Chaotka pisze: Właściwie to widać ciekawą zależność między ludźmi zachodu i wschodu.
Co do przeżycia Newbe: doświadczenie ubrane w piękne słowa. Każdy może przeżyć coś równie pięknego, a nawet i piękniejszego. Tak naprawdę wszystkie odpowiedzi są zawarte w nas samych. I ja tutaj nic nowego nie odkryłem. Gadamy dla gadania.
Nie wiem czy nie macie troche zaburzonego obrazu newbego jako osoby ćpającej z rozwagą tylko tru dragi z wyższej półki, bawił się trochę w apteke i inne cuda, o tym raczej nie wspominał już później. Na forum wydawał się jakimś urban szamanem, oderwanym zupełnie od rzeczywistości, potrafiącym osiągnąć cuda podczas tripów i jeszcze ubrać to w słowa, a prywatnie zupełnie kto inny. Nakręcał mnie na pierwszego kwasa, polecał, namawiał żeby koniecznie spróbował, a jak już zjadłem i miałem się pochwalić, opowiedzieć, okazało się, że tego samego dnia on odpadł, bloknął wszystkich na gg i zero kontaktu, narazie.
Szkoda, bo był najciekawszą osobą którą poznałem za pośrednictwem tego forum.
Po dzisiejszym robię przerwę
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=16093
Swoja droga 50mg go tak wyjebalo, to na prawde musi byc bardzo wrazliwy na tryptaminy, nie mowie tu o czerpaniu z tripa, a o samych efektach wizualnych itp.
czy ucieczka od świata w taki sposób jest jakimś rozwojem? bardziej wygląda na jakąś ostrą schizę.
oświecenie oświeceniem ale czemu on wierzył w kolesia który medytuje bez przerwy przez pół roku? przecież to bujdy dla turystów.
znowu ego czegoś chce, rząda i oczekuje; liczy na zero-jedynkowe rozwiązaia, podczas gdy jeżeli chodzi o doświadczenie to liczy się probabilistyka ;)
ja biorę w celu zarówno funu, jak i rozwoju, nie nastawiam się na konkrety - ufam psychodelikom i wierzę, że za każdym razem pokażą mi w jakimś sensie wartościowe doświadczenie - czy to będzie zmiana percepcji, czy euforia, czy zrozumienie siebie lub innych i walka ze słabościami, czy doświadczenie Absolutu
myślę, że i newbe nie nastawiał się na doznanie Oświecenia czy intelektualny orgazm na tamtym tripie biorąc mahometa, słuchając muzyki, oglądając tapetę na kompie czy bawiąc się latarką - ale zapewne i nie wykluczał takiej możliwości :)
będąc cierpliwym na pewno się dostanie coś wartościowego
Szukajmy swojego złotego środka.
Szalom :-)
- uznał ze forum jest chujowe dla rozwoju i je olał i ma rację
- forum jest fajne ale on jest gupi i teraz pasie swoje ego czytając jak to ludzie sie pytają o niego
- ew. izdet - mało prawdopodobne ponieważ się logował później - ale równie dobrze na jego kompie mogło byc ustawione na autologin i ktos włączył przypadkowo...
- zapomniał hasła :) (to później)
tylko jeśli uzyskał oświecenie mógłby się nim podzielić, każdy normalny guru zakłada sektę i potem sobie używa i rządzi.
chyba że musiał sie odciać od przeszłości bo jakby się dowiedzieli w szaolin (czy gdzie tam jest) ze walił w kanał to by miał krucho.
a może buractwo (ja pastewny) tutejsze nie jest godne mądrości z niebios.
czuję się jak szatan na pustyni...
to tyle moich rozkmin
pisane z czystej zazdrości bo też chciałbym przeżyć jakies oświecenie
chociaż nie powiem że nie przeżyłem - bo rzucenie szlugów było dla mnie podobnym choć zupełnie odmiennym przezyciem - jeśli udało by mi sie rzucić dragami tak jak zrobił to Newbie - a jak wiemy on tak zrobił - czułbym podobną radochę.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe