Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 100 / 24 / 2
Tak btw, naprawdę nie wiem skąd tutaj się biorą takie pomysły typu, "wypiję litr soku grejpfrutowego, ale będzie teraz mocna bomba". Chyba tylko z niewiedzy, bo wystarczy 5min poczytać o farmakologii po angielsku żeby zrozumieć że sok grejpfrutowy nic nie da. Jest on średnio mocnym inhibitorem enzymu cyp3a4, czyli może się przydać, kiedy bierzemy np oksykodon, na pewno zwiększy jego stężenie we krewi. Natomiast kodeina jest metabolizowana do morfiny przez enzym cyp2d6, więc potrzebujemy INDUCERA, a tych jest naprawdę mało poznanych, przykładem silnego inducera jest antybiotyk ryfampicyna, ona dopiero powinna wzmocnić kodę, nawet kilkukrotnie.

@Psychowygrzew prometazyna faktycznie wzmacnia opio, bo jako pochodna fenotiazyny, tak jak antypsychotyki, jest inhibitorem p-glikoproteiny, a morfina bardzo trudno przez barierę krew-mózg przechodzi
  • 1211 / 616 / 0
18 kwietnia 2020adverse pisze:
(...) jak wszystko skapnie i zrobi się ten klarowny roztwór, to można jeszcze docisnąć uważając, by odfiltrowany paracetamol nie wypłynął od góry lub dołem. Nie ma nic prostrzego ;)
Przyznaj się - to dociskanie to tak na zasadzie maltretowania tej papki z parasyfem aż do prawie suchego papieru, istne balansowanie na granicy wytrzymałości filtra - jak tu cisnąć żeby wszystko wycisnąć a co by nie strzeliło? %-D
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 24 / 2
Aha i naprawdę warto poczytać o ligandach, inhibitor i indukotrach enzymów cytochromu p450, bo to naprawdę wiedza którą można wykorzystać w praktyce. Miłego kodzenia :)
  • 516 / 111 / 7
Pierwszy raz zrobiłem mix kodeina + dex i nie polecam od teraz już zawsze będzie koda solo
  • 776 / 106 / 0
dex i jakiekolwiek opio spoko do wzmocnienia, ale imo nie wiecej niz te 60mg bo powyzej troche zmienia fazke czyli jednym slowem chujnia
  • 2198 / 715 / 0
A co takiego się stało, @GalaktycznyBiznesmen ? Ile wziąłeś tego i tego, jaka kolejność? Parę razy wrzuciłem np. 300 DXM i 600 kody razem z ciekawości i na peaku było grubo, histamina wyjebala, mcone problemy z flakami i ogólnie bodyload mocny bardzo. Faza dziwna, wolę dexem podbijac albo walic go solo w tripowych dawkach.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 516 / 111 / 7
@up to ja miałem podobnie histamina w chuj mocno wrzuciłem razem 400 kody i 200 DXM
  • 684 / 26 / 0
19 kwietnia 2020GalaktycznyBiznesmen pisze:
Pierwszy raz zrobiłem mix kodeina + dex i nie polecam od teraz już zawsze będzie koda solo
U mnie DXM i koda elegancko się komponują. Może za dużo dexa dałeś? Zalecane jest 75-90mg ze dwie godziny przed kodą.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 449 / 101 / 0
@Vratislav Haha nie powiedziałabym, ale tak... Z tym filtrem to ostrożnie - uśmiechnęłam się bardzo widząc tą twoją wiadomość %-D Taak. Jestem tak pazerna, że ani kropelki nie przepuszczę... Sok grejpfrutowy to bzdura przy kodeinie. Ja na przykład bardzo wyklinam tramadol i mówię, że to niemożliwa słabizna, ale do podbijania kodeiny się nadaje (na przykład 150 mg tramadolu i 450 mg kodeiny), i można się unikalnie porobić. :D I z dexem też, choć wyrzut histaminy zauważalnie większy i trzeba go wrzucać rzeczywiście przed. Jakie inhibitory CYP2D6 macie na myśli? Co do postu powyżej? Jakieś konkretne źródła?
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 27 / 2 / 0
Przyłączam się z pytaniem o inhibitory.

Dziś zauważyłem że kodeina wchodzi mi dużo wyraźniej, na prawdę spora różnica, gdy wezmę thiocodin zaraz przed jedzeniem obiadu (pewnie ameryki nie odkryłem).

Polecam też 3 tygodnie przerwy i kurację tabletkami na regenerację wątroby. U mnie
to zresetowało tolerkę do 0 na jakiś czas.
Zablokowany
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.