Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 748 / 39 / 0
Ja nabawiłem się HPPD po 25I-NBOMe. Na początku myslalem ze to po prostu dalej utrzymuje się efekt. Pare tripów na MXE, DOC, 3MMC a nawet piwie efekty bardzo mocno się wzmocniły i jedynie co może pomoc (przynajmniej w moim przypadku) to chociaz miesiąc abstynencji i zajęcia się sportem. Jednakże tej choroby nie da się wg. mnie wyleczyć w 100%. Z resztą jak już raz poznało się magię narkotyków to zawsze się będzie chciało wracać, a co za tym idzie HPPD rownież wróci. Odpowiadając na pytanie kolegi wyzej- tak smugi to rownież HPPD i to takie początkowe stadium.
  • 357 / 2 / 0
Spróbuj centralnie na ulicę, na jej powierzchnię i podziwiaj :)
I was made for lovin' you baby
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
  • 40 / 13 / 0
LukaszH pisze:
Czy przy hppd macie smugi ? Np gdy macham ręka przed oczami to zostaje przez chwilę taka smuga . Mam to od ok roku po stymulantach . Nie przeszkadza mi to ale mam wrażenie ze z czasem delikatnie się nasiliło . Dodatkowo mam lekki snieg optyczny . Co można zrobić zeby troszkę ten wzrok naprawic ? dodam ze prałem noopept przez ok miesiac i nie pomógł , nawet mam wrazenie że nasilił śnieg optyczny .
Mi tak samo tracery latają za łapami, obraz ziarni, na monitorze widzę siatkę... czasami patrząc na ekran telefonu wszystko za nim wykręca się przekręca i przekształca... Nie łączyłam tego nigdy ze stymulantami. Raczej zwalam to na bloczki z którymi ostatnimi czasy lekko przegięłam... Chuj wie co zawierały i ile tego zjadłam bo przy 10 straciłam rachubę. :-) na początku myślałam, że to flashbacki, potem myślałam, że mnie zawiesiło... a teraz to już nie wiem. Literki falują przed oczami... ciemność "klatkuje"; tunnel vision... do tego jeszcze światłowstręt i czasami patrząc w dal obraz zaczyna się przekształcać (np. las).
Ja mam za to takie pytanie: jak mogę podkręcić te efekty jednocześnie unikając zawieszenia? (a tego się boję). Ja tam nie narzekam hehe :D tylko nocą bywa czasem stasznie... (nawet nie chcę o tym myśleć :nuts: bezsensowne wkrętki, przeźroczyste nieistniejące rzeczy, postaci takie tam). Żadnych psychodelików nie ruszałam już dobry miesiąc a efekty w zasadzie pozostają bez zmian. Stimy faktycznie mają na to wpływ? Bo fetkę akurat przyjmuję codziennie i sumiennie już parę dobrych lat i tutaj, w przeciwieństwie do wcześniej wspomnianych psychodelików, podanie ostatniej dawki nastąpiło dość bardzo przed chwilą. hehe :*)
tylko zmieniają się kolory
zielony żółty & czerwony
  • 45 / 2 / 0
ja mam po przygodach z nbomkami hppd gdy wchodzę do lasu i zajaram jakiś dobry staff :-D dobre wizuale polecam
Psychodela :yay:
  • 50 / 1 / 0
hppd po nbomiakach
nie zaluje niczego
nasila sie po glupiej maryhuanie
i jest to dla mnie dobre
ale mocny organizm tutaj
bo po paru dniach intensywnosc i atencyjnosc bardzo mocno spada
  • 35 / 1 / 0
Po kilkunastu/kilkudziesięciu zjedzonych NBOMach potwierdzam - HPPD jako żywo. Lekkie smugi i gwiazdki zamiast punktów świetlnych. Ładnie to wygląda, idzie się przyzwyczaić, ale na początku nie wiedziałem co mi się dzieje
  • 3406 / 534 / 0
Ok. roku temu jak bardzo często zażywałem - tryptaminy, fenyloetyloaminy, mj, salvia divinorum, DXM, MXE i coś może jeszcze, pojawiły się tylko i wyłącznie efekty przed spaniem, cevy nocne czy tam nasilone hipnagogi - efekty subtelne, ale ostro byłem nimi atakowany. Dochodziły do tego LD'ki i wgl nie wiedziałem o co chodzi, za mocno było.

Dodam, że po takim psychodelicznym zestawie - jak przyszedł czas zażycia amfetaminy, to zadziałała psychodelicznie, z mj też miałem parę razy (niby mj jak jeszcze przed tym zestawem paliłem to spoko) a po tym coś się uaktywniło, że jak zapaliłem to mnie wysadzało z jakimiś wizjami. Raz też doświadczyłem po przeziębieniu się - efekt blisko psychodeliczny.(również w tym okresie)

OEV'ów nie doświadczyłem w postaci HPPD.

Potwierdzam to, że jak się odkłada wszystko efekty słabną aż do zera.

Ale nie zapomnę tego okresu jak mi się skumulowało to wszystko.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 168 / / 0
Witam zacznę od tego, że mam 20 lat na koncie niewiele substancjii mianowicie marihuana mnie wiecej od 5 lat pratycznie codziennie, z przerwami ok. 3 razy po 1 miesiac i ostatnio od 3 miesięcy palilem okolo 10 razy. Mam tez na koncie takie substancje jak kokaina ( około 5 razy ) i coś co na osiedlu zwane jest mefedronem/kryształem około 50 razy. Nigdy nie mialem jakichs problemów po spozyciu ani na nastepny dzien oprócz tzw. "zwały". Problem tkwi w tym ze jakieś 2 msc temu trafiłem na jakiś trefny sort "mefedronu" podejrzewam, że był to pewnie jeden z legalnych środków zamawianych z internetu a mianowicie podejrzewam 3/4 cmc. Po wzięciu okropnie piekło w klame ale ogólnie faza ciałkiem spoko na nastepny dzien po przerobionym około 0.8g wszystko było ok nawet bez zwały tylko wpadłem na głupi pomysł zapalenia mj ( zawsze tak robilem na zwale po ketonach i było git ) tego felernego dnia chwile po zapaleniu było błogo ale po 10 min przerodziło sie w koszmar, a mianowicie miałem wrażenie, że zaraz połkne swój język był on zdrętwiały , moze się to wydać smieszne ale chwilami prztrzymywałem go palcami ( najgorzej było w pozycjii leżącej) miałem tez problemy z oddychaniem piłem dużo wody, zasnąłem i było ok, przeszło. Wstalem wieczorem i ogólnie czułem sie troche rozbity i miałem ciężki oddech jakby mi cos w płucach zalegało, krew z nosa itp (utrzymywala sie 2 tyg). poszedłem spać i w nocy sie obudziłem zacząłem wymiotować itp. Pozniej wrociło wszystko do normy i znowu polecialem po jakims czasie z tym specyfikiem zapominajac o calej akcjii na koncu dopalilem znowu mj i wszystko sie zaczelo od nowa, jakos to rpzezylem i powiedzialem sobie ze juz tego nie wezme. ale ktorrego dnia dalem sie namowic na koke i potem dolozylem MDMA chociaz neiweim czy to bylo MDMA przerobilismy pol g koko i 0.8 MDMA na dwoch w jakies 5-6h było ok na koniec zapalilem niestety mj i mialem podobne skutki ale mniej uciazliwe natomiast doszedl inny a mianowicie mialem b.duze zrenice jak patrzylem w lustro mialem wrazenie ze az pulsuja strasznie mnie bolaly galki oczne do tego wszystkiego dostałem sniegu optycznego. myslalem ze przejdzie na nast dzien wstalem było wszystko git oprócz tego sniegu optycznego i tego ze od 2 tyg lewe oko jest bardziej zaczerwienione i troche pobolewa. Dodam ze mam krótkowzrocznosc -6.5 i astygmatyzm -1.75 i juz wczesniej mialem problemy typu męty ciała szklistego itp no ale bez sniegu optycznego ( przynajmniej tak mi sie wydaje ) napewno sie pogorszył. Teraz jak zapale chociaz troche mj to snieg w ciemnych pomieszczeniach jest nie do wytrzymania. duzo sie naczytalem o neurotoksycznosci 3/4 cmc chcoiaz nawet niemam pewnossci ze to bylo to ale z opisow na 80% jestem pewny ze to było wlasnie to. Myslicie, że mogłem sobie cos "spierdolic " w głowie od tego . ?
Uwaga! Użytkownik xxcainx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 219 / 18 / 0
mj też może wywoływać HPPD - przestań jarać, bo je sobie podbijasz. W ile zejdzie nikt Ci nie powie, ale zwykle jest to kwestia do dwóch lat bez żadnego ćpania, czasem dłużej, zwykle krócej.
A "spierdolić w głowie" z pytajnikiem na końcu to zabawne zdanie jak łączysz środki zaburzające gospodarkę anandamidów razem z mocnymi stymulantami wpływającym podobnie na katecholaminy, w dodatku z neurotoksycznymi metabolitami. Poza tym zmieszałeś MDMA z kokainą - jeśli w ogóle czułeś ekstazę podczas kokainowej fazy, to wiedz, że to kokaina najprawdopodobniej nie była.
Uwaga! Użytkownik GerardZLivii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / / 0
kokaina byla kokainą, wiem jak ją rozpoznac ładnie dymiła chrzanikiem raczej MDMA było jakieś trefne bo jadłem ten sam sort potem na trzezwo i nie było czuć zadnej ekstazy tylko ociężałość pluszowość i ogólne zamulenie do tego pisk w uszach, sort pachniał dość słodkawo i był w krysztale trochę gorzkie w smaku kryształ lekko żółtawy oczy jak 5 zl po tym ktos moze wie co to mogło być? czuje, że to mi podbiło hddp. Chciaż ręki sobie nie dam uciąc ze mam hddp mam dużą krótkowzrocznosc -7d i astygmatyzm ale nosze okulary do tego mam męty ciała szlistego ( być może to poprostu odłaczenie sie ciała szklistego) tak stwiedzil okulista chociaz nie robil usg gałki ocznej ehh. juz sam niewiem co to.
Uwaga! Użytkownik xxcainx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".