Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 634 / 4 / 0
Ostatnio w mojej głowie zrodziła się dość szalona teoria: spac na przemian jedna i druga polkula, w momencie gdy jedna spi to druga przejmuje jej funkcje i dziala na full obrotach.. wiem ze ptaki tak potrafia, ale czy czlowiek moglby wytrenowac takiego skillsa to nie mam pojecia. Niby są ludzie, którzy z powodu jakiś tam chorób nie mogą spać w ogóle, tzn przysypiają na sekundy jedynie, ale to nie do końca to. Teoria wydaje się fajna, ale w praktyce imho mózg człowieka jest na to zbyt skomplikowany.. co o tym myślicie ? %-D
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 338 / 2 / 0
ty tak na serio?
to straszne co kawa moze zrobic z czlowiekiem.
  • 634 / 4 / 0
Lepiej zadać nawet skrajnie głupie pytanie niż tkwić we własnej głupocie do końca życia.
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 353 / 1 / 0
nie isc spac
  • 338 / 2 / 0
to musisz być geniuszem, zadając takie tępe pytania
  • 634 / 4 / 0
Spytać nie zaszkodzi, od tego jest forum. Poza tym nie będę się przejmował tym, co o mnie myślą ludzie w internetach, bądźmy poważni.
  • 1456 / 19 / 0
NeverRewarded, jak sobie wytrenujesz takiego skilla to napisz jakiś FAQ lub HowTo %-D
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.