która nagina je na absurdalne sposoby
każąc im grać rolę w zadziwiająco zwodniczej grze.
– Jacques Vallee, Messengers of Deception -
19 grudnia 2014ein pisze: Terapia psychodeliczna,może zaprowadzić do piekła.
Tak naprawdę, to w moim przypadku. Pierwszy raz miałem terapię przy pomocy meskaliny. Byłem przygotowany na to, ze cokolwiek przeżyje, to znaczy ze mój wewnętrzny duch tego potrzebuje. Z chwila kiedy za sprawą meskaliny, będzie możliwość zaistnienia jakiegoś przeżycia, to będzie to podyktowane przez wewnętrzną inteligencje i dopasowane do właściwości samej meskaliny. Minęło kilka takich sesji w naturze. Rezerwat i bardzo specyficzny las. W nim rozmaite grzyby i rośliny, które zobaczyłem po raz pierwszy. Obraz bardziej przestrzenny i specyficzna ciepła świadomość szczęścia. Na początku czułem zawiedzenie, nie doznałem wizji czy wielkich odczuć mistycznych.
Dało mi to jednak fundament pod LSD. Pierwsza próba 500ug. Przebieg już właściwy dla wizji i stanów mistycznych. Wszystkie czułem jako bardzo mi potrzebne i pomocne. Nawet jak chwilowo były mroczne, to tylko po to, bym popłyną dalej w głąb i tylko pozytywnie. Dostrojenie się do wszechświata by stawać się lepszym człowiekiem. Ta myśl jest moim przewodnikiem który nie zawodzi. Z innym podejściem to naprawdę można zrobić sobie niezłe kuku :-/
Goniąc za żywiołkami drobniejszego płazu,
To się wzbija, to w głąb wali
Adam Mickiewicz- Oda do młodości.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.