Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1179 / 124 / 0
Akurat oxy, przynajmniej polski, ten właściwej firmy, jest o niebo lepszy od MST pod względem wypełniaczy - po podgrzaniu i ostudzeniu na wierzchu pływa taka twarda kaszka, a roztwór jest idealnie klarowny.
Nawet paranoicy nie filtrują tego dwa razy.

@up, można kupić i za 250zł liścia MST200, ale jak się robi wałki na lewo i prawo, pali za sobą mosty, to sama wiesz i rozumiesz... :świnia:
  • 1509 / 223 / 0
13 sierpnia 2019mniemanolog pisze:

@up, można kupić i za 250zł liścia MST200, ale jak się robi wałki na lewo i prawo, pali za sobą mosty, to sama wiesz i rozumiesz... :świnia:
Nie, nie wiem.Ale jeśli znasz jakąś sytuację z opowieści jednej strony, to wysłuchaj i drugiej. Sam wiesz i rozumiesz... :świnia:
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 2198 / 715 / 0
Nigdy nie byłem wielkim fanem ze względu na pierdolenie się z przeróbką tabsów i niewielką dostępność ampułek. Sevredole odpadają ze względu na tolerancję potrzebowałbym ich sporo. Od dawna odpuściłem sobie zupełnie nawet okazjonale zabawy z morfiną, ceny poszły w górę, dostępność ogólnie też gorsza. Do walenia iv mam zwykle solidną herę, na oxy to się jeszcze skuszę od czasu do czasu bo fajnie krechę z opiatka walnąć do kolacji czy śniadania, ale powodu do używania maji obecnie nie widzę żadnego.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 7 / 1 / 0
Ja osobiście majke miałem w rękach tylko raz i tylko w tabsach, faktycznie dostępność przynajmniej w moim wypadku b. kiepska i nie warte to zachodu mimo że było całkiem fajnie i jeśli nadarzy się okazja pewnie znowu zarzuce %-D
  • 1509 / 223 / 0
Ja natomiast nie widzę używania oxy, chyba, że dostanie się za darmo (taa, marzenia ściętej głowy), wszak mnie miesiące temu, przy tolerancji na morfinę 100 mg na strzał ze 2-3 razy dziennie, oxy robiło na jakieś 25-40 minut to max. i to na zasadzie przyjemnych zawrotów głowy i chwilowego ciepła, ale nic poza tym. That's all, a ludzie za to potrafią dawać poważne pieniendze typu 60 zł za tabletkę. Gówno!
  • 228 / 43 / 0
nie wiem stary pisze:
Witam.
Moja dziewczyna zrobiła źle iniekcje z MST 100mg. Nie trafila w żyłę.
Na przegubie ma guzik, taki wypukly, napeczniony i dosc twardy.
Nie rozmasowala sobie tego od razu po podaniu, ale wszystko igly kompresy z alkoholem itd sterylnie bylo robione.
Czy to nic groźnego? Trochę się martwię :(..
Dodaję pic.
20190811_231816.jpeg
Niestety nie zeszło, dziewczyna w rozpaczy, a ja w bezradnosci.
Nie wiem co robić, isc na pogotowie wieczorne?
Bylem z nią wczoraj na sorze w Suwałkach, to nie przyjęli, bo nie ma skierowania, a to nie jest jej miasto.
Jebane kurwy nawet nie popatrzyli a bylo 2 lekarzy obok niej. Zalosne kurwa mać.
Reka teraz bardziej spuchla w tym miejscu.
Chyba to ropień, w 80% pasuje do opisu.
Farmaceuci chuja wiedzą, dali taki płyn borosol do przemywania.
Proszę pomnóżcie, tylko wy możecie.
Warto z tym pogotowiem wieczornym?
  • 2198 / 715 / 0
@Hexe - no gusta i guściki, wiadomo.
@up - tak. Jak nie umiała zrobić zastrzyku to małe szanse że wie jak sobie samemu poradzić z ropniem czy cokolwiek to jest. Potrzeba oceny i pomocy specjalistów. Powikłania mogą być bardzo poważne, a jedyne co trzeba znieść żeby ich uniknąć to trochę wstydu, dziwnych spojrzeń i bólu. Leć z nią tam koniecznie i nie kombinuj samemu ani nie licz na cud. My nie możemy pomóc, są agenci co sami ropnie wysączali/wycinali ale jeżeli nie jesteś w amazońskiej dżungli to nie ma sensu tego robić i ryzykować. Każdy ćpun tu może zapewnić "złote rady" co do chałupniczej chirurgii, ale to ty i dziewczyna będziecie żyć z konsekwencjami takich akcji a nie oni.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 1509 / 223 / 0
14 sierpnia 2019nie wiem stary pisze:
Niestety nie zeszło, dziewczyna w rozpaczy, a ja w bezradnosci.
Nie wiem co robić, isc na pogotowie wieczorne?
Bylem z nią wczoraj na sorze w Suwałkach, to nie przyjęli, bo nie ma skierowania, a to nie jest jej miasto.
Jebane kurwy nawet nie popatrzyli a bylo 2 lekarzy obok niej. Zalosne kurwa mać.
Reka teraz bardziej spuchla w tym miejscu.
Chyba to ropień, w 80% pasuje do opisu.
Farmaceuci chuja wiedzą, dali taki płyn borosol do przemywania.
Proszę pomnóżcie, tylko wy możecie.
Warto z tym pogotowiem wieczornym?
I słusznie, że w rozpaczy, bo to może się nie wchłonąć, może tylko narastać ze względu na poszerzający się do wewnątrz i na zewnątrz stan zapalny. Mnie to wygląda jak początkowe stadium ropnia. Od kiedy to ma i czy jest bolesne przy dotyku, zginaniu? Czuje, że to miejsce jest ciepłe? Pulsuje? Rośnie? Niestety w tej sytuacji leki przeciwzapalne niewiele dadzą, potrzeba antybiotyków. Kij, że wszystko było sterylnie wykonane, skoro sam roztwór po przerobieniu wcale nie jest najlepszą substancją, jaką można sobie zaaplikować iniekcyjnie. Pędźcie na SOR i zobaczycie, co się okaże. Proponuję bez kłamania o tym, że np. "uderzyła się", itp. Możliwe, że będą jej to rozcinać, odsączać ropę, która się tam prawdopodobnie zbiera (wspaniałe środowisko dla bakterii) i będzie to (ranę) leczyć nawet kilka miesięcy.
  • 228 / 43 / 0
Zdaje się, ze troche rośnie, pulsuje i jest ciepłe, dokladnie tak jak piszesz.
Jutro dopiero pojedzie na sor, mam nadzieję, że tym razem nie zostanie ponownie wyrzucona.

---------------

Aha, dodaje pic z teraz.
20190814_171709.jpeg
Scalono. taurinnn

Oczywiście, ze boli, nawet jak nie rusza.
Prosze moda o scalenie postow.

Scalono. taurinnn
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 218 / 4 / 48
Eeee, a to nie była przypadkiem wcześniej lewa ręka? Czy tak Wam się nudzi, że obrabiacie zdjęcia przed wrzuceniem w sieć?
Obca grzanka.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.