Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2123 / 268 / 0
antropolog pisze:
Jeśli nie da antka, poproś o neo. Jeśli nie da, to thio. Jeśli nie, to chociażby solpadeine. Na wszystko jest sposób, tylko trzeba działać zdecydowanie.
Właśnie, nie raz musiałem tak zrobić. Rzadko sie zdarza, że niema zupełnie jakiegoś leku, częściej farmaceutka mówi, ze moze wydać tylko jedno opakowanie, bo od niedawna mają takie zalecenie. Jest niedziela, srodek nocy i gdzie mam szukać innej apteki? Wtedy dokupuję nawet przekurwazajebiście drogą neoazarinę. A w ogóle raz spotkalem sie z bardzo śmieszną sytuacją, poprosiłem o thio i farmaceuta mówi, ze nie ma. Proszę o antidol, to samo, poprosilem o neoazarinę i farmaceuta taki zrezygnowany "no dobra, jest thiocodin". Albo strasznie nie lubilem farmaceutki, która nieraz jak przychodziłem np. w niedzielę w nocy to od wejścia krzyczala "nie ma thiocodinu!", ja wtedy zaczynalem szybko coś kombinować, a ona cała roześmiana "żartuję, jest thiocodin". Kurwa. Za to raz podchodzę do okienka i rzucam "poproszę flegamine w tabletkach", ona taka zdziwiona idzie do szuflady, przynosi flegaminę a ja "żartuję, thiocodin poproszę!". A niech sie nachodzi, dobrze jej tak.

A w ogóle ostatnio niczego w dozie nie zamawiam, w aptekach naziemnych mam taniej. Kiedys ten doz byył tańszy, pewnie zobaczyli, ze koda dobrze schodzi i podnieśli cenę. Antka w naziemnej aptece kupuje 30gr taniej, a thio prawie 50gr taniej.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2011 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 622 / 1 / 0
Fakt, że na taka akcję bym sie nie odważyła żeby apteki sobie nie spalić (a mieszkam w mieście, w którym aptek są setki) świadczy tylko o tym że jestem mega wjebanym ćpunem...

Wczoraj wytrzymałam, za to dziś mam ochotę na przełamanie bariery "magicznych 750mg" i zjedzenie 800 - czyli tak naprawdę 795 albo 810mg
Przyjdzie taki moment że będe musiała odstawić kodeinę na sucho z ciągu na dawkach 1000mg i będzie wesoło
  • 430 / 5 / 0
antropolog pisze:
Rozmowa z kierownikiem powinna rozwiązać problem. Dopóki nikt nie zareaguje, to sytuacja się nie zmieni. Trzeba walczyć o swoje prawa. Załóżmy, że jesteś szarym obywatelem i faktycznie potrzebujesz antka, bo boli cię ząb, a nic innego nie pomaga. I co? przez babe masz się męczyć? Z resztą, możesz nawet poprosić o pokazanie pudełka leku gdzie stoi jak byk, że jest bez recepty. Jeśli nie da antka, poproś o neo. Jeśli nie da, to thio. Jeśli nie, to chociażby solpadeine. Na wszystko jest sposób, tylko trzeba działać zdecydowanie.
Jak chcesz walczyć o swoje prawa to podpisz petycję przeciwko zmianie w przepisie dot. ziół http://gaia-health.com/articles301/000315-polish.shtml . :-)
  • 290 / 2 / 0
Podpisałem, choć sceptycznie podchodze do wszelkich petycji internetowych. A nuż zadziała.
  • 2123 / 268 / 0
meira pisze:
Wczoraj wytrzymałam, za to dziś mam ochotę na przełamanie bariery "magicznych 750mg" i zjedzenie 800 - czyli tak naprawdę 795 albo 810mg
Jak bierzesz tak duże dawki to nie ma sensu żreć samego thiocodinu. Powyżej 2 opakowań przyrost miłych doznań jest nieproporcjonalnie mały do wzrostu dawki. Brałaś kiedykolwiek kodę z antidolu? Polecam spróbować 3 antki i 2 thio, bo w końcu do thio jesteś przyzwyczajona. Działanie będzie dużoo lepsze niż przy 5 thio. Sulfogwajakol przez swoje drażniące działanie zmniejszq biodostępnosć kodeiny, w dodatku koda wchłania się wolniej. Nie wiem jak ten mechanizm działa, ale ma związek z działaniem drażniącym. Przy dawkach leczniczych efekt ten jest niezauważalny, ale przy dawkach pozamedycznych jest juz wyraźny.

Podam taki przykład, jak 300mg robiło mnie dobrze i postanowilem wziać 3 thio to się zawiodłem, było tylko trochę lepiej. Dodam, że przy 2 opakowaniach nie miało znaczenia co bralem, thio i antek dzialaly mniej więcej tak samo, dlatego bardzo się zdziwiłem kiedy zajebałem 3 antki, euforia była ze 2 razy wieksza niż przy 2 opakowaniach. Od tego czasu bardzo rzadko jem więcej niż 2 opakowania thio, jak chcę zwiekszyc dawke to łacze thio z antkiem. Po samym antidolu fazka jest bardzo krótka, a potem następuje rozdraznienie (u mnie), dlatego zawsze łączę z thio.
Ostatnio zmieniony 19 marca 2011 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 323 / 1 / 0
ile najdluzej czekaliscie na przetworzenie zamowienie przez DOZ? Zamowilem wczoraj o godzinie 0:30 troche specyfikow i status jest: Opuscilo hurtownie. Moge liczyc na to, ze na jutro juz bedzie do odbioru?

pozdro
  • 425 / 21 / 0
Możesz liczyć na to, że już jest w aptece.Zadzwoń i zapytaj.
  • 204 / 2 / 0
A mi sie wydaje, że można odebrać nawet jeśli kuriera jeszcze nie ma. Normalnie dostajecie zamówienie w papierowym woreczku zapakowane i podpisane, ale raz poszedłem gdy jeszcze paczka była w drodze to aptekarka wzięła po prostu z półki 5 Antków i już. (ale nie dam głowy)
Weź niebieską pigułkę, a historia się skończy, obudzisz się i uwierzysz we wszystko, w co zechcesz. Weź czerwoną pigułkę, a pokażę ci, dokąd prowadzi królicza nora.
  • 323 / 1 / 0
okej dzieki zadzwonilem jak polecila majki i git odebrane FAZA
  • 1959 / 59 / 0
jazzbass pisze:
ile najdluzej czekaliscie na przetworzenie zamowienie przez DOZ? Zamowilem wczoraj o godzinie 0:30 troche specyfikow i status jest: Opuscilo hurtownie. Moge liczyc na to, ze na jutro juz bedzie do odbioru?

pozdro
Mi zazwyczaj wysyłają o 06:00 i po południu mogę odebrać. Tymi statusami się nie kieruj, bo zauważyłem, że moje zamówienia zmieniają status po tygodniu najmniej.

Nawet jak nie odbiorę to na koniec i tak mam: odebrane przez użytkownika %-D .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."