Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
dawkowania nie wypisała-mam brać jak najmniej w razie bólu-nie chciał bym złapać bana ;-)
opowiem że narzekałem farmaceutce na koszt tego zaldiaru i doradziła żeby mi lekarz wypisał tramal(bo tanszy)i ewentualnie dokupić do tego jakiś apap-myśle że sie uda.I mam nadzieje że znowu mojej karty pielegniarka nie doniesie do gabinetu i Pani dr.bedzie sie musiała sama fatygować do rejestracji-a ja znowu zostane sam na sam z plikiem recept i pieczątką :-D
a dobrej rady zawsze chętnie wysłucham
  • 809 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: eis »
z braku laku sieklem 6 x 37mg bo juz nic nie mam
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 1384 / 14 / 0
zawsze coś ;-)
  • 133 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: cough »
desperacja- zaldiar iv. Ostatnie 8 sztuk : (
love wd

yo, ninja, go !
  • 438 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: koljaczek »
zawsze coś ;-)

dokładnie zawsze coś ja za małolato kroiłem te tabsym starszemu miał na kręgosłup przepisane .

teraz mi pani neurolog wypisuje je na migrene :P
We were young souls
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods

. Primum non nocere
  • 1384 / 14 / 0
a mi na symulowane bóle kregosłupa:) fajna jest raz nawet wyszla do rejestracjii bo mojej karty nioe donieśli i zostawila mnie z pieczątką i plikiem recept %-D w tym tygodniu do niej ide będę ja krecił na trama bo taniej wychodzi-oby znowu mojej karty nie przynieśli...
  • 537 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tosigot »
Bawicie sie w ekstrakcje :P
Nie lepiej zajebać sobie 600mg ACC 30 minut przed parasyfowaniem ?

Sam już wyszedłem troche z trampka i teraz robi mnie 5 zalidarków 1 tabletka acc 600mg i 3 taby lexotanu 6mg :)
Nullius in verba
  • 142 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: CzarnaMewa »
Dzisiejsza niedziela była wyjątkowo fajna. Moja mama ostatnio chorowała na nerki i zostało 6 talbetek Zaldiaru w apteczce. Tak sie na nie czaiłam bałam sie je podwędzić ale dzisiaj wzięła mnie ochota na lekką fazkę. No nie pożałowałam sobie zjadłam te 6 piks + 4 baclofeny i popiłam piwkiem. Oczywiście oddzieliłam paracetamol jako tako. Tak szczerze to była pierwsza taka mieszanka z baclofenem ja za często nie kombinuje nic z tabletkami może tak raz na 3-4 miesiące. Mieszanka się udała czuje się w miarę ''przyzwoicie" hehe :). Do tego sobie zapaliłam ze znajomymi parę lufek i jest OK. Nikt nic oczywiście nie wie o tym moim eksperymencie bo takimi rzeczami to sie nie powinno chwalić. Ale myślę że na tym forum nie mam sie czego wstydzić bo w porównaniu do wielu innych użytkowników na pewno należę do tych bardziej grzecznych hehe.

Teraz mnie jakoś mdli i ogólnie czuje sie troche dziwacznie cięzko mi się oddycha i mam taką ciężką głowe. Myśle że do lata mi wystarczy już środków farmakologicznych.
[color=#004040][size=85]Podaję wam gorzkie pigułki w słodkim lukrze. Pigułki są nieszkodliwe, trucizna jest w tej słodyczy.[/size][/color]
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Ile masz lat dziecko? O tej porze jeszcze nie spisz!? To ja twoja mama, ktora cierpi z powodu bolu nerek, a ty mala suko mi ostatnie Zaldiare podjebalas! Bede musiala isc teraz po morfine do lekarza, a tobie zablokowac [H] albo zabrac kompa, bo stalas sie niestety dzieckiem neo. Jestesmy z ojcem w szoku po tym co sie stalo. Cpuny, co robic? Do poradni z takim pojebanym dzieckiem czy co radzicie? MATKA.
  • 142 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: CzarnaMewa »
O ty Gargamelu ale miły jesteś jak holera. Ale reakcja mamy pewnie była by podobna
[color=#004040][size=85]Podaję wam gorzkie pigułki w słodkim lukrze. Pigułki są nieszkodliwe, trucizna jest w tej słodyczy.[/size][/color]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.