Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / 8 / 0
11 września 2022menikyo pisze:
hejka, ogólnie to mam pytanie dotyczące zażywania grzybów. Czy można je zażywać po przez palenie? czy po zapaleniu tego nie poczuje żadnych efektow, a moze poczuje je szybciej ? oczywiscie chodzi mi o dodanie jako proszku do jointa, a nie bezposrednio palenie grzyba bo wiem ze to moze miec zly smak i moge sie porzygać

Przeniesiono — CATCHaFALL
Palenie odradzam marnowanie materialu. Jezeli chcesz krotszy i mocniejszy trip to polecam lemon teka, czyli zmielenie grzybow na proch i wrzucenie ich do kieliszka z sokiem z cytryny na 15min a potem wypicie takiego szota.
  • 487 / 293 / 0
@gazyfikacja plazmy z tą muzyką to jest mocno indywidualna rzecz, ostatnim razem próbowałem z taką przyjemną, nastrojową nutą, zapętloną by nie wybijać z rytmu tripa. Niby wszystko było ok, ale gdzieś tak 30-45 minut później pojawiła się nieznosząca sprzeciwu myśl WYŁĄCZ TO. I tak zrobiłem, od razu było mi lepiej. Może gdybym słuchał czegoś, co na trzeźwo bardzo lubię? Niestety nie znam żadnego utworu, który by mi pasował do podróży (nie byłby agresywny, czy inwazyjny). Dlatego wolę ciszę. Ponadto miewałem spotkania pełne dźwięków z "grzybowego świata", właśnie ze względu na brak zagłuszania ich po naszej stronie.

Jednak ten deszcz sprawdzę, lubię deszcz nawet na trzeźwo, więc widzę tu potencjał. Idealnie by było trafić z tripem w taką pogodę i mieć naturalny akompaniament kropel :o ale żyjemy w pięknych czasach i o sam dźwięk deszczu nie jest trudno :D.

P.S zazdroszczę umiejętności tańca na peaku, mnie to zawsze ciągnie do leżenia i puszcza dopiero gdzieś po godzinie.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 1100 / 273 / 0
Kiedyś czekała mnie długa, całonocna podróż pociągiem, trasa Lublin-Wrocław, 9 godzin . Zażyłem niedużą porcje grzybków i zapakowałem sie do pustego przedziału. Jadę sobie, tripuje po ciemku, w międzyczasie dosiadła sie para rumuńskich romów. Nie świecili światła, cicho sobie rozmawiali. Wtedy, ich głosy, obcy język, stukot pociagu, było jak słuchanie Dead Can Dance.
a apropos palenia grzybów, to, pisałem już o tym kiedyś, ale przypomnę: miałem sprawę karna, w której jednym z dowodów rzeczowych było 3 grzyby, które sobie trzymałem, bo ładne okazy były. Znaleźli mi je na przeszukaniu, poszły do ekspertyzy, gdzie biegły stwierdził, że tak, to te grzyby, a porcja wynosi 15 grzybów do jedzenia lub 5 grzybów do palenia, wobec czego posiadałem pół porcji grzybów. To podpisał biegły, ze ekspertyza zapłaciłem 800 pln (ponad 20 lat temu)
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
12 września 2022smigiel16 pisze:
11 września 2022menikyo pisze:
hejka, ogólnie to mam pytanie dotyczące zażywania grzybów. Czy można je zażywać po przez palenie? czy po zapaleniu tego nie poczuje żadnych efektow, a moze poczuje je szybciej ? oczywiscie chodzi mi o dodanie jako proszku do jointa, a nie bezposrednio palenie grzyba bo wiem ze to moze miec zly smak i moge sie porzygać

Przeniesiono — CATCHaFALL
Palenie odradzam marnowanie materialu. Jezeli chcesz krotszy i mocniejszy trip to polecam lemon teka, czyli zmielenie grzybow na proch i wrzucenie ich do kieliszka z sokiem z cytryny na 15min a potem wypicie takiego szota.
Tak lemontek, a joint na podbicie fazki, a do tego nie odczuwasz bodyloadu. Jak jest fajna sativa to super się komponuje.
  • 1 / / 0
Hejka, ostatnio wziąłem 1.5 g grzybków psilocibe cubensis, które sam wyhodowałem z grow kita kupionego w internecie (mój pierwszy raz)
Po 1,5 h nie miałem zadnych efektów.
  • 1100 / 273 / 0
zjadłeś na czczo?
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1658 / 1037 / 7
@pawell, prawdopodobnie w pogoni za poszukiwaniem rozwiązań antydepresyjnych zachciałeś spróbować grzybów, zapominając jednakże o spożywanych w międzyczasie lekach z grupy ssri, które zahamowały przebieg tripu, ba, niwelując odczucia do zera.

Prove me wrong 🙃
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 159 / 30 / 0
Przymierzam się do pierwszego razu z grzybami i ciekawi mnie jedna kwestia. Czy duża jest szansa, że nieogar po grzybach spowoduje niepokój albo coś w ten deseń? Czy wygląda to bardziej jak po srogiej dawce MDMA, tj. nieogar jest, ale w sumie wyjebane - jest pięknie, czy może bardziej jak po ziole, czyli ciężko na głowie, nie wiadomo co się dzieje wokół i łatwo wpaść w panikę? Czytając TR wywnioskowałem, że raczej to pierwsze, ale jeszcze wolę dopytać. Bad tripa raczej się nie spodziewam, bo na początek wleci mała dawka i kilkanaście razy już się osiągało maksimum za pomocą psychodelików krótkodystansowych typu DMT lub N2O, ale to będzie pierwszy mój psychodelik, który działa kilka godzin, a jestem taki, że lubię wiedzieć czego mniej więcej się spodziewać.
  • 2532 / 601 / 0
Cóż,musisz przekonać się sam jak to dokładnie wygląda.Istnieje prawdopodobienstwo wystapienia bad tripa.Jednak twoje zadanie polega na stworzeniu mozliwie najlepszego s&s,więcej zrobić nie możesz.Później i tak stanie sie,co ma się stać.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
warto sobie nawet chałupke wysprzątać, ja na jednym z pierwszych tripów zaświeciłem jak debil górne swiatło, stwierdziłem, że jest bajzel, dostałem psychozomanii i napierdalałem po nocy z odkurzaczem, lol. Tak, że ten, nie świećcie górnego światła.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.