Wielocykliczne pochodne amfetaminy, m.in. MDMA, metylon i 6-APB.
Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 326 / 33 / 0
Poprostu inna biodostępność. Kwestia rozpuszczalności i polarności substancji, no i szybkości ładowania zależnie od drogi podania. I substancje wyrzucające serotoninę lepiej zarzucać doustnie - większa biodostępność, dłuższy czas działania, mniejsze zaorania fizyczne i mniejsza neurotoksyczność.

Donosowo tej substancji nie bardzo się opłaca podawać, kiepsko się wchłania i nie ma takiego profilu by było to uderzenie.
  • 373 / 152 / 0
Re: MDAI
Nieprzeczytany post autor: aired »
hm chodzi mi o bardziej dokładne info ;) skąd ta inna biodostępność wynika

no i dlaczego sądzisz że donosowo substancja wywoła większe szkody fizyczne, skoro wchłonie się w mniejszym stopniu?
  • 299 / 11 / 0
Skoro to euforyk/empatyk to wiadomo, że musi działać na serotoninę, a było wałkowane setki razy w nochala dopamina, dojapnie serotonina.

Nie pamietam dokladnie, ale było coś, że receptory serotoninowe są w żołądku (?) ale mogę sie z tym mylić ;)
Faktem jest i nie ma co kryć
Chcesz się stąd wyrwać to swoją szansę chwyć dzieciak
Tylko jak jak tu wszystkiego brak
Brak mieszkań brak pracy pieniędzy też brak
Jedynie zarobiona może być firma „krzak”
Faktem jest przed nieznanym strach
  • 326 / 33 / 0
aired pisze:
no i dlaczego sądzisz że donosowo substancja wywoła większe szkody fizyczne, skoro wchłonie się w mniejszym stopniu?
Może zbędnie to napisałem bo to bardziej w przypadku b-ketonów. Ale nagłe i szybkie wyrzucenie serotoniny w przypadku podania donosowego sprawia że sama serotonina staje się neurotoksyczna. Inaczej jak substancja przedostaje się powoli do krwioobiegu, wtedy nie ma takiego nagłego "wystrzału", tylko następuje on stopniowo. Dlatego przy podaniu po. receptory nie zostają nagle "porażone".

Może znajdę jakieś konkrety by w pełni odpowiedzieć na Twoje pytanie.
  • 373 / 152 / 0
Re: MDAI
Nieprzeczytany post autor: aired »
XTC9THC pisze:
Nie pamietam dokladnie, ale było coś, że receptory serotoninowe są w żołądku (?) ale mogę sie z tym mylić ;)
receptory serotoninowe w żołądku np 5-HT3 są odpowiedzialne za wywołanie uczucia nudności i wymiotów, natomiast za fazę są odpowiedzialne receptory 5-HT w OUN ;)
  • 299 / 11 / 0
A wiec coś tam pamietałem, ale pomieszałem jak zwykle %-D
W każdym bądź razie dzięki za poprawę :)
Faktem jest i nie ma co kryć
Chcesz się stąd wyrwać to swoją szansę chwyć dzieciak
Tylko jak jak tu wszystkiego brak
Brak mieszkań brak pracy pieniędzy też brak
Jedynie zarobiona może być firma „krzak”
Faktem jest przed nieznanym strach
  • 1049 / 10 / 0
aired - czyli receptorow 5-HT3 nie ma w mozgu?
  • 403 / 79 / 0
receptory 5-HT3 znajdują się w żołądku, w ośrodkowym i obwodowym układzie nerwowym, czyli są w mózgu a dokładnie w pniu mózgu
  • 194 / 13 / 0
MDAI w końcu przetestowane, zawiodłem się na tej substancji, ale to pewnie dlatego, że w CV mam ponad 10g czystego molly, więc oczekiwania może zbyt wysokie.

Żółte, twarde kryształki. Przerwa od substancji działających na serotoninę około miesiąc, poszedł 1g na trzech, dwoje ze szczurów zaaplikowało sobie po 300mg w napoju, czuło jedynie lepszy humor, dość mocno powiększone źrenice.

Ja wypiłem 400mg, wejście i bodyload przypominał mi lekkie przedawkowanie MDMA. Straszny oczopląs i nieogar. Myślałem, że będzie mocno i przyjemnie, ale euforii i empatii ciężko było mi się doszukać. Potem podbiłem fazę 4-CMC, bo solo MDAI robi tylko ciśnienie na MDMA. Mocne wejście i nagły koniec atrakcji. Jeszcze kiedyś stestuję, bo może S&S nie było odpowiednie.

Najbardziej zdziwiło mnie to, że muzyka nie dawała euforii i przyjemności, nie czułem także większej empatii, a na to najbardziej liczyłem.
  • 1817 / 108 / 0
Mix 4fma+MDAI nada się do klubu czy za mało stymulacji?
ODPOWIEDZ
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.