Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006
http://www.feta.blog.onet.pl
-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
tlen: sioolyoo@tlen.pl
sioolyoo@yahoo.com
www.hemplobby.info
www.hyperreal.info
Jah Warrior
beznadzieja
w ogóle zdołowałem się przejżawszy ten wątek
ja tam nadal wierze, że wyjdę na prostą, będe widział sens w robieniu śniadania, myciu zębów i chodzeniu gdzieśtam i załatwianiu czegośtam.
i nadal mam nadzieję, że świat który teraz widzę nie jest światem trzeźwego człowieka, ale widze go oczami człowieka trzeźwiejącego.
to nie może być prawda. to nie może być prawdziwy świat.
oj, nie ważne......
minie, musi minąć
-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
miałaś kiedyś rok abstynencji! I co, po kilku miechach wyszłaś z depresji?
najgorsze jest to, że ja nawet nie pamiętam prawdziwego świata. to było tak dawno, byłem wtedy dzieckiem. Od tylu lat albo zaćpany, albo w depresji.
Najgorsze, że wraca to wszystko przed czym uciekłem 4 lata temu. Muszę się wreszcie z tym zmierzyć.
twoja abstynencja podnosi mnie na duchu. myśle sobie, ona może wytrzymać a ćpała 10 lat, a ja mam się złamać po 4 i to mniej hardcorowych.
pozdro i trzym się w abst
niecpalam rok ale nic ze soba nierobilam i bylo kieopsko az dziw ze tyle wtedy wytrzymalam....teraz pracuje nad soba i miewam mile chwile...kryzysy tez ale trwam.ty tez dasz rade...
aha nieboj sie prosic o pomoc..sa ludzie ktorzy ci pomoga jak zechcesz..
no i Was, userów, którzy rzucają dragi
pzdr
Ja podobnie jak wisior, nie zdązyłem poznać życia (tego juz bardziej samodzielnego, pomijając dziecinstwo) kiedy kształtuje sie charakter, na trzeźwo. JAk ktos mi sie zapyta znienacka ile mam lat 1-sza mysl to ze 16. Cały czas wydaje mi sie ze ja dopiero 3 lata jestem na fazie. A to juz 6 lat. Gubie sie w swoim wieku, w dowodzie 19 a ja cały czas tkwie kilka lat wstecz. Dni tygodnia tez nie istnieją, nie potrafie powiedziec kiedy jakies zdarzenie miało miejsce. Czasem też mysle ze jeden dzien to tak naprawde kilka (nie wiem jak to okreslic, ale tak jakby wydarzenia z rana dla mnie miały miejsce wczoraj, czaicie to?) Naprawde gubie sie w czasie, mowie ze 2 lata jestem wpaprany w bless, ale tak naprawde to nie wiem. Pamietam kiedy ten 1 raz był z zielskiem czy białkiem. Ale od kiedy sie wpaprałem? ile lat jestem konkretnie wjebany? Codziennie o tym mysle i potrafie podac tylko mniej wiecej. Czas jakze wazny element zycia, który wycinają dragi.
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.