Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
29 października 2019ImaneAnys pisze: Branie LSD na SSRI to IMO nie tylko nierozsądny pomysł, ale i marnowanie towaru [...] DXM na SSRI jest zdecydowanie niewskazane.
2. Zgadza się. Nawet nie tyle co niewskazane, ale bardzo niebezpieczne.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Brałem LSD kilka razy, nigdy mi się nic nie stało.
Jestem zadowolony bo nie lubię wizuali, boję się ich.
Miałem tylko i wyłącznie trip kongnitywny, więc jestem zadowolony z mixu ssri+LSD
Może słabsze działanie kartonu.
A spadku mocy ssri nie zauważyłem.
Pisząc na forum o lekach używamy nazw substancji. taurinnn
Mam zamiar spróbować LSD lecz choruje na depresje i zażywam nastepujace leki:
- citalopram
- Sulpiryd
- Perazyna
Słyszałem że sulpiryd i perazyna wyłaczaja działania kwasu, a citalopram(SSRI) osłabia. Ile dni przed musiałbym odstawić leki by LSD działało poprawnie?
Set&Setting: Samotnie w pokoju, w nocy przy odsłoniętym oknie.
Dawka: 60 μg pod język na pierwszy raz.
Ogólne wrażenia: Jak najbardziej na plus, bez bad tripów i przykrych uboków.
Poziom: mocne 2 plateau, szczerze mówiąc liczyłam na 3, ale leki zapewne osłabiły; jednak trójka to raczej jeszcze nie była.
Doświadczenia psychiczne: subiektywne uczucie lekkiego ,,falowania, płynięcia”, jakbym lekko się unosiła, ale jedynie subiektywnie, lekkie zwiększenie energii, wyostrzenie zmysłów (zwłaszcza wzroku, choć muzykę też czułam dużo lepiej), CEVy w postaci fraktali, choć nieszczególnie mocne, delikatne OEVy na obrzeżach pola wzroku, nawracanie wspomnień, z początku gonitwa myśli, a następnie uporządkowanie. Potem poszłam spać - sny były wyjątkowo harmonijne, choć lekko surrealistyczne, byłam podczas nich w stanie rozważyć parę błędów i przerytych schematów myślenia.
Skutki fizyczne/uboki: Praktycznie żadne, jedynie zupełne wyłączenie apetytu, wzmożone ziewanie i niekiedy uderzenia gorąca.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.