Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1406 / 142 / 0
@only
z 2 publikacji wziąłem dane. w jednej 4 podawali(około) w drugiej 4-7. wkleje pdf jak znajde w tej "kupie" pdf`ów co mam. aha ta z 4 była dużo starsza niz ta z 4-7. a z resztą dane co do mocy bardzo kiedys zależały od modelu farmakokinetycznego, jaki dany zespół badawczy wybrał. stąd takie rozbieżności. dopiero nie tak dawno albo prowadzi sie badania na znormalizowanym modelu do okreslenia np. mocy, albo w publikacji podaje sie model i rodzaj użytego testu.
pewnie dlatego takie róznice w publikacjach z których korzystaliśmy. chyba , jak znajde to też przytocze, gdzies nawet do 9 podawali, ale nie pamietam dokładnie. wiem, że rząd mnie zaskoczył bo cos o 2 w por. do fnt zahaczało
pzdr only:)
  • 1037 / 10 / 0
Do podania i.v. wystarczy to rozpuścić w wodzie czy trzeba jakoś kombinować? Czy to może zależy od postaci w jakiej jest substancja?
  • 259 / 39 / 0
Wystarczy woda
  • 268 / 6 / 0
mam oferte 300mg za 200zl to duzo czy malo ? i ile brac tego i.v tolerancje mam na 260-300mg oxycodonu i.v wiecej daje mi tylko negatywne efekty...
  • 259 / 39 / 0
To bardzo dobra cena. Dla osób bez tolerancji 2-3 mg starcza. Dla osób z wyrobioną tolerancją 10-25 mg (zależy jak mocno).
  • 1037 / 10 / 0
Przez ostatnie kilka dni miałem przyjemność testować to wraz z mą lubą. Niestety oboje mieliśmy w sobie jeszcze resztki buprenorfiny, toteż dawki mogą być nieco zawyżone, jednak ciekawa historia jest właśnie z tym dawkowaniem.
Za pierwszym razem przetestowałem ~2mg i.v. - było dobrze, na tyle lekko, że w sam raz jak na pukanie w dworcowym kiblu.
Później, w domu, przetestowaliśmy oboje po 6 lub 8mg, co dla mnie okazało się dawką zbyt wielką i odpłynąłem na niecałą godzinę. Potem kilkukrotnie jeszcze pukaliśmy podobne dawki, w tym raz dawkę 12mg - po której odpłynęła moja luba - a ja 5mg, po czym też odpłynąłem, choć tym razem na krócej.

Podsumowując - jest to cholernie ciężka do wyczucia substancja, której dawkowania - w czystej jej postaci - ustalić się tak naprawdę nie da, nawet w roztworze, dlatego też polecałbym zaopatrywanie się w rozcierki, jeśli ktoś ma taką możliwość, bo naprawdę łatwo zejść mając BF w czystym chlorowodorku.

Jeśli natomiast chodzi o odczucia i efekty, to ja jestem wniebowzięty, natomiast moja luba już nieco mniej. Samo działanie jest bardzo krótkie, zdaje mi się krótsze od fentanylowego, a jedynie euforia jest większa (imo znacznie większa). Podoba mi się też to "pierdolnięcie" na wejściu - ślicznie ktoś to określił na BL:
it's like the opioid equivalent of crack; a quick rush followed rapidly by a urge to redose.

Dodam jeszcze, że palone (waporyzowane z folii) ma dużo gorszy posmak niż fentanyl i trzeba tego spalić o wiele więcej niż przy podaniu i.v. Jednak jest to jedyna sensowna opcja dla tych, którzy zamierzają spróbować, a nie chcą się kłuć. Palone działa też ciut dłużej.

Edit:
Przy okazji mam pytanie do ludzi z wiedzą chemiczną: jak długo wytrzyma roztwór BF w wodzie destylowanej? Lub też w jakim rozpuszczalniku* będzie on najtrwalszy?
*rozpuszczalnik ów musi być bezpieczny do podania i.v. lub też może być z niego odzyskana substancja w stanie nienaruszonym.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2013 przez Pandaeb, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 18 / 1 / 0
Nie ufałbym roztworom czy to butyr-fentanylu czy samego fentanylu. To znaczy zależy jak długo masz zamiar to przechowywać.
Również próbowałem butyr-fentanyl działa słabiej od fenta i tak jak napisałeś w smaku jest obrzydliwy, palony śmierdzi kapustą a oralnie jest strasznie gorzki. Jednak faktycznie przy iv jest bardzo sensownie.
Co do przedawkowania to nie taki diabeł straszny jak go na blogach malują ;) Mam na myśli tutaj porównanie z fentanylem - gdzie trzeba być ostrożnym przy każdym kroku, każdą drogą podania. Butyrowym analogiem nie tak łatwo sobie krzywdę zrobić, ciężko się przekręcić oralnie czy waporyzując jak damy 1mg więcej niż chcieliśmy.
Co oczywiście nie oznacza, że jest on bezpieczny w zupełności. Uwagę zawsze trzeba zachować.
  • 92 / 1 / 0
Zgadzam sie z powyższym, BF do ewaporyzacji jest kiepski, schodzi dużo, i niestety ujawnia sie jego natura. Oprócz tego ze przy niewielkiej wilgoci wydziela niemiły zapach przechowywany po ciemku w chłodzie to po podgrzaniu juz na pewno każdego odrzuci. R-ry również nie polecam na zapas. Aby uniknąc kłopotów jak z wiekszoscia zabawek wystarczy troche kw.cytrynowego, powinno wyjsc klarownie i przyjemnie. - answer equipped in 'wiedza chemiczna'

Pamietajcie ze BF jak i jego kolega(dzy) wydaja sie działać krótko max do godziny, jednak gdybyscie byli w szpitalu każdy lekarz liczyłby że wydalacie połowe po kilkunastu h dopiero...to jest ta roznica miedzy zniesieniem bólu a rekreacją ktora sie przeklada na tolerancje, znikajaca przyjemnosc czy inne dziwne odstepstwa od standardowych opio.

Tak jak krążyły słuchy - jest wejscie, jest euforia i mrowienie, kolejnym krokiem proponuje speedballowac - nadaje sie swietnie, afrodyzjak, noscie ogumienie przy sobie:)
  • 41 / / 0
jak dawkowałeś? i jak oceniasz jakość towaru? mógłbyś przesłać zdjęcie jak wygląda ów produkt? i też pytanie. 50mg chcę rozpuścić w 50ml wody demineralizowanej (czy lepiej destylowanej). czy w takiej postaci chlorowodorek butyr-fentynalu wytrzyma 2 tygodnie, trzymany w lodówce, z dala od światła?

jeszcze ciekawi mnie cytat oxana
wiem, wiem, że wyniki podaje się dla osobnika "czystego" chodzi jednak o to, że specyfika tego forum i specyficzne grupa 'konsumentów" tegoż produktu powinna wiedzieć o tych widełkach w aktywności zwiazku. a bedą one tym większe, im wieksza tolerka organizmu. dlatego tak bardzo trudno o obiektywne dane w tym temacie i dlatego tyle tu rozbieżnych zdan. 2-7 proponuje. 2dla tych bez tolerki, 4 dla średniej, a 7 dla dużej.
tolerki na opioidy czy na fentanyl? bo między np taką buprą a fentanylem nie można zasugerować jak wielką ma ktoś tolerancje.
just antraxkelso.
  • 1406 / 142 / 0
chodzi o tolerancje na silne opio np heroina, morfina, fentanyl. czystych agonistów mu receptora
ODPOWIEDZ
Newsy
Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.