Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 279 / 4 / 0
Ćwiczę intensywnie jak nigdy w życiu, patent z nogami w górze też już praktykowałam. Jak ktoś ma w prysznicu opcję strumienia wody pod dużym ciśnieniem, warto zacisnąć zęby i nakurwiać zimną i ciepłą naprzemiennie. Ciało podpowiada mi co robić, ale nie daje wytchnienia. Jem kodę, dużo więcej niż planowałam i z niej jakoś zejdę przy odpowiedniej dyscyplinie.
Coraz bardziej żałuje brania opiatów, ale nie wyobrażam sobie pożegnania się z nimi na zawsze. Doskonale wiem co to oznacza.
... albo i nie.

http://www.youtube.com/watch?v=Vi76bxT7K6U
  • 42 / / 0
te nogi to także dla mnie najtrudniejszy element detoksu, tylko u mnie to uczucie zaczyna się już gdzieś nad żołądkiem, coś jakby skrobanie po kościach zardzewiałym gwoździem. nie idzie tego wytrzymać spokojnie, muszę się poruszyć, ruszyć nogami. wyglądam, jakbym miała drgawki. gorąca kąpiel pomagała tylko na czas bycia w niej, po wyjściu z wanny nacierałam nogi czymś, co się nazywało DeepHeat, przynosiło lekką ulgę. na sen nie działało nic, nawet mianseryna. dlatego już nie przechodzę detoksów na sucho, trzymam się metody schodzenia z dawek, pod koniec terapeutyczne dawki kody, jakieś 30mg co parę godzin. a na psychikę, wierzcie lub nie, też już pod koniec pudełko dexa. pomagało. szkoda tylko, że nie umiem w tym wytrwać, ogarnia mnie taka beznadzieja, że znowu łapię za mak. i tak w kółko....
  • 380 / 10 / 0
wódka + clono w większych ilościach, jeśli chodzi o narko-alko na skręta. nie ma opcji, żeby nie pomogło. tak btw. dex brany w małych ilościach regularnie na codzień ma duże znaczenie w kwestii tolerancjii. pzdr.
  • 140 / 1 / 0
dex ogólnie pomaga, zmniejsza tolerancje i objawy skrętowe tyle, że, przynajmniej u mnie, jak kończy się faza dexowa, ochota na kodę jest zbyt silna(pojawia się takie uczucie, że teraz to na pewno poklepie tak jak za 1 razem xD i często to uczucie się sprawdza) i robi się błędne koło.
u mnie na rejonie skończył się mak klepiący (a62) bakallino z biedronki nie tykam bo to nie poklepie tak jak chce(do TESCO za daleko a aż tak zdesperowany nie jestem), przerzuciłem się na kodę, i aktualnie jestem 2 dni bez kody skręt jest ,sraka, złe samopoczucie, ale nie ma tego jebanego zespołu niespokojnych nóg, mam alprę alko mj i mi to pomaga, skręt po PST rozpierdalał mnie tak, że na nogi nic nie pomagało, może to ta słynna tebeina albo narkotyna która zawarta jest w maku wywołuje takie objawy, bo chyba nawet po morfinie takie coś nie występuje w taki sposób aby ciężko to było zaleczyć.
also: na te nogi pomaga dobry fap* ale to tylko na chwile
h͜y̶pe̡r͞re͜a̴l̕ ̶4 ̢t́eh̷ ͠ẃin̴z̢z̕
  • 452 / 2 / 0
zespół niespokojnych nóg jest po morfinie i każdym innym opio branym odpowiednio długo i w odpowiednich dawkach, coś z serii reakcji z odbicia. pod wpływem jest błogo, nie chce się ruszać, wygodnie się po prostu leży i nic nie robi. organizm próbując zachować homeostazę działa w stronę przeciwną i dlatego, gdy odstawimy opio, a organizm jest przestawiony na większą pobudliwość- nogi nie dają spokoju.
  • 279 / 4 / 0
ByćOszustwem pisze:
also: na te nogi pomaga dobry fap* ale to tylko na chwile
O tak... na tę krótką chwilę, kiedy "po" jeszcze serce mocniej bije... :blush:
:cheesy:
No, a co do dexa to tylko raz próbowałam łagodzić nim skręta, ale poczułam się jeszcze gorzej. :scared:
Ogólnie maku nie tykam już tydzień, kuruję się kodą i jest coraz lepiej. Zmniejszam jej dawki bardzo, bardzo powoli, stopniowo też wydłużam odstęp między nimi i jest naprawdę w porządku. Kilka pierwszych dni to był koszmar, ale teraz nogi są coraz spokojniejsze i nawet śpię. Stosuję się do zaleceń tak zwanej "higieny snu" i muszę przyznać że to działa, więc polecam wszystkim zwrócić na to uwagę.
... albo i nie.

http://www.youtube.com/watch?v=Vi76bxT7K6U
  • 596 / 1 / 0
Rozchwiejcie moje wątpliwości, ponieważ nigdy nie dopadł mnie jeszcze skręt po opio , zacząłem z kodeiną pierwszy 8 dni pod rząd waliłem po 2 paczki antka że wyrobić receptory, tak się ciągło około półtora miesiąca z przeprawami około 4 dni max 5 dni czasami bo kasy nie było :) .
Potem zaczął się mak co parę dni ale niskomorfinowy niestety bo sezonu nie ma teraz ; // , no ale raz z biedy 500g bakalino wziąłem i czulem lekko i dopiero jak zajarałem AM-2201 z wiadra to poczułem mocne grzane opio ale tylko przez 10 min około

Edit:21 gru 2012, 09:56

Dodam, że staż z opio mam około 4 miesiące , w tym ponad 3tygodniowa przerwa

Scalono - Dzielnicowy
  • 284 / 17 / 0
Trzeci dzień na sucho, trzeci czyli najgorszy. 120mg loperamidu nic nie pomogło, a farmakologia podaje, że działa zapierająco 40-50 razy silniej od morfiny. Niespokojne nogi, brak snu i ta prdolona samotność. Trzymajcie kciuki.
wykrwawiaj się szybko. krzycz cicho. oddychaj płytko. tnij pewnie. bo każda strużka krwi, kreśli trajektorię
twojego upadku
  • 1743 / 26 / 0
lol 120mg loperamidu by ci zatkało odbyt niczym huj :D
12mg też za dużo, pierwsza dawka 6mg, potem przy każdym ruchu jelit i kibelku po następnej tabletce, coś Ci się popindoliło ;-)
Non omnis moriar.
  • 284 / 17 / 0
nutella-cole pisze:
lol 120mg loperamidu by ci zatkało odbyt niczym huj :D
12mg też za dużo, pierwsza dawka 6mg, potem przy każdym ruchu jelit i kibelku po następnej tabletce, coś Ci się popindoliło ;-)
Oczywiście, że mi się popindoliło. Polałbym Ci herbaty za spostrzegawczość :-D Ubzdurałem sobie wtedy, że tabletka ma 10mg.
12 tabletek czyli 24 mg. Durzucałem stopniowo zaczynając od 8 mg. Nie mówiłbyś, że to za dużo gdybyś po 12mg nadal pozostawał w równie zasranej sytuacji ;)
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2013 przez totentam, łącznie zmieniany 2 razy.
wykrwawiaj się szybko. krzycz cicho. oddychaj płytko. tnij pewnie. bo każda strużka krwi, kreśli trajektorię
twojego upadku
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.