Chaotka pisze: Właściwie to widać ciekawą zależność między ludźmi zachodu i wschodu.
Co do przeżycia Newbe: doświadczenie ubrane w piękne słowa. Każdy może przeżyć coś równie pięknego, a nawet i piękniejszego. Tak naprawdę wszystkie odpowiedzi są zawarte w nas samych. I ja tutaj nic nowego nie odkryłem. Gadamy dla gadania.
Nie wiem czy nie macie troche zaburzonego obrazu newbego jako osoby ćpającej z rozwagą tylko tru dragi z wyższej półki, bawił się trochę w apteke i inne cuda, o tym raczej nie wspominał już później. Na forum wydawał się jakimś urban szamanem, oderwanym zupełnie od rzeczywistości, potrafiącym osiągnąć cuda podczas tripów i jeszcze ubrać to w słowa, a prywatnie zupełnie kto inny. Nakręcał mnie na pierwszego kwasa, polecał, namawiał żeby koniecznie spróbował, a jak już zjadłem i miałem się pochwalić, opowiedzieć, okazało się, że tego samego dnia on odpadł, bloknął wszystkich na gg i zero kontaktu, narazie.
Szkoda, bo był najciekawszą osobą którą poznałem za pośrednictwem tego forum.
Po dzisiejszym robię przerwę
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=16093
Swoja droga 50mg go tak wyjebalo, to na prawde musi byc bardzo wrazliwy na tryptaminy, nie mowie tu o czerpaniu z tripa, a o samych efektach wizualnych itp.
czy ucieczka od świata w taki sposób jest jakimś rozwojem? bardziej wygląda na jakąś ostrą schizę.
oświecenie oświeceniem ale czemu on wierzył w kolesia który medytuje bez przerwy przez pół roku? przecież to bujdy dla turystów.
znowu ego czegoś chce, rząda i oczekuje; liczy na zero-jedynkowe rozwiązaia, podczas gdy jeżeli chodzi o doświadczenie to liczy się probabilistyka ;)
ja biorę w celu zarówno funu, jak i rozwoju, nie nastawiam się na konkrety - ufam psychodelikom i wierzę, że za każdym razem pokażą mi w jakimś sensie wartościowe doświadczenie - czy to będzie zmiana percepcji, czy euforia, czy zrozumienie siebie lub innych i walka ze słabościami, czy doświadczenie Absolutu
myślę, że i newbe nie nastawiał się na doznanie Oświecenia czy intelektualny orgazm na tamtym tripie biorąc mahometa, słuchając muzyki, oglądając tapetę na kompie czy bawiąc się latarką - ale zapewne i nie wykluczał takiej możliwości :)
będąc cierpliwym na pewno się dostanie coś wartościowego
Szukajmy swojego złotego środka.
Szalom :-)
- uznał ze forum jest chujowe dla rozwoju i je olał i ma rację
- forum jest fajne ale on jest gupi i teraz pasie swoje ego czytając jak to ludzie sie pytają o niego
- ew. izdet - mało prawdopodobne ponieważ się logował później - ale równie dobrze na jego kompie mogło byc ustawione na autologin i ktos włączył przypadkowo...
- zapomniał hasła :) (to później)
tylko jeśli uzyskał oświecenie mógłby się nim podzielić, każdy normalny guru zakłada sektę i potem sobie używa i rządzi.
chyba że musiał sie odciać od przeszłości bo jakby się dowiedzieli w szaolin (czy gdzie tam jest) ze walił w kanał to by miał krucho.
a może buractwo (ja pastewny) tutejsze nie jest godne mądrości z niebios.
czuję się jak szatan na pustyni...
to tyle moich rozkmin
pisane z czystej zazdrości bo też chciałbym przeżyć jakies oświecenie
chociaż nie powiem że nie przeżyłem - bo rzucenie szlugów było dla mnie podobnym choć zupełnie odmiennym przezyciem - jeśli udało by mi sie rzucić dragami tak jak zrobił to Newbie - a jak wiemy on tak zrobił - czułbym podobną radochę.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.