Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 634 / 3 / 0
Ostatnio w mojej głowie zrodziła się dość szalona teoria: spac na przemian jedna i druga polkula, w momencie gdy jedna spi to druga przejmuje jej funkcje i dziala na full obrotach.. wiem ze ptaki tak potrafia, ale czy czlowiek moglby wytrenowac takiego skillsa to nie mam pojecia. Niby są ludzie, którzy z powodu jakiś tam chorób nie mogą spać w ogóle, tzn przysypiają na sekundy jedynie, ale to nie do końca to. Teoria wydaje się fajna, ale w praktyce imho mózg człowieka jest na to zbyt skomplikowany.. co o tym myślicie ? %-D
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 338 / 2 / 0
ty tak na serio?
to straszne co kawa moze zrobic z czlowiekiem.
  • 634 / 3 / 0
Lepiej zadać nawet skrajnie głupie pytanie niż tkwić we własnej głupocie do końca życia.
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 353 / 1 / 0
nie isc spac
  • 338 / 2 / 0
to musisz być geniuszem, zadając takie tępe pytania
  • 634 / 3 / 0
Spytać nie zaszkodzi, od tego jest forum. Poza tym nie będę się przejmował tym, co o mnie myślą ludzie w internetach, bądźmy poważni.
  • 1456 / 19 / 0
NeverRewarded, jak sobie wytrenujesz takiego skilla to napisz jakiś FAQ lub HowTo %-D
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.