@Psychowygrzew prometazyna faktycznie wzmacnia opio, bo jako pochodna fenotiazyny, tak jak antypsychotyki, jest inhibitorem p-glikoproteiny, a morfina bardzo trudno przez barierę krew-mózg przechodzi
18 kwietnia 2020adverse pisze: (...) jak wszystko skapnie i zrobi się ten klarowny roztwór, to można jeszcze docisnąć uważając, by odfiltrowany paracetamol nie wypłynął od góry lub dołem. Nie ma nic prostrzego ;)
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Dziś zauważyłem że kodeina wchodzi mi dużo wyraźniej, na prawdę spora różnica, gdy wezmę thiocodin zaraz przed jedzeniem obiadu (pewnie ameryki nie odkryłem).
Polecam też 3 tygodnie przerwy i kurację tabletkami na regenerację wątroby. U mnie
to zresetowało tolerkę do 0 na jakiś czas.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.