która nagina je na absurdalne sposoby
każąc im grać rolę w zadziwiająco zwodniczej grze.
– Jacques Vallee, Messengers of Deception -
19 grudnia 2014ein pisze: Terapia psychodeliczna,może zaprowadzić do piekła.
Tak naprawdę, to w moim przypadku. Pierwszy raz miałem terapię przy pomocy meskaliny. Byłem przygotowany na to, ze cokolwiek przeżyje, to znaczy ze mój wewnętrzny duch tego potrzebuje. Z chwila kiedy za sprawą meskaliny, będzie możliwość zaistnienia jakiegoś przeżycia, to będzie to podyktowane przez wewnętrzną inteligencje i dopasowane do właściwości samej meskaliny. Minęło kilka takich sesji w naturze. Rezerwat i bardzo specyficzny las. W nim rozmaite grzyby i rośliny, które zobaczyłem po raz pierwszy. Obraz bardziej przestrzenny i specyficzna ciepła świadomość szczęścia. Na początku czułem zawiedzenie, nie doznałem wizji czy wielkich odczuć mistycznych.
Dało mi to jednak fundament pod LSD. Pierwsza próba 500ug. Przebieg już właściwy dla wizji i stanów mistycznych. Wszystkie czułem jako bardzo mi potrzebne i pomocne. Nawet jak chwilowo były mroczne, to tylko po to, bym popłyną dalej w głąb i tylko pozytywnie. Dostrojenie się do wszechświata by stawać się lepszym człowiekiem. Ta myśl jest moim przewodnikiem który nie zawodzi. Z innym podejściem to naprawdę można zrobić sobie niezłe kuku :-/
Goniąc za żywiołkami drobniejszego płazu,
To się wzbija, to w głąb wali
Adam Mickiewicz- Oda do młodości.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.