Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Nie dam rady nic załatwić
Długi weekend, gdzie dzwonie żaden lekarz nie odbiera.. ciul wezmę dziś ta połówkę Xanaxu chyba
I po co ja się w to pakowalam durna baba
Roade pisze:Objawy odstawienne po etizolamie są gorsze/podobne niż po alprze w podobnych dawkach? Bo po alprze już wiem jak to wygląda. Jestem w dwutygodniowym ciągu po parę mg maksymalnie. Zjadłem łącznie z 30-40mg może. Oprócz zwały i bezsenności będzie git? Nie ma po tym jakiś drgawek czy innych pojebanych rzeczy?
Po ostatniej dawce rano (brak szans na urlop), tego samego dnia spałem. Całe 2 godziny, ale jednak.
Starym nawykiem popijałem krople walerianowe.
Jakoś dało się funkcjonować i generalnie moim zdaniem, więcej tu szczęścia i przypadku, niż prawidłowości. Ale z tego, co kojarzę, już w następnym tygodniu czułem jedynie tęsknotę. ;)
Oczywiście człowiek z minimum energii i chęci pozostawał jakiś czas, ale było naprawdę znośnie.
eti na pewno odstawić będzie łatwiej, niż alprę.
Nie wiem @Roade, czy chwilę przed tymi dwoma tygodniami jadłeś inne benzo, ale jeśli nie, to spokojnie redukuj. Będzie dobrze ;)
3.05.2019 scalono. - 04pain
piotr1859 pisze:Witam, od kwietnia tamtego roku zacząłem brać codziennie alpragen, niby śmieszna dawka, bo dziennie 1 mg, głównie na sen. Byłem już u kilku lekarzy "specjalistów", prosząc o pomoc w odstawieniu, ale każdy mnie odsyła do lekarza, który mi to przepisywał, czyli lekarza rodzinnego. I teraz pytanie, jak mogę sam odstawić alprazolam?
W skrócie - @siostrorelanium - kilka postów wyżej zawarł to w dwóch zdaniach. Dawki niskie i stosunkowo rzadko, więc zdecydowanie diazepam, Clonazepam w ostateczności ostatecznej. Długi czas półtrwania rozciąga skręta w czasie i ułatwia redukcję.
Ja przy dawkowaniu 0x0x1mg zaryzykowałbym szybką redukcję samego alprazolamu i zzerowaniu. Nie odczuwasz skrętu rano, w ciągu dnia?
Spodziewałbym się większego strachu przed lękiem, niźli samego lęku. Profil działania alpry, zwłaszcza w takiej dawce, minimalizuje ryzyko drgawek niemal do zera.
Po roku ciągu osiem godzin potrafi być wyzwaniem, ale to tylko moja sugestia.
Btw. Ja w studenckich czasach po miesiącu klonów i alpry, mając jedynie Midazolam <3 i resztę GBL (również ciąg), odstawiłem z musu wszystko Cold Turkey. Zmęczone GABA-A i GABA-B zafundowało tygodniowe delirium i kisiel w czaszce, ale to skrajnie głupie - mózg się dosłownie palił, psychodela dookoła. IQ ameby, zgubiłem się w autobusie, nie spałem 5 dni, ale żyję.
Dodam, że: Receptory GABA pełnią istotną funkcję inhibitującą. Tak "rozsądne" odstawianie może doprowadzić do drgawek, śmierci (choćby w wyniku zaburzeń wzroku, czy zaćmy mózgu ;)), odwodnienia etc. Zawsze uwzględniajmy plan awaryjny i odstawiajmy spokojnie długo działającymi BDZ, ewentualnie SOR w skrajnych przypadkach. Łatka ćpuna, to Pikuś w stosunku do pozostałych konsekwencji. Ciao!
Usunąłem kolor czcionki zarezerwowany dla moderatorów. - 04pain
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
Tym razem ja przychodze ze sprawa
Jakies 2.5 miesiaca temu odstawilem 0.5mg alpry jedzone przez 2 miesiace co 2 dzien potem przeszedlem na diazepam 4.5mg i z tego schodzilem
Czuje sie w 99% dobrze ale niepokoja mnie nastepujace objawy
1.Drgawki calego ciala zniknely ale pozostaly mimowolne drgania/drzenia miesni co kilkanascie sekund. Mam w glowie schize ze naleze do waskiej grupy osob ktorym benzo uszkodzilo permanentnie uklad nerwowy oraz pozostanie mi tak na lata/do konca zycia? Jak domniemam to moja wkreta i to zmniejszy sie z czasem az do 0?
2. Strach przez zasnieciem. Tak wydaje sie glupie bo kazdej nocy spie normalnie jednak kilka- kilkanascie minut przed zasnieciem mam straszny niepokoj w glowie "moze tym razem przez ta odstawke nie przespisz calej nocy i rano bedziesz jak zombie" co tylko nakreca spirale niepokoju w glowie oraz strachu, nei powiem jest to uciazliwe. Jak sobie z tym radzic? (Jak mowie spie normalnie kazdej nocy nawet podczas odstawki gdzie mialem cala game innych objawow) wiec jest to tylko w mojej glowie? Panei ministrze jak to wywalic z mozgu ? :D
3. Czy wypicie jednego malego piwa pogorszy moje drgania miesni i bede tego zalowac?
Jak to wygladalo z waszego doswiadczenia?
Pozdro dzieki za odpowiedzi
Ad.1 - Wydaje mi się, że tu to raczej kwestia psyche. Jeśli to tylko kwestia benzo - przejdzie.
Ad.2 - Tu moim zdaniem to zwykły behawioryzm, spróbuj ćwiczeń fizycznych (może krótki bieg wieczorem? Spacer z psem), drobnego przemeblowania sypialni, jakiś dobry film, kobieta. Zajmij czymś głowę, a problem zniknie dokładnie tak, jak się pojawił. Myśli o kolejnym dniu skieruj raczej na tory placnowania dnia. Ewentualnie Midazolam 15mg ;))
Ad.3. Pij bez obaw, pytałeś o to w marcu. Podziwiam. Ja nie wyobrażam sobie odstawki benzo bez odrobiny alkoholu. Co innego GBL - piwo przywraca część przyjemności z odstawki. Prawdopodobnie kwestia powinowactwa do receptorów GABA-B. Nic Ci nie grozi, a może pomóc na punkt 1. i 2.
A z doświadczenia - im bardziej forsująca mentalnie praca i dzień codzienny, tym łatwiej wszystko odstawić. Po prostu myślisz np. o tym, jak poprowadzić firmę, by zadowolić pracowników, klientów, zarobić i nie wylądować za kratami ;)). Mija tydzień, miesiąc, rok.
Jedno jest pewne. Ten ultra ciąg na pewno nie upalił neuronów ;). Mną po odstawieniu combo, o którym piszę wyżej miotało tak, że się wręcz jąkałem i pomimo wcześniejszych przygód z manganem, ręce drżą mi tylko, gdy jest zimno. To tylko kwestia głowy.
Powodzenia!
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
01 maja 2019mrstothet pisze: Najgorszy IMO wariant to czas wolny, gdyż każda sekunda jest wiecznością, a moralniaki skutecznie odbierają chęć na cokolwiek. Na mnie nawet najlepsze komedie nie robiły wrażenia.
O, już piętnasta. O, już piętnasta dwie. O, już piętnasta piętnaście.
To tylko negatywnie nakręca.
29 kwietnia 2019marcin05121 pisze: Właśnie nie,odstawiam ćwierć tabletki co 3 dni,tylko ketrel mi się skończył s nie wiem czy coś się nie pojebie jak wezmę tisercin.klona biorę 11 rok,odlatuje coraz bardziej [emoji850]
scalono 29.04.2019 - 04pain
Biorę 11 rok po 4 mg na dobe04pain pisze:Jakie dawki brałeś i jak długo w tym ciągu?29 kwietnia 2019marcin05121 pisze: Odstawiam bardzo szybko clona.Dzis biorę ost tabletkę ketrelu za ile godzin będę mógł wziąć tisercin tylko neurole mi trochę pomagaja6
Pamiętasz wakacje i związane z tym wysiłki odstawienia klonów?
Niczego się nie nauczyłeś, nie chciałeś konkretnych namiarów na lekarza specjalistę, który mogłby pomóc realnie a zawracasz dupę ludziom, którzy mają realne problemy i możliwość wyjścia z nałogu.
Dlaczego mi się udało a Ty potrafisz tylko skomleć?
Brawo dla lekarzy, którzy się zorientowali w Twoim upodleniu i uzależnieniu i odmówili wypisywania recept.
Życzę bardzo natężonej odstawki, tak abyś umierał z bólu ale nie umarł.
Może taka odstawka da Tobie do myślenia.
Bo z tego co czytam, masz problemy z psychiką....
Powodzenia i bardzo nasilonego objawów odstawiennych życzę.
05.05.2019 scalono. - 04pain
jabolman,
A tak na poważne- odstawienie Marcina, ciągnie się w nieskończoność ale to on się stacza lub już się stoczył na samo dno.
Tak, sam przyznałem, że zażywałem klonazepam prawie pięć lat. I co z tego wynika?
Jeśli człowiek chce to może wszystko.
To nie choroba terminalna, jeśli mnie się udało, co stoi na przeszkodzie aby on z tego wyszedł?
Nie sprowokujesz mnie i nie zniżę się do Twojego, tak niskiego pseudopoziomu.
To co myślę o takich osobnikach jak Ty, zachowam dla siebie, do Ciebie już nic nie dotrze.
Zresztą wszędzie znajdą się jednostki, które z racji swojej głupoty są skreślone...
Co zresztą osiągnąłeś w życiu?
Poza jabolami i ćpaniem...
Miałem szatański sort - 100mg, przerobiłem w dwa tygodnie. Dawki do 10mg na dobę...
Ostatniego dnia polałem na sen 2mg i koniec.
Skręt trwał dwa tygodnie, byłem w NL. Nie miałem nic na odstawkę, nie spałem praktycznie nic, alko chuja pomagało.
Wróciłem do PL na urlop, i jeszcze z tydzień mnie trzymało.
Czułem się jak zoombie, zero motywacji, lęki, zimne poty, drżenie itp. Po czasie samo przeszło.
Nie ma porównania co do działania, ale kurwa ja naprawdę nie wiem jak bym brał alpre tak jak eti to szpitalny detoks albo bym się zajebal.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.