Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
opowiem że narzekałem farmaceutce na koszt tego zaldiaru i doradziła żeby mi lekarz wypisał tramal(bo tanszy)i ewentualnie dokupić do tego jakiś apap-myśle że sie uda.I mam nadzieje że znowu mojej karty pielegniarka nie doniesie do gabinetu i Pani dr.bedzie sie musiała sama fatygować do rejestracji-a ja znowu zostane sam na sam z plikiem recept i pieczątką :-D
a dobrej rady zawsze chętnie wysłucham
mam w kieszeni klonazepam.
yo, ninja, go !
dokładnie zawsze coś ja za małolato kroiłem te tabsym starszemu miał na kręgosłup przepisane .
teraz mi pani neurolog wypisuje je na migrene :P
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
Nie lepiej zajebać sobie 600mg ACC 30 minut przed parasyfowaniem ?
Sam już wyszedłem troche z trampka i teraz robi mnie 5 zalidarków 1 tabletka acc 600mg i 3 taby lexotanu 6mg :)
Teraz mnie jakoś mdli i ogólnie czuje sie troche dziwacznie cięzko mi się oddycha i mam taką ciężką głowe. Myśle że do lata mi wystarczy już środków farmakologicznych.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.