Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / 1 / 0
slask okolo 70-80
  • 5 / / 0
SW lubuskiego - dozbierane 80 szt (czyli już ponad 100). Zazdroszcze Wam miejscówek, ja od lat nie mogę znaleźc perfekcyjnego pola, ale i tak nie narzekam :) / poza tym ostatnio był u nas przymrozek przy glebie!
  • 12 / / 0
Wschodnie mazowsze ok 200 szt.
  • 77 / 2 / 0
Pomorskie, 79 sztuk we dwie osoby w pół godzinki. :cheesy:
  • 857 / 2 / 0
Dolnyslask, 54 jedna osoba w 1h.
Uwaga! Użytkownik Raoull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 136 / 5 / 0
Stan na 1-10 października 2012 (wyselekcjonowane z różnych wątków na forum.

[ external image ]

+ mapa wysypów tych jadalnych (która prawdopodobnie jest zbliżona jeśli chodzi o występowanie łysiczek).

[ external image ]
Ostatnio zmieniony 10 października 2012 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawka formatowania
  • 1107 / 52 / 0
Świętokrzyskie. Wysyp całkiem zacny porównując do poprzedniego sezonu. Nadal jednak na spotach nie jest tak mokro jak być powinno to też grzyby rosną tylko w cieniu drzew. Wysypują jednak tam bardzo urodzajnie ;)

Byłem ostatnio razem z kolegą. Uzbieraliśmy łącznie prawie 500 łysic. Czasu nie sprawdzałem, ale więcej jak 1,5h nam to nie zajęło.
Chuj na kaczych łapach
  • 1392 / 10 / 0
Kecaj, z czyich postów złożyłeś sumę dla Małopolski? Między 1 a 10 października zaraportowałem, nawet w tym temacie, zbiór 1800 sztuk, więc coś się nie zgadza. ;-) Dodam od razu zbiór kumpla z tej samej okolicy, czyli razem zgłaszam 1960 dla małopolskiego.

E: Gwoli ścisłości, tu raportowałem 1500 7. października, 1800 w Łysiczkowych łowach. Aktualna jest pierwsza część postu. Coby zamieszania nie robić.
Ostatnio zmieniony 11 października 2012 przez dsn, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 13 / / 0
To ja dodam coś do zachodniopomorskiego: 86 sztuk od początku sezonu, ale mało chodzę, to i mało zbieram.
Uwaga! Użytkownik hljomalind nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Śląskie Katowice

500szt 3 godziny 2 osoby.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.