Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3651 / 999 / 2
29 października 2019ImaneAnys pisze:
Branie LSD na SSRI to IMO nie tylko nierozsądny pomysł, ale i marnowanie towaru [...] DXM na SSRI jest zdecydowanie niewskazane.
1. Powiedz to osobom, które muszą brać SSRI, a chcą przeżyć tripa. Da się. Omawialiśmy to już w kilku różnych tematach na forum.
2. Zgadza się. Nawet nie tyle co niewskazane, ale bardzo niebezpieczne.
sky is the limit
  • 2104 / 467 / 37
Dlatego napisałem, że każdy robi co chce. Volenti non fit iniuria. Sam też w życiu zrobiłem pare nierozsądnych rzeczy i nikogo nie oceniam. Osobiście jednak raczej podczas takiej terapii odpuściłbym psychodeliki (abstrachując od faktu, czy kiedykolwiek bym się na SSRI zdecydował). Cieszę się, że koleżance nic się nie stało, a trip był przyjemny i pożyteczny.
Lubisz koks?
  • 980 / 84 / 0
Ja jestem kilka lat na ssri i pewnie nigdy z nich nie zejdę.
Brałem LSD kilka razy, nigdy mi się nic nie stało.
Jestem zadowolony bo nie lubię wizuali, boję się ich.
Miałem tylko i wyłącznie trip kongnitywny, więc jestem zadowolony z mixu ssri+LSD
Może słabsze działanie kartonu.
A spadku mocy ssri nie zauważyłem.
  • 3 / / 0
Biorę nimesil nimesulid 2x dziennie, jakieś komplikacje możliwe?

Pisząc na forum o lekach używamy nazw substancji. taurinnn
  • 20 / / 0
Witam
Mam zamiar spróbować LSD lecz choruje na depresje i zażywam nastepujace leki:
- citalopram
- Sulpiryd
- Perazyna
Słyszałem że sulpiryd i perazyna wyłaczaja działania kwasu, a citalopram(SSRI) osłabia. Ile dni przed musiałbym odstawić leki by LSD działało poprawnie?
  • 2 / 1 / 0
@DropDatabase Sulpiryd i perazyna pozostają w organizmie zdecydowanie króćej niż citalopram, więc to na cita musisz się skupić. jego okres półtrwania wynosi 36h, więc zależnie od dawki, którą przyjąłeś, po około 72h pozostanie 25% jej początkowej wartości, po kolejnych 36h - 12,5% itd. Trochę czasu niestety zejdzie.
  • 1455 / 598 / 0
Czy to mozliwe , ze ktos nie ma wizuali po kartonie ? Karton dzialajacy , jadlem z ziomalem - ja mialem wizuale a on "tryb introspektywny" , oboje po 150uq on pierwszy raz :cojest:
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 2104 / 467 / 37
Mój przyjaciel po 100 mcg również nie miał wizuali, za to pod względem mentalnym miał ogromną euforię i śmiechawę. Po 200 mcg miał za to OOBE. Wszystko zależy od osoby, ale po małej dawce może się zdarzyć brak wizuali.
Lubisz koks?
  • 2429 / 584 / 155
Spróbuję zdać coś á la trip raport po pierwszym razie z kwasem (jako trip raport ,,pełnoprawny” tego nie traktuję, bo nie obiecuję zachowanej chronologii i rozgraniczenia co do czasu poszczególnych doświadczeń)

Set&Setting: Samotnie w pokoju, w nocy przy odsłoniętym oknie.

Dawka: 60 μg pod język na pierwszy raz.

Ogólne wrażenia: Jak najbardziej na plus, bez bad tripów i przykrych uboków.

Poziom: mocne 2 plateau, szczerze mówiąc liczyłam na 3, ale leki zapewne osłabiły; jednak trójka to raczej jeszcze nie była.

Doświadczenia psychiczne: subiektywne uczucie lekkiego ,,falowania, płynięcia”, jakbym lekko się unosiła, ale jedynie subiektywnie, lekkie zwiększenie energii, wyostrzenie zmysłów (zwłaszcza wzroku, choć muzykę też czułam dużo lepiej), CEVy w postaci fraktali, choć nieszczególnie mocne, delikatne OEVy na obrzeżach pola wzroku, nawracanie wspomnień, z początku gonitwa myśli, a następnie uporządkowanie. Potem poszłam spać - sny były wyjątkowo harmonijne, choć lekko surrealistyczne, byłam podczas nich w stanie rozważyć parę błędów i przerytych schematów myślenia.

Skutki fizyczne/uboki: Praktycznie żadne, jedynie zupełne wyłączenie apetytu, wzmożone ziewanie i niekiedy uderzenia gorąca.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 154 / 1
Fajny raport : ) Ja na pierwszy raz wrzucałem 150-170 mikrogram i było obłędnie, nawet nie wystąpił body load, co wcześniej doświadczałem na innych lizergamidach, dlatego też trip zapamiętany jako jeden z najlepszych : )
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.