Relacje z uprawy proszę zamieszczać tylko w tym dziale
ODPOWIEDZ
  • 12729 / 2463 / 0
Fotki wyszły zamazane, bo pobrudziłem "oczko" w telefonie : )

Też mi się wydaje, że "krzewienie" to dobry znak. To moja pierwsza uprawa, stąd LST tylko na 1 roślince. Naginałem bardzo ostrożnie, ale wystarczyło, żeby na dole powstały nowe pędy.

Żałuję, że nie trenowałem mojej ulubienicy (ta osamotniona roślinka). Jest już duża i zaczyna się wyróżniać wśród chwastów. Jeśli ktoś mi wejdzie na spot (jakiś desperat), to jest duża szansa, że ją dostrzeże i tym samym znajdzie pozostałe 4 sztuki. Zastanawiam się nad jakimś dodatkowym "maskowaniem"... jednak póki co nic sensownego mi do głowy nie przychodzi. Jeżeli ten krzak ma zamiar wegetować jeszcze z tydzień, rozrośnie się na tyle, że będzie widoczny, jak na dłoni. Chwasty, które rosną obok niego są niestety liche. Pozostałe rośliny są dość dobrze zamaskowane.
  • 12729 / 2463 / 0
Zawitałem dziś na spot i opłacało się! 2 moje "bydlaki" okazały się pannami (no chyba, że hermy, ale nawet nie dopuszczam takiej opcji). Bardzo mocno się "rozkrzewiają" i wyglądają na zdrowe i silne.

Został mi jeden nieokreślony plant - ten najmniejszy. 4 na 5 to póki co panny : )

Dziś bez wahania podlałem z nawozem na FLO (planuję co 5-7 dni) i ponaginałem trochę bardziej 2 krzaki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12729 / 2463 / 0
Kolejne fotki. Póki co wszystko z fartem : ) Pytanie - ile taka około 150 cm, dość gęsta roślina jak na samej górze i samym dole może dać suchego plonu? czy wynik 50 g z takiego krzaka jest realny?
  • 657 / 93 / 0
jest realny, właściwie wszystko się rozbija o końcówke, to znaczy czy zdąży tak dorosnąć i dojrzeć, pamiętam wrześnie gdzie bywało w dzień i po 13 stopni, i wtedy troche kapa, jeszcze deszcze, wilgoć, może Cię to zmusić do przedwczesnego wycięcia, niestety, taki mamy klimat :) no ale jak nawiedzi nas indianskie lato to 50 gram myślę na luzaku
pamiętam wycinanie kiedyś takiego 3-metrowca, nie mojego, ponad pół kilo było, ech...
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Jest ok - dobrze lecisz :)
Sprawa pleśni.
Nie pamiętam nazwy preparatu , poszukam i dam znać, sam też będę potrzebował.
Jeśli zadziałasz odpowiednio wcześnie , czyli zanim kwiaty zaczną puchnąć ( masz czas ) , będziesz robił oprysk co jakiś czas - zniwelujesz do minimum powstanie pleśni ( a ona znowu lubi zbite, nie przepuszczające powietrza, pulchne topiska )
Zaczyna się niewinnie - " o , pleśń na kwiatuszku , zetnę - będzie po problemie " - wersja optymistyczna
a pesymistyczna - pleśń atakuje od środka kwiatostanu. Zacznie się rozwijać ( a menda jest w tym dobra ) w bardzo szybkim tempie - możesz naprawdę dużo stracić.

Postaram sie znaleść ten preparat i podrzucę - warto wydać te xx zł

Z fartem :)
[ external image ]
  • 12729 / 2463 / 0
Będę wdzięczny za podanie nazwy. Kiedy powinienem spryskać pierwszy raz? Pierwsza panna ma już dość gęsto od włosków przy łodydze.
  • 12729 / 2463 / 0
Z dzisiejszej wizyty. Wszystko OK, poza pojedynczą, małą, brązową plamką na jednym wiatraku. Zapowiadają się słoneczne i upalne dni - jutro planuję podlać bardzo obficie (jeszcze nie wiem, czy z nawozem, jeśli ta plamka to powód przenawożenia). Pierwsza panna, która się ujawniła formuje już wyraźnie topy. Zapach, który się tam unosi zna każdy farmer, a będzie jeszcze lepiej.

Pozwiedzałem jeszcze okolicę w poszukiwaniu lepszych miejscówek na przyszły rok, ale wszystkie miały jakieś wady. Najlepsze, jakie znalazłem, to zarośla przy rzece. Jest tam tak cholernie bujno, że dostanie się zajęło mi niemało. Komary, wilgotno, gorąco i słońce cały dzień. Niestety odpada ze względu na to, że jeden duży deszcz może sprawić, że poziom wody zaleje uprawę. Póki co mam zatem jedno upatrzone miejsce (z lisimi normami).
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2017 przez jezus_chytrus, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 12729 / 2463 / 0
Kolejne:
  • 863 / 123 / 5
28 lipca 2017jezus_chytrus pisze:
Będę wdzięczny za podanie nazwy. Kiedy powinienem spryskać pierwszy raz? Pierwsza panna ma już dość gęsto od włosków przy łodydze.
Topsin M 500 SC :

"Środek grzybobójczy

koncentrat w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą o działaniu układowym do stosowania zapobiegawczego, interwencyjnego i wyniszczającego w ochronie roślin rolniczych, sadowniczych, warzywnych i ozdobnych oraz w roślinach szkółkarskich leśnych, odnowieniach, zalesieniach oraz na plantacjach nasiennych drzew leśnych przed chorobami grzybowymi."

Topas 100 EC :

"Środek grzybobójczy w formie koncentratu do sporządzania emulsji wodnej, o działaniu układowym, stosowany nalistnie zapobiegawczo i interwencyjnie. "
[ external image ]
  • 12729 / 2463 / 0
Dzięki - kiedy polecasz zrobić pierwszy oprysk?

Dziś polałem roślinom w sumie 3 litry (z Florovitem), bo najbliższe dni mają być upalne. Jeżeli nie będzie deszczu, to we środę znowu trzeba się tam chyba będzie pofatygować. Przy okazji znalazłem potencjalnie zajebisty spot, ale muszę przyjść tam jeszcze ze 2 razy o różnych porach, żeby sprawdzić słońce.
ODPOWIEDZ
Newsy
Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.