nie znam sie dokładnie ale nie powinieneś miec zapasci po 75mg tramadolu,
nie walisz czegoś jeszcze?
jeśli zwężaniu gardła towarzyszy lęk (przed zaśnięciem?), przebijajacy sie w ogóle przez działanie tramadolu, to rzeczywiście nieciekawie
leki przeciwdziałające zapaści czy coś w tym stylu (są takie) raczej źle łącza sie z nim w dzialaniu ale spytaj lekarza, ale też nie bedzie wiedzieć
(oczywiście leki rozszerzające, przeciwdzialajace dzialaniu opioidów bierze się bez opioidów
jesli nic nie walisz to masz cos astmapodobnego,
75mg tramka to chyyba mało?
musisz koniecznie zmienić tramadol na coś innego wg mnie, pogadaj z lekarzem
albo zioło tak ci dodatkowo siada na płuca przed snem, ale nie powinno chyba
Generalnie wcześniej miałem poltram 37,5 mg, ale skończył się w najgorszym momencie(największy ból po złamaniu), próbowałem jechać na ibumuprofenach, naproxenach i ketonalach ale po całym dniu jedzenia tych tabsow nabawiłem się tylko bólu brzucha, więc pojechałem na sor i przepisali mi skudexa 75mg, od razu wziąłem około 250mg i poszedłem spać bez problemu, rano wstałem mega wygrzany i dorzuciłem jeszcze 75mg i 10 h później dorzuciłem jeszcze 75mg( w około 20h wyszło 400mg) i od tego momentu wjechała ta depresja oddechowa, tzn płytki oddech, sine usta, ogólne osłabienie mega senność i zawroty głowy, jak się położyłem i zamknąłem oczy to momentalnie zasypiałem ale budziłem się z powodu braku oddechu. Teraz rano koło 10 zarzucam 75 i jak zarzuce drugie 75 o 20 to do 4 nie śpię bo mam wrażenie, że się nie obudzę, niestety nie mogę zmniejszyć dawek bo te 150mg ledwo powstrzymuje ból, a nie wiem czy lekarz przepisze coś o tej samej mocy. Czytałem gdzieś, że 24h abstynencji może pomóc "wyzerować" brak oddechu, ale nie wiem ile w tym prawdy, po za tym bez tego trampka prędzej się przekręcę z bólu, dzisiaj spróbuję zarzucić bez mj, ale wątpię, że będzie lepiej
@StandarTeKKK marihuana ci to dzialanie troche nasila. generalnie opio plus mj to jest zamulacz okrutny. sprawdz sobie czy wystarczy przeciwbolowo nieco mniejsza dawka np 2/3.
"zapominanie" o oddychaniu to jeszcze nie jest depresja oddechowa, ale twoje obawy sa jak najbardziej zrozumiale.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.