Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 243 / 15 / 0
nasennie srednio, za to rano nie mozna wstać. przymulenie ze nie kontaktuje sie do 14[ lepiej nie wsiadać w auto] potem juz jest ok, na moj obecny stan psychiczny to zmniejsza ilosc myśli jest czysto. az za czysto w głowie czasami lepiej jak po sertralinie, zmniejsza ilosc schiz i poryć ze coś widze albo cos biega za rogiem, albo gadaja o mnie.. i przywraca mnie do normalnosci, czuje wiatr, i zapach drzew itd, tak na codzień nie czuje nic prawie ,nawet w furze zima ogrzewania nie właczałem zanim nie zauwazylem ze szyba zamarza, równie dobrze moglo grzac na full i siedzialem w kurtce, wiec fajny efekt ze wraca sie do normalnosci tylko zamuła, i strach ze jak zaczne to brać to juz mi się mozg przyzwyczai do tego i skończe na tym, wiec biore doraznie jak widze ze głowa wariuje
"Niejednemu tu psychiatra jestem pewien nie pomoże,"
  • 5895 / 1219 / 43
A ja to gówno pochwalę. Nasennie jest wporzo. Dostawałem to w szpitalu, i miło wspominam ten lek.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1500 / 92 / 2
Ogólnie jak brałem po 110 mg chlora o godz 0.30 w nocy to dopiero zasnąłem 3.20 i spałem do 10 i ogólnie były przebudzenia.Byłem wtedy po 2 sztukach mefedronu w nocy to lek to dobry trip kiler będąc nafukanym.Dobre uspokojenie plus mega suchość w ustach.
action movie:gun:
  • 7 / 3 / 0
Biorę to na spanie w kombo z kwetiapiną. 50mg chlora i 300mg kwety. Wcześniej miałem kombo kwetiapina + Tisercin (nie pamiętam nazwy substancji). Powiem że dobrze uspokaja na koniec dnia, pozwala wcześniej zasnąć ale żeby jakoś ścinało z nóg to nie zauważyłem. Na drugi dzień wstaję 8 rano bez zamuły, także dość dobrze toleruję ten lek.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.