Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
po roku kontole zaczely byc coraz rzadziej az w pewnym momecie przestali mnie testowac wogole obecnie to juz mija z dobrych 4-5 miechow od ostatniego testu (oczywiscie wszystkie testy czysciutkie bo cpalem w systemie tydzien cpania tydzien oczyszczania przed testami boze jakie to bylo meczoce i glupie ale nie bylem w stanie wytrzymac na subutexie jak zarzucalem dawke to odrazu lapala mnie taka chcica na cpanie ze lazilem w kolko majac w glowie tylko towar i jak go zdobyc itd... kiedy przeszedlem na metadon to byla prawdziwa ulga bo te cisnienia byly nakoszmarniejsza czescia w calej mojej karierze cpackiej).
I ja tez nigdy nie podmienialem moczu 1 raz tylko - panienka mnie poprosila zeby jej psiknac bo ona strzerlila kilka h wczesniej i nie chciala miec problemow z keyworkerem - to jej psiknalem w kubek a potem sie zastanowilem ze przeciez mnie nie zapytala co biore i ona stara grzalka pewnie byla na metadonie a ja na subutexie wtedy ale spotykalem ja pozniej i nic nie mowila wrecz dziekowala mi a pozniej pomagala w zakupach... ciekawa historyjka nie ? niestety sie nigdy nie zapytalem bo do glowy mi to przyszlo dopiero jak sie kontakt urwal :P
Motor niczyj pisze:Np na sto procent wiem, że cała Ameryka Południowa traktuje mak jako coś strasznego i tam już sama propozycja zjedzenia pieczywa z makiem wywołuje tam szok
A głody po kodzie właśnie mijają (albo już minęły), jak będziesz dalej napierdalał klony to po prostu zamienisz uzależnienia. Na początku świat troche przytłacza, pojawiają się lęki, ale to szybciej minie bez klonów.
warmshade pisze:czy ktos sie orientuje czy zolopidem wyjdzie w testach jako benzo czy test bedzie czysty po zolopidemie
A co do klonow, to obca jest mi po nich jakakolwiek zamula, jak sadze nie tylko mi. Oczywiscie trzeba tu wziac pod uwage wieloletnie doswiadczenie z roznymi benzosami, no i przyjac, ze mowimy o rozsadnych dawkach. Dla mnie dzialanie raczej relaksujaco-przeciwlekowe, troche jak alprazolam, ale o dluzszym dzialaniu. Jeszcze inna sprawa, ze w pewnym sensie trzeba miec najpierw konkretne zaburzenie/dyskomfort, zeby odczuc sensownosc dzialania danego srodka, nawet jesli zamierzamy go naduzywac dla "przyjemnosci". Ale czysta "rekreacja" w zasadzie nie istnieje.
schecter pisze:A co do klonow, to obca jest mi po nich jakakolwiek zamula, jak sadze nie tylko mi. Oczywiscie trzeba tu wziac pod uwage wieloletnie doswiadczenie z roznymi benzosami, no i przyjac, ze mowimy o rozsadnych dawkach. Dla mnie dzialanie raczej relaksujaco-przeciwlekowe, troche jak alprazolam, ale o dluzszym dzialaniu.
Majka, hera, testy, testy
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.