Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Dlaczego ćpanie jest zajebiste?
Daje przewagę nad innymi pionkami
44
7%
Mogę nie spać, nie jeść, nie srać, na zawołanie
44
7%
Z zamkniętej w sobie osoby staje się duszą towarzystwa
67
10%
Koi mą duszę i łechce ego
81
12%
Uwielbiam euforyczne stany
116
17%
Fajnie jest podkręcić śrubki i otworzyć umysł
92
14%
Gastro faza i czilałcik potem kimam jak zabity
37
6%
Co Ci będę tłumaczył, sam wiesz ; )
91
14%
Jebać detoxy
33
5%
Chyba źle trafiłem, nie biorę narkotyków.
15
2%
Hypperreal uber ales
52
8%

Liczba głosów: 672

ODPOWIEDZ
  • 175 / 71 / 0
@1Info1 Tak, jestem bezsilny wobec mojego nałogu i w pełni zdaję sobie z tego sprawę. Nie mam nad tym żadnej kontroli. Następnym razem, napisz mi coś, o czym nie wiem.
"i wrócę tam, na aleję pełną róż..."
  • 40 / 7 / 0
Odpisałem Ci całkiem sensownie, ale odrzucono mi post. Szok. Że niby nie dotyczy tematu dyskusji, ktoś chyba jaja sobie robi. Przyznam, że wobec tego nie mam nic innego do dodania, bo oczywiste rzeczy nie są tu dopuszczane. Pozdrawiam.

Edytowano post na prośbę użytkownika. - {owerfull}
  • 3234 / 549 / 0
Fuzja tematów — czoug

Temat był przerabiany milion razy w najróżniejszych tematach. Nie wiem czy jest ogólny jak tak to wybaczcie.

Jak to jest że są substancje które weźmiemy i lecimy do końca a są takie które zostawimy sobie na potem?
Da się jakoś w formie terapii nauczyć to kontrolować?

Przyklad:
Ogarniam 5 palenia żeby mieć na weekendy. Kończy się na jaraniu codziennie mniejszych ilości.

Benzo:
1 tabletka alpry. Za parę dni koniec paki

Mefka:
No nie muszę pisać ocb

Z kolei z paradoksalnie alkoholem takiego problemu nie mam.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1455 / 592 / 0
@pomasujplecki po prostu cpasz nie to co nalezy .
Sajko , dyso i ziolko tak jak pan jezus powiedzial - to sa autoregulujace sie substancje .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 347 / 74 / 0
Tez bym chcial kontrolować to spożywanie. Wziac z 5 fety i walić co pare dni, z przerwami a nie łapczywie dzien w dzień napierdalać
  • 3234 / 549 / 0
Wyobraźcie sobie lek słynnego ostatnio Pfizera który produkuje magiczna pigułkę "dla alkoholika" który wyłączy w mózgu obszar odpowiedzialny za ciągotke do parę chwil temu użytego narkotyku.
Noszenie tego to ogromny wstyd bo świadczy o słabej woli i uzależnieniu.
Do tego koszt to coś koło 300zl za 30 tabletek.
Nie nie ma takiego :(

Ale jest moze jakaś forma terapii umiejętności opanowania głowicy,
Ktoś cos w tym temacie?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 159 / 12 / 0
Jak mam pake klona w nadmiarze to lecę po bandzie.Ale jak już mam wyliczone to staram się ogarniać.

Jak jeszcze jarałem trawę to kiedyś z ziomem mieliśmy 5 G na marsz konopny i skończyło się tak, że pjona palonka nie dotrwała do marszu.
Uwaga! Użytkownik Luzing jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 15 / 0
09 lutego 2021pomasujplecki pisze:
Wyobraźcie sobie lek słynnego ostatnio Pfizera który produkuje magiczna pigułkę "dla alkoholika" który wyłączy w mózgu obszar odpowiedzialny za ciągotke do parę chwil temu użytego narkotyku.
Noszenie tego to ogromny wstyd bo świadczy o słabej woli i uzależnieniu.
Do tego koszt to coś koło 300zl za 30 tabletek.
Nie nie ma takiego :(

Ale jest moze jakaś forma terapii umiejętności opanowania głowicy,
Ktoś cos w tym temacie?
Oczywiście, że jest taka forma pracy nad sobą, która uczy cię kontroli. Nazywa się medytacja. Po pewnym czasie codziennej praktyki uczysz się zauważać pojawiające się w Twojej głowie emocje oraz odczucia sensoryczne w ciele. Przestajesz być neurotyczny i jesteś w stane decydować o swojej reakcji na pojawiające się obiekty. Polecam :)
  • 1876 / 193 / 0
Osobiście ze speedami tylko tak miałem
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 977 / 221 / 0
Raz utraconej kontroli nad ćpaniem już nie da się odbudować. Myślę że do niektórych substancji mamy większe predyspozycje aby je brać w ciągach. Ja np bez większych problemów mogę raz na jakiś czas wziąć kodeiną albo napić się piwa, ale benzo, pregabalinę czy inne GABA inaczej niż w ciągu brać nie potrafię. Podobna sytuacja z trawą, jak jestem w posiadaniu to nie umiem jej sobie odmówić na wieczór.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.