4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 247 / 1 / 0
Krąży po necie już od lat wersja niemiecka tej oksydacji i tam jest podkreślone by używać tylko wody destylowanej bo z kranówki nie wyjdzie. Zawsze jak robiłem z destylowaną, to kot wychodził mocniejszy troszkę.

Najbardziej euforyczny kot wychodził z cirrusa ekstrahowanego IPA, ale wodna ekstrakcja uświęconego Acataru też jest super-
nie wiem czy tylko ja tak mam- mianowicie, gdy robię z acataru, to zauważyłem już wielokrotnie, że aby wyszedł mocniejszy muszę użyć ok 12ml wody do ekstrakcji i dużo płynu jest na końcu gdy się chce to pukać.
Ostatnio wyszedł bez zapachu praktycznie a był mega mocny.
  • 124 / 1 / 0
Woda odparowala i cos mi kotkiem zapachnialo;> obserwacje:
po odparowaniu wody uzyskano NaCl i chlorowodorek metylokatynonu (charakterystyczny zapach i konsystencja znane z wczesniejszych wysalan metkata)
odzielono sol nieorganiczna a organiczna rozpuszczono w etanolu
czekam na odparowanie alkoholu i napisze co tam sie wysoli;)
  • 3449 / 128 / 8
No i reportaż się urywa %-D Przeżył czy nie przeżył?
  • 124 / 1 / 0
yeah. I uwaga! wedlug moich obliczen, przemyslen i obserwacji jednak troche tego metylokatynonu otrzymalem xD wszystko na to wskazuje.
aktualnie nie spozywam ze wzgledu na Wielki Post, a co za tym idzie - "detox" i abstynencja <lol2>
pozdrawiam wszystkich kociarzy;P
  • 1198 / 8 / 0
tez zauwazylem ta sprawe z wieksza iloscia wody przy acatarze.
  • 655 / 3 / 0
Co do większej ilości wody to powiem wam, że najważniejszą sprawą jest to, iż reakcja zachodzi dłużej.
Dlatego moim zdaniem, należy najlepiej zrobić z około 12-13 ml paka i zostawić na około 5 godzin albo dłużej. Później temperatura pokojowa dla wytrącenia się chujstwa, filtracja i zajebisty kot gotowy.
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 1522 / 73 / 0
Panie Pobożny bez przesadyzmu proszę, przy podaniu IV max 10ml/paka, inaczej to wejście w połowie wstrzykiwania gwarantowane. Ostatnio robiłem z Acataru w 8ml, wsadziłem do łaźni wodno-lodowej i cała synteza trwała niecałe 2h - kiedyś pisano że nie warto trzymać dłużej gdyż wydajności to nie zwiększy, a kot może zacząć się rozkładać.
tekst powyżej =/= prawda
  • 983 / 16 / 0
Przeżył, raczej, o ile nie wypił metanolu ;D
Inna sprawa, że związki miedzi też do najzdrowszych nie należą.
  • 124 / 1 / 0
Jakie zwiazki miedzi! Roztwor czysciutki bo CuO powstalo poprzez ogrzewanie miedzianego drucika. Wkladasz do roztworu i tlen utlenia a miedz "odnawia" sie na drucie wiec reakcja wrecz farmaceutyczna xD zastanawiam sie tylko jak bedzie klepal;>
  • 1345 / 6 / 0
A Ty tak serio Synteticu z tym Wielkim Postem?
Bo jakoś wiary w to dać nie mogę.
Opisana przez Ciebie reakcja wydaje się być sensowna, choć umysł mój nie jest w stanie wniknąć w jej meandry. Dołączam do grona niecierpliwców.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ODPOWIEDZ
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.