zalezy w sumie tez, sa tacy ktorzy tylko jaraja weed i to w sumie o nich mi chodzi. a ci co poza weedem zarzucali dropsy, fete czy mefke to sa otwarci na syntetyki.
Fatmorgan pisze:Eso to nie jest do końca tak. Zjarusy ze starej armii zielarzy częstrokroć interesują się tematem maczanek, kupują, palą, a potem sprzedają to gówniarzom jako " zajebisty syntetyk " - ładnie brzmi - i zarabiają w ten sposób hajs na normalny weed :-D
A co do samych mieszanek- ja tego gówna w ogóle nie tykam, zdarzyło się ze 3 razy może coś tam zapalić za czasów jak były jeszcze sklepy z dopalaczami, ale to syf jest, smakuje jak gówno i w ogóle blee. Mieszanki nawet nie mają podjazdu do królowej roślin Konopi. Nie raz już widziałem jak gówniarze smażyli jakiś syf o dziwnym zapachu, wcześniej nad tym nie rozkminiałem ale to pewnie te mieszanki... Młodym to może się podoba ale ja w życiu się na to nie przerzucę.
C.R.E.A.M.
przekum pisze:Maczanki przez starą gwardię uznawane są jako gówno dla lamusów, dosłownie.
Breslau jest niemieckie!
przekum pisze:Maczanki przez starą gwardię uznawane są jako gówno dla lamusów, dosłownie.
Akodeen pisze:W dobie mieszanek ziołowych ganja odchodzi powoli do lamusa. Wiele ludzi woli syntetyki od naturala. Cyber palenie wchodzi na salony. Trawa staje się passe.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
wszystkie stare baby, byli komuniści i inni ludzie pamiętający Stalina pójdą do piachu i rządzić zaczną młodzi którzy są obyci z Marihuaną
A Polską rządzi przecież młody, obyty z trawką i hipisowstwem, otwarty na inne kultury ("polskość to nienormalność") więc wg. tego co piszesz trawka powinna u nas śmigać jak na jamajce.
Co do maczanek:
- jak nie mam zioła to zawsze zjaram,
- jak dużo tańsze niż zioło a nie mam szmalu,
- od czasu do czasu dla zmiany klepania.
Więc temat nie jest taki bezsensu.
Ale zarabianie i wydawanie na mj?
Toż to głupota.
Panowie,wiosna niedługo
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.