Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 3959 / 149 / 0
u mnie przejarane lby nie chca sluchac o "tym gownie" :cheesy:

zalezy w sumie tez, sa tacy ktorzy tylko jaraja weed i to w sumie o nich mi chodzi. a ci co poza weedem zarzucali dropsy, fete czy mefke to sa otwarci na syntetyki.
  • 332 / 38 / 0
Fatmorgan pisze:
Eso to nie jest do końca tak. Zjarusy ze starej armii zielarzy częstrokroć interesują się tematem maczanek, kupują, palą, a potem sprzedają to gówniarzom jako " zajebisty syntetyk " - ładnie brzmi - i zarabiają w ten sposób hajs na normalny weed :-D
Bez kitu dobry pomysł na mały biznes, chyba się tym zajmę żeby dorobić na palenie bo trochę boli mnie wydawanie 1/3 wypłaty na zioło. Tylko musze ogarnąć dojście do tego gówna %-D .
A co do samych mieszanek- ja tego gówna w ogóle nie tykam, zdarzyło się ze 3 razy może coś tam zapalić za czasów jak były jeszcze sklepy z dopalaczami, ale to syf jest, smakuje jak gówno i w ogóle blee. Mieszanki nawet nie mają podjazdu do królowej roślin Konopi. Nie raz już widziałem jak gówniarze smażyli jakiś syf o dziwnym zapachu, wcześniej nad tym nie rozkminiałem ale to pewnie te mieszanki... Młodym to może się podoba ale ja w życiu się na to nie przerzucę.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M.
  • 825 / 14 / 0
Maczanki przez starą gwardię uznawane są jako gówno dla lamusów, dosłownie.
  • 152 / 2 / 0
przekum pisze:
Od kiedy jest internet na dworcu głównym?
  • 1519 / 20 / 0
wifi
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 3959 / 149 / 0
przekum pisze:
mowiac wprost, o to mi wlasnie chodzilo. %-D
  • 4807 / 269 / 0
Akodeen pisze:
W dobie mieszanek ziołowych ganja odchodzi powoli do lamusa. Wiele ludzi woli syntetyki od naturala. Cyber palenie wchodzi na salony. Trawa staje się passe.
Jeśli chodzi o doświadczonych palaczy - po cholerę rezygnować z czegoś doskonałego? Liść konopi indyjskiej sam w sobie jest wartością, częścią kultury, był tu przed Jezusem :-) Syntetyczne kanna to pomysł na zarobek.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 57 / 3 / 0
Zależy w jakim celu palą, jak dla smaku to z trawy nie zrezygnują, a jak dla "efektu" to wiadomo że lepiej legalnie zapalić sobie jakąś kanne z chemią, taniej i lepiej. Chodź pewnie gdyby zalegalizowali to wszystko by się zmieniło, maczanki odeszły by na drugie miejsce.
  • 1077 / 125 / 3
wszystkie stare baby, byli komuniści i inni ludzie pamiętający Stalina pójdą do piachu i rządzić zaczną młodzi którzy są obyci z Marihuaną
Obudź się komuny nie ma dwadzieścia parę lat co ma Stalin i PRL do marihuany.

A Polską rządzi przecież młody, obyty z trawką i hipisowstwem, otwarty na inne kultury ("polskość to nienormalność") więc wg. tego co piszesz trawka powinna u nas śmigać jak na jamajce.

Co do maczanek:
- jak nie mam zioła to zawsze zjaram,
- jak dużo tańsze niż zioło a nie mam szmalu,
- od czasu do czasu dla zmiany klepania.

Więc temat nie jest taki bezsensu.
  • 214 / 1 / 0
Koszt maczanek to ok.50/60zł=30g bardzo mocnej %-D

Ale zarabianie i wydawanie na mj?
Toż to głupota.
Panowie,wiosna niedługo :gun:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.