Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 840 / 26 / 0
Hahahaha rzeczywiście głupie pytanie...
Nie bój się to najprawdopodobniej tylko wejście jest :)
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 627 / 68 / 0
tak, jest to wejście, nazywane na forum "przyduchą". jak poczytasz temat "morfina-wątek ogólny" to znajdziesz różne opisy tego zjawiska.

PS. ja na Twoim miejscu puknęłabym teraz 20 mg. ja zaczęłam przygodę z morfiną właśnie od tej dawki, ale miałam wjazd, aż się uśmiecham na samo wspomnienie. tylko że ja wcześniej brałam heroine ~8 lat chyba, nie pamietam, a Ty pisałeś że nie masz doświadczenia z opioidami. Więc wniosek jest następujący: dopóki starcza Ci 10 mg, pukaj 10 mg. Dopiero jak poczujesz, że już Ci to nie wystarcza (a poczujesz to kurewsko szybko) to wtedy puknij 20 mg.Twój organizm zdązy się przyzwyczaić. dziekuję za uwagę.
  • 880 / 23 / 0
Ale filtruj to koniecznie! Przyducha przyducha(kiedys tak mnie przydusilo po duzej ilosci opium ze przez chwile myslalem ze zejde, serducho walilo jak mlot z 5min...) ale jesli roztwor ma w sobie ciala stale to wszystko osadza sie na plucach wlasnie! To tez moze powodowac dusznosci i bole! Nie mozna walic masy tabletkowej fcanau!
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 233 / 2 / 0
Zgadza się -filtruj koniecznie! Ja po pukaniu bunondolu słabo przefiltrowanego o mało co nie wykończyłam swoich płuc. Nadal zresztą nie wiem w jakiej są kondycji, ale przynajmniej już tak nie bolą :-D
  • 22 / / 0
Wiem, filtracja to raczej konieczna sprawa, sama nie wiem czemu pomijałam ten element przygotowania roztworu.
Ok, skoro 'przyducha' to częste i dobrze znane zjawisko to będę spokojna.
Chodziło głównie o to, że za pierwszym razem nie doświadczyłam tego uczucia i zdziwiło mnie ono przy kolejnej iniekcji. Z opio mam średnie doświadczenie tylko z kodeiną. W takim razie walnę całego tabsika (tak, mam już potrzebę zwiększenia dawki).
Dzięki za szybkie i liczne odpowiedzi, pozdro :)
Pan Pigułka lubi swawole.
  • 268 / 6 / 0
Witam mam pierwszy raz sevredol od mundipharmy 20mg. Tabletki podluzne ciemno rozowe. Problem w tym, ze rozpuszczam je i wychodzi mi mleko, wszystko sie rozpuszcza, na filtrze nie zostaje nic i nihuja niemoge przefiltroweac tego zeby zostal mi przezroczysty roztwor. Czy sa to jakies nowe tabletki czy jest jakis sposob zeby to przefiltrowac. Bo takiego metnego ciezko walic w kabel, tzn boje sie. Talkum osiadzie sie w plucach i mi rozjebie je. Mam sevredole niemieckie. Biala paczka z kwadratem w prawym gornym rogu.
  • 507 / 11 / 0
Kruszysz na pył (zmywając otoczkę wcześniej), wrzucasz na łyżkę, mieszasz, podgrzewasz (aż zobaczysz że robi się glut), wrzucasz kawałek filtra od fajki do łyżki (czystego), zaciągasz przez filtr, nakładasz igłę, puk.
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 268 / 6 / 0
wiem jak sie robi, mam doswiadczenie z oxycodonami roznym firm z majka roznym firm i ze wszystkim prawie, tyle, ze sevredol za huia niechce sie przefiltrowac, caly czas wychodzi mleko.
  • 37 / / 0
To nie talk. Brak klarownosci powoduje laktoza.
  • 268 / 6 / 0
te wypelniacze z sevredola to wszytkie w kanal leca na filtrze nic nie zostaje... dziwne pierwszy raz takie tabsy przerabialem :) zwykle retardy gdzie w hui masy zostaje. oxycontin np. nie zostaje duzo masy ale jednak...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.