie pytanko, bo wiadomo obawiam się tego czasu, jak go zniosę, da się funkcjonować wśród ludzi w miarę? pracować? Wiem każdy inny... Jak będę się czuł za bardzo niekomfortowo przy zejściu z dawki wrócić do tej przy której było w miarę ok rozumiem. Mam też ciekawe pytanie, o regeneracje tych receptorów GABA, jak one mają się regenerować, skoro dalej to biorę, za pewne im mniejsza dawka tym się bardziej regenerują, macie coś na ich wzmocnienie regeneracji? Pozdrawiam.
  • 455 / 43 / 0
Benzo 8 miechów, to jeszcze nie jest aż tak strasznie długo, ale na tyle długo żeby mieć konkret uboki. Obserwuj organizm jak reaguje na zmiany dawki, to jest najważniejsze, bo każdy inaczej ma. Nie zakładaj sonie czasu kiedy skończysz, ale po prostu ustaw cel, że chcesz.
Schodź powoli i stopniowo, będziesz mógł jakoś normalnie funkcjonować. Oczywiście super nie będzie, trzeba się przyzwyczaić, że ruszające się rzeczy, schizy itp to normalka, ale im wcześniej człowiek sobie to uświadomi, to nie będzie myślał, że wariuje, tylko to sprawa odstawienia i tyle. Da się żyć, ale szału nie ma. Najłatwiej będzie Ci zejść z dużych dawek na małe, a z małych na minimalne albo zero to największe wyzwanie.
Schodź powoli i obserwuj jak organizm reaguje, to podstawa.

Ketrel, to każda osoba inaczej odczuwa, ja w ośrodku dostawałem to na sen 75mg, ale ze spaniem i tak było średnio, potem przeszedłem na mianseryne i to działa dużo lepiej. Nie czuję się senny po tym, ale reguluje sen. Tylko do tego się słabo pije i wali %-D

Dobrze będzie, 8 miechów to nie tragedia i dasz radę, życzę powodzenia :)
  • 85 / 34 / 0
@pitka większą krzywdę robisz sobie biorąc baklo i pręgę (szczególnie w takiej ilości) niż tymi 6mg rolek. 6 mg to jest już niemalże dawka placebo, zagryź zęby, nie implementuj już nic innego.

@Mikey0205 tak jak PolitoxyJunkie napisał, rozważ ketrel (tylko na początek 25mg, najmniejszą dawkę). Ja około 4 miesiące po całkowitym odstawieniu benzo jadłem ketrel na sen i rzeczywiście mi pomagał. Natomiast ciężko jest na tym ketrelu funkcjonować, ja przynajmniej nie mogłem się dobudzić kilka godzin po wstaniu i chodziłem zamulony cały czas.
  • 22 / 1 / 0
A ja po Tym ketrelu spałem jak dziecko 50mg i w dzień zero zamułki. Ale teraz przepisała mi 100mg na noc i później im niżej klony tym więcej ketrelu, 1x25, później 2 x 25 w dzień, kurwa przecież to jest jakiś absurd raczej. Do tego ten convival chrono 500mg 1-0-1. Od początku schodzenia, on głównie powiedziała, że to przeciwpadaczkowo, ale od początku przy stopniowym schodzeniu? Wiadomo, te leki mają różne zastanawanie. Bardziej kusi mnie do kogoś alternatywnego iść, wspomagać się jakimis peptydami, ocb, itp itd Nie, wiem, zacisnę żeby zobaczę może nie będzie tak źle. Ona sama mówiła, że będziemy kombinować. Za głowę się łapała jak jej powiedziałem jakie dawki biorę co dziennie. Dzięki za odpowiedzi, jak ktoś coś jeszcze to zapraszam.
  • 81 / 9 / 0
Pregabaline 600 biorę na stałe już od 5 lat, a rolki od 8lat więc uwierzcie mi, że ten jebany diazepam utrzymuje się strasznie długo a objawy odstawienia są chujowe z tego tytułu, że jest potworny problem ze wzrokiem i chodzeniem (kręci się we łbie + halucynacje i piski w uszach). Jestem w świeciu więc personel na luzie tu odstawia kloniarzy i zolpidemiarzy, a ze mną jest zagwozdka. Objawy znam dzisiaj kazałem upierdzielic dawkę 2mg w południe na rzecz baklo.
Nie chcę żadnych depakin, konwuleksow bo to ryje bebechy i zbiera mi wodę w stawach. baklofen pomaga na te zasrane kręcenie się w głowie i poprawia nastrój. Ogólnie wolę schodzić dłużej, ale skutecznie.

Sam w życiu odstawiłem przez 2msc Xanax z dawki 2mg/doba na 0, a te rolki muszę odstawić w szpitalu. Z kim nie gadam to żrą SSRI, a ja tego też nie chce bo gówno potem trzeba odstawiać.
Mój układ GABA i tak jest ostro rozjebany od alko i relanium + pregaba. Teraz te objawy są w miarę znośne, a baklo biorę 1 raz w życiu i pozwala mi skasować ten zjebany szczękościsk i ból glowy.
Pytam co można brać, żeby to też potem stopniowo odstawić (myślę, że za max 3 tygodnie wbije już na terapię 2miesieczna stacjonarna i w marcu najpóźniej wychodzę do ludzi zostając tylko na 4mg bupry i może max 450 pregaby).
Najbardziej wkurwia te odrealnienie i niemożność skupienia uwagi oraz taka dziwna telepka i gwizdy w uszach).
Opieka tu jest dobra, na żarcie nie narzekam tylko skład się zmienił pacjentów na bejów, co noclegu szukają.
Potrzebuje pomocy kogoś kto te gówno odstawił, bo kurwa pierdolca można dostać, myslalem, że gorzej się odstawia klony/Xanax czy dormicum a jednak skurwidiazepam ma najdłuższe działanie.
Nie mogę się doczekać dnia, jak wyjdę i będzie na testach tylko bupra.
Do poniedziałku nic nowego nie dostanę, więc jak na razie czekam na opinie fachowców z hajpa ;)
Pozdro !
  • 455 / 43 / 0
Ketrel jak każda rzecz tego typu działa na każdego inaczej. Ale co do zamulenia potwierdzam. Tisercin, trittico, miansa, mirta i pewnie duzo innych działa na każdego inaczej. Ale to są tylko tabletki regulującą sen i każdy inaczej reaguje. Ja po ketrelu w małych dawkach coś spałem, ale którko, tritico pierdoli ciśnienie, wiec rano trzeba bylo trzeba chwile poczekać żeby spać. a spania i tak nie było, Miansa treoche to wyregulowala. Ale ważne, że by klaść sie o podonych godzinach i nie ćpać/chlać w miedzyczasie.
  • 22 / 1 / 0
No dobra, chciałbym przejść bardziej na funkcje neurokognitywne, przede wszystkim wspomaganie przeciwlękowe podczas schodzenia, jakie preparaty... Np peptydy, olejki, suple itp itd. Ktoś zna coś konkretnego? Z tego co wiem np cortagen, semax, lion's mane, CBD powinny całkiem dobrze pomóc. Jeszcze poszukam bo coś miałem, ale muszę lecieć. Dawajcie jak coś macie sprawdzonego. Peace.
  • 3245 / 556 / 0
Chujowo mi to idzie.
Czasem są lepsze okresy, mam obstawę lekowa, biorę tylko SSRI max dawka i ta piekielna prege 600mg.
Obcinam bez bólu jest coraz mniej a potem ten mały "skurwysyn" w środku wyciąga paczkę i zjada cała paczkę żeby po prostu puknąć.
Pracuje z terapeuta ale to nie mój tata nie widzę się z nim codziennie, nie stać mnie na ośrodek "wakacyjny".
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 768 / 106 / 0
A mi idzie odstawienie benzo jako tako. Jestem już na 5 mg relanium z rana 300 Pregabaliny, 90 Duloksetyny, mitrazapine na sen i Promazyna. Nie wiem po co ale biorę ta promazyne jak lekarz kazał. Za dwa tygodnie się go zapytam po co mi ona. Najgorzej jest jak mam coś ważnego do załatwienia to zawsze ogarnia mnie taki lęk jakiś dziwny i wtedy mam chęć na dorzutke benzo. Będę musiał to przepracować na terapi. Wyjście na zakupy czy na spacer nie wywołuje u mnie takiego lęku. "Ważne" dla mnie sprawy powodują to że mam chęć dobierania. Czasem mam takie myśli co by nie wrócić do terapeutycznych dawek Clona tj. 1,5-2 mg. Ale nie. Walka trwa
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.