Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 311 / 77 / 0
Akurat odstawianie to lajcik, po 3 tygodniowym używaniu, po prostu najbliższa nocka może być gorsza i to tyle
  • 167 / 58 / 2
@przodownik imo nie ma co sie truć neurojebami. odstawka zolpidemu po podobnym czasie u mnie przebiegła płynnie i "smukło" o ile tak to można nazwać, żadnego poważnego skreta nie miałem.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 1 / / 0
Słuchajcie…mam może dziwne pytanie ale jak nie tu to gdzie :p czy ktoś próbował aplikacji zolpidemu do blon śluzowych innych niż nos? Wciągnęłam ostatniej nocy i haj był spoko ale samego wciągania nie lubię. Podziałało dużo lepiej na tripa niż łykanie tabsow więc tak mi przyszło do głowy… że może dopochwowo? Jestem ciekawa czy ktoś próbował i czy to podziała jak wciągniecie (( w teorii powinno)

przeniesiono - detronizator
  • 44 / 13 / 0
Kwasowy odczyn pochwy może coś pojebać. Podrażnienia, pieczenie, etc. Teorytycznie powinno zadziałać ale słaba rozpuszczalność może sprawić że będziesz miała tabletkę w pochwie przez kilkanaście minut co niezbyt zachęca do tej drogi administracji. Polecam ci podanie pod językowe. Jeśli już musisz jakoś inaczej to pokrusz na (jebany) pył i zawiń w papierek. Ewentualna opcja (ODRADZAM) to rozpuszczenie w alkoholu i zapodanie doodbytniczo
Myśli gonią, czas twój trwonią. Nie zamykaj oczu, nie płyń z tonią. Ślady po igłach rosną, jak kwiaty na grobach.

Nie dotykajcie opoidów i benzodiazepin! To nie jest droga życiowa.
  • 297 / 37 / 0
nie no kurwa xd przecież to działa w 15-30min i lepiej się wchłania niż przez sniffa. nie ma co kombinować
  • 962 / 272 / 2
mi ostatnio endokrynolog dała do zrozumienia, że w sumie na choy ja biorę ten zolpidem skoro:
1. tak czy siak nie mogę zasnąć
2. nie przebije się on przez klona który jest w moim jadłospisie prawie od roku (mimo dawek wyłącznie leczniczych/terapeutycznych). i tak naprawdę, to wydaję tylko siano na to xD
a wszystko dlatego, bo jej pokazałem swoją aplikację zdrowie na ip i średni czas snu z ostatniego pół roku %-D
próbowałem się 'bronić' (bo nie specjalnie mnie atakowała, zapytała z czystej ciekawości) tym, że nie pamiętam snów po zolpi, ***2s refleksji*** taki ch*j i tak pamiętam, nawet po 30mg xD
ciekawe ile wytrzymam bez prośby o rp na zolpi i czy pobiję swój osobisty rekord który wynosi 1 rok i 8 msc. xD
chociaż w sumie challenge accepted 👍
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 311 / 77 / 0
W sumie miała racje :D
  • 3491 / 573 / 1
Używanie sorki temu to w sumie można by odpisać za jednym zdaniem: wchodzi kolega do pokoju i pyta rodziców znajomych współlokatorów czy z kim tam mieszka "ej sorry, widzieliście może moje tabletki na takim białym blistrze co u mnie w pokoju na biurku leżały? albo czy ktoś się częstował? bo mi zniknęła połowa?"
(Bo przecież brałem tylko jedno mi poszedłem spać)
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 2 / / 0
Mam pytanie, mianowicie czy zawsze po zolpidemie urywa się film? dodam że mam dużą tolerancję na benzodiazepiny
  • 962 / 272 / 2
@Czzarny1988
Nie zawsze, zależy to głównie od dawki, subst. pomocniczych czyt. alko i innych subst. wpływających na układ GABA w tym innych benzodiazepin no i ofc stażu w zażywaniu subst. - należy pamiętać, że zawsze jest to swego rodzaju loteria i nigdy nie jesteś w stanie przewidzieć, czy urwie Ci się film czy nie.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.