4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 247 / 1 / 0
Krąży po necie już od lat wersja niemiecka tej oksydacji i tam jest podkreślone by używać tylko wody destylowanej bo z kranówki nie wyjdzie. Zawsze jak robiłem z destylowaną, to kot wychodził mocniejszy troszkę.

Najbardziej euforyczny kot wychodził z cirrusa ekstrahowanego IPA, ale wodna ekstrakcja uświęconego Acataru też jest super-
nie wiem czy tylko ja tak mam- mianowicie, gdy robię z acataru, to zauważyłem już wielokrotnie, że aby wyszedł mocniejszy muszę użyć ok 12ml wody do ekstrakcji i dużo płynu jest na końcu gdy się chce to pukać.
Ostatnio wyszedł bez zapachu praktycznie a był mega mocny.
  • 124 / 1 / 0
Woda odparowala i cos mi kotkiem zapachnialo;> obserwacje:
po odparowaniu wody uzyskano NaCl i chlorowodorek metylokatynonu (charakterystyczny zapach i konsystencja znane z wczesniejszych wysalan metkata)
odzielono sol nieorganiczna a organiczna rozpuszczono w etanolu
czekam na odparowanie alkoholu i napisze co tam sie wysoli;)
  • 3449 / 128 / 8
No i reportaż się urywa %-D Przeżył czy nie przeżył?
  • 124 / 1 / 0
yeah. I uwaga! wedlug moich obliczen, przemyslen i obserwacji jednak troche tego metylokatynonu otrzymalem xD wszystko na to wskazuje.
aktualnie nie spozywam ze wzgledu na Wielki Post, a co za tym idzie - "detox" i abstynencja <lol2>
pozdrawiam wszystkich kociarzy;P
  • 1198 / 8 / 0
tez zauwazylem ta sprawe z wieksza iloscia wody przy acatarze.
  • 655 / 3 / 0
Co do większej ilości wody to powiem wam, że najważniejszą sprawą jest to, iż reakcja zachodzi dłużej.
Dlatego moim zdaniem, należy najlepiej zrobić z około 12-13 ml paka i zostawić na około 5 godzin albo dłużej. Później temperatura pokojowa dla wytrącenia się chujstwa, filtracja i zajebisty kot gotowy.
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 1522 / 73 / 0
Panie Pobożny bez przesadyzmu proszę, przy podaniu IV max 10ml/paka, inaczej to wejście w połowie wstrzykiwania gwarantowane. Ostatnio robiłem z Acataru w 8ml, wsadziłem do łaźni wodno-lodowej i cała synteza trwała niecałe 2h - kiedyś pisano że nie warto trzymać dłużej gdyż wydajności to nie zwiększy, a kot może zacząć się rozkładać.
tekst powyżej =/= prawda
  • 983 / 16 / 0
Przeżył, raczej, o ile nie wypił metanolu ;D
Inna sprawa, że związki miedzi też do najzdrowszych nie należą.
  • 124 / 1 / 0
Jakie zwiazki miedzi! Roztwor czysciutki bo CuO powstalo poprzez ogrzewanie miedzianego drucika. Wkladasz do roztworu i tlen utlenia a miedz "odnawia" sie na drucie wiec reakcja wrecz farmaceutyczna xD zastanawiam sie tylko jak bedzie klepal;>
  • 1345 / 6 / 0
A Ty tak serio Synteticu z tym Wielkim Postem?
Bo jakoś wiary w to dać nie mogę.
Opisana przez Ciebie reakcja wydaje się być sensowna, choć umysł mój nie jest w stanie wniknąć w jej meandry. Dołączam do grona niecierpliwców.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.