Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
opowiem że narzekałem farmaceutce na koszt tego zaldiaru i doradziła żeby mi lekarz wypisał tramal(bo tanszy)i ewentualnie dokupić do tego jakiś apap-myśle że sie uda.I mam nadzieje że znowu mojej karty pielegniarka nie doniesie do gabinetu i Pani dr.bedzie sie musiała sama fatygować do rejestracji-a ja znowu zostane sam na sam z plikiem recept i pieczątką :-D
a dobrej rady zawsze chętnie wysłucham
mam w kieszeni klonazepam.
yo, ninja, go !
dokładnie zawsze coś ja za małolato kroiłem te tabsym starszemu miał na kręgosłup przepisane .
teraz mi pani neurolog wypisuje je na migrene :P
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
Nie lepiej zajebać sobie 600mg ACC 30 minut przed parasyfowaniem ?
Sam już wyszedłem troche z trampka i teraz robi mnie 5 zalidarków 1 tabletka acc 600mg i 3 taby lexotanu 6mg :)
Teraz mnie jakoś mdli i ogólnie czuje sie troche dziwacznie cięzko mi się oddycha i mam taką ciężką głowe. Myśle że do lata mi wystarczy już środków farmakologicznych.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.