Dezoksyefedryna, metyloamfetamina, meth
Więcej informacji: Metamfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 253 / 3 / 0
Nie chodzi o myślenie, mylicie drogi. Świadomość niekoniecznie współgra z myśleniem.
Uwaga! Użytkownik Vincent Vega jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 576 / 11 / 0
Tak więc chodzi o to by nie myśleć czy nie "wdawać się" w myślenie? Choć i tak wydaje mi się, że to drugie ;-).
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 110 / 1 / 0
Wydaje mi się że z geniuszami chodzi o to że to podświadomość myśli za nich. Oni dostają odpowiedzi. Teoretycznie geniusz zaczyna się od około 140 pkt IQ. Ale to sztuczna granica, jeden może się nie wysilać i osiągnąć taki wynik a drugi musi się trudzić i dużo myśleć.
Jest dobrze, w końcu nic nie dzieje się bez powodu.
  • 576 / 11 / 0
Sam miałeś 150 pkt IQ więc pewnie wiesz uznawałeś siebie za takiego geniusza, czy tak?
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 110 / 1 / 0
W moim przypadku było tak iż zaliczałem się trochę do tej i do tej grupy. Oczywiście w większej części do tych co muszą dużo myśleć ale po tym jak to straciłem widzę jak dużo pomagała mi podświadomość, niemalże na każdym kroku chociaż sama nie chciała za mnie myśleć to jednak pomagała. Teraz się ode mnie odwróciła, rzadko, bardzo rzadko chcę pomóc. :-(
  • 576 / 11 / 0
Szczerze mówiąc to testy IQ nie mierzą mądrości i myślę, że za dużo się przejmujesz. Inteligencja to nic szczególnego, taki ciąg do niej na siłę tylko pogorszy sprawę. Podświadomości raczej nie okiełznasz ćpając stymulanty. No i zostaw przeszłość w spokoju skup się na teraźniejszości ;-).
  • 110 / 1 / 0
Mądrość jest jednak powiązana z inteligencją, jest dla niej jakby podporą. Tak przynajmniej było w moim przypadku. I gdy zabrakło podpory runeło wszystko i teraz nawet z terażniejszością jest się ciężko pogodzić. Zwykła osoba nie wchodzi w dragi bez problemów. Sam po wielu próbach poradzenia z sobą zajrzałem tutaj.
  • 406 / 3 / 0
Testy IQ to nie wyrocznia. Istnieje kilka typów inteligencji. Poczytaj o tym. Stymulanty rzeczywiście są używane do leczenia, jednak w niewielkich dawkach i przez niezbyt długi czas. Inaczej rozpierdolisz sobie mózg albo normalne bodźce przestaną sprawiać jakąkolwiek przyjemność.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 110 / 1 / 0
Testy to rzeczywiście nie wyrocznia i wiem że istnieje wiele typów inteligencji. A z tym że normalne bodzce nie będą dawały przyjemności jest najgorzej. Po meth nic nie będzie takie samo jak kiedyś, nic nie sprawi więcej przyjemności. No może Enamina D (nie jestem pewien) daje więcej euforii. Mam nadzieję że zaczynając na dawkach 15-20mg metamfetaminy poprawi mi się i po odstawieniu będzie dobrze. Obym się potem nagle nie obudził przy dawkach 100mg. :-/
  • 406 / 3 / 0
Na 100% działanie mety bardzo będzie Ci odpowiadać. Nawet za bardzo. Zacznie się myślenie typu "przecież to tylko 20 mg, a 30 mg to nie dużo więcej itd." Chyba, że rzeczywiście masz tak mocną psychikę, że mówisz np."kończę 30-tego września" i tak dokładnie robisz. meta spowoduje podniesienie i tymczasową stabilizację poziomu dopaminy. Niestety konsekwencją używania mety będzie utrata neuronów dopaminergicznych bądź w najlepszym przypadku osłabienie wrażliwości receptorów. To takie rozwiązanie na chwilę i w rezultacie kompletnie bez sensu.

Coś ostatnio uparcie wszyscy zakładają tematy o stymulantach. :-)
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.