Nie chce być wróżką ale uważam że jeśli kogoś nie stać na porządną diagnostykę i leczenie tego potem również prywatnie to niech zacznie odkładać $$ bo przy braniu na sportowo prędzej czy później zaczną się problemy.
Do dnia dzisiejszego, czyli powiedzmy skończonych 40 lat, pewnie na palcach obu rąk można policzyć łączną ilość weekendów kiedy nie pił wódy i nie wąchał koksu. Byłem z nim na paru imprezach, to w jeden wieczór spokojnie zjadał sam ok 1,5 g. Chłop jest też dosyć aktywny sportowo. Nie utrzymuje z nim regularnych kontaktów, ale póki co, jedyne czym się wyraźnie odróżnia od reszty ludzi w podobnym wieku, którzy prowadzą nazwijmy to "zdrowy" tryb życia jest to, że w 90% osiwiał. Także ciekawy jestem jak to za 10 lat będzie u niego wyglądało.
Znam też dwóch takich, którzy zaczęli prowadzić taki tryb życia (koks i wóda co weekend) pod koniec studiów i dziś wyglądają na 15 lat więcej niż mają i są zdegenerowanymi tucznikami. Myślę, że jeżeli nie trafią wkrótce na odwyk, to pociągną jeszcze parę lat i serducho powie mam dość.
Morał z tego jest taki, że jak ktoś chce, to spokojnie może koks walić kilkanaście/dwadzieścia kilka lat co weekend łącząc go z wódą i będzie żył
Do tego zmian w np w sercu czy trzustce nie zauważysz już tu i teraz. Nerki umierają w ciszy. Kiedyś tak rzuciłem hasłem "wszystko jest dobrze jak jest dobrze ale jak się spierdoli...". I taka jest prawda
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Porównując koks do mefa/beta-ketonów, które nie są aż tak długo na rynku, myślę, że szkodliwość koksu zarówno w strefie psychicznej jak i fizycznej jest jednak mniejsza. Co nie zmienia faktu, że zarówno to jak i to jest bardzo szkodliwe i toksyczne dla serca i reszty organów - zwłaszcza w połączeniu z alkoholem. O psychice nie wspominając.
Jak na razie po trzech latach bycie wjebaną w wszystko (w tym b-ketony) wyniki mam bardzo dobre
moje posty sprzed grudnia 2025 sa nieaktualne, ignorujcie je.
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.