Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 21 / / 0
Właśnie dzisiaj zauważyłem, że na doz.pl zmienili status Wellbutrin XR 300 na "produkt niedostępny". XR 150 już od jakiegoś czasu był niedostępny. Czy to możliwe, że zaprzestano produkcji?
  • 410 / 23 / 0
8-(

Faktycznie.Nie, nie wierze, ze go calkiem wycofaja. Zamawiaj przez pojedyncze apteki. No ale faktycznie jest to bardzo niepokojace, chyba maila do GSK napisze w tej sprawie

Edit: napisalem, zobaczymy co odpowiedza.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 410 / 23 / 0
W temacie:

"Szanowny Panie,

Dziękuję za przesłane pytanie.

Odpowiadając, GSK nie wprowadziło żadnych zmian do dystrybucji preparatu Wellbutrin. Zgodnie z informacją potwierdzoną przez Dział Logistyki GSK, obie dawki Wellbutrinu są dostępne w kanale hurtowym jak i aptecznym. Jeżeli apteka ma problem z zakupem w hurtowni, może złożyć zamówienia poprzez program detalicznego zaopatrywania aptek GSK – szczegóły są dostępne na stronie

[GSK- link do systemu zaopatrywania aptek] http://www.gsk.com.pl/oferta-handlowa/p ... aptek.html.

Mam nadzieję, że powyższe wyjaśnienie odpowiada na Pańskie pytanie.

Z poważaniem.
Justyna Czarnoba
Communication & CSR Manager"
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / 3 / 0
Witam, czuć lekko euforyczne działania na Bupropionie? lub zwiększenie motywacji i ogólnie intensyfikację przyjemności? jak jest z libido na Wellbutinie?
Uwaga! Użytkownik Kimmy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 4 / 0
z libido dobrze, a euforyczne działanie odczujesz po podaniu donosowym, tak 40% jakości stanu po amfetaminie, jednak high szybko mija.
  • 21 / / 0
krism pisze:
Zgodnie z informacją potwierdzoną przez Dział Logistyki GSK, obie dawki Wellbutrinu są dostępne w kanale hurtowym jak i aptecznym.
Uff. Ulga. Dzięki za info ;)
  • 410 / 23 / 0
Nie obniza libido a wrecz je podbija i to konkretnie (300 mg) - bije trazodon na glowe..
  • 410 / 18 / 0
Z libido jest u mnie ciężko. Jak mam normalny zapracowany dzień gdzie od 7 rano do 22 pracuje i załatwiam sprawy to jeszcze jakoś się opamiętuje. Natomiast jak mam tylko luźniejszy dzień albo wolny to cały czas myślę o seksie i muszę mieć minimum 4 orgazmy a to już jest uciażliwe, ale co kto lubi ^_^
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 410 / 23 / 0
Potwierdzam. Na 300 mg libido baaardzo skoczylo. Mocno klepie po noradrenalinie, co ma wady w postaci zwiekszenia nerwowosci i jej objawow wegetatywnych (pocenie dloni) - mam nadzieje ze citalopram to z czasem wyrowna.
  • 1893 / 179 / 0
@brd123, krism:
Czy szybsze wejście i euforyczne działanie bupropionu również uzyskam stosując Wellbutrin XR?
Obawiam się czy te przedłużone uwalnianie nie przedłuży mi wejścia (aplikując donosowo). XR nie będzie działać mniej intensywnie?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".