Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 1313 / 266 / 0
@StandarTeKKK
nie znam sie dokładnie ale nie powinieneś miec zapasci po 75mg tramadolu,
nie walisz czegoś jeszcze? %-D
jeśli zwężaniu gardła towarzyszy lęk (przed zaśnięciem?), przebijajacy sie w ogóle przez działanie tramadolu, to rzeczywiście nieciekawie

leki przeciwdziałające zapaści czy coś w tym stylu (są takie) raczej źle łącza sie z nim w dzialaniu ale spytaj lekarza, ale też nie bedzie wiedzieć
(oczywiście leki rozszerzające, przeciwdzialajace dzialaniu opioidów bierze się bez opioidów %-D - tak powinien odpowiedzieć 🤙, z taką minką)

jesli nic nie walisz to masz cos astmapodobnego,
75mg tramka to chyyba mało?

musisz koniecznie zmienić tramadol na coś innego wg mnie, pogadaj z lekarzem
albo zioło tak ci dodatkowo siada na płuca przed snem, ale nie powinno chyba 🤓
  • 1 / / 0
@hubii To nie jest zwężające się gardło tylko zatrzymanie oddechu i nic więcej nie walę.
Generalnie wcześniej miałem poltram 37,5 mg, ale skończył się w najgorszym momencie(największy ból po złamaniu), próbowałem jechać na ibumuprofenach, naproxenach i ketonalach ale po całym dniu jedzenia tych tabsow nabawiłem się tylko bólu brzucha, więc pojechałem na sor i przepisali mi skudexa 75mg, od razu wziąłem około 250mg i poszedłem spać bez problemu, rano wstałem mega wygrzany i dorzuciłem jeszcze 75mg i 10 h później dorzuciłem jeszcze 75mg( w około 20h wyszło 400mg) i od tego momentu wjechała ta depresja oddechowa, tzn płytki oddech, sine usta, ogólne osłabienie mega senność i zawroty głowy, jak się położyłem i zamknąłem oczy to momentalnie zasypiałem ale budziłem się z powodu braku oddechu. Teraz rano koło 10 zarzucam 75 i jak zarzuce drugie 75 o 20 to do 4 nie śpię bo mam wrażenie, że się nie obudzę, niestety nie mogę zmniejszyć dawek bo te 150mg ledwo powstrzymuje ból, a nie wiem czy lekarz przepisze coś o tej samej mocy. Czytałem gdzieś, że 24h abstynencji może pomóc "wyzerować" brak oddechu, ale nie wiem ile w tym prawdy, po za tym bez tego trampka prędzej się przekręcę z bólu, dzisiaj spróbuję zarzucić bez mj, ale wątpię, że będzie lepiej
  • 448 / 118 / 0
@hubii malo, ale wez pod uwage ze metabolit jest aktywny (i to znacznie bardziej), natomiast wydajnosc metabolizmu jest kwestia osobnicza.

@StandarTeKKK marihuana ci to dzialanie troche nasila. generalnie opio plus mj to jest zamulacz okrutny. sprawdz sobie czy wystarczy przeciwbolowo nieco mniejsza dawka np 2/3.

"zapominanie" o oddychaniu to jeszcze nie jest depresja oddechowa, ale twoje obawy sa jak najbardziej zrozumiale.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.