Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Tylko nie powtórz akcji Świeniewicz.
I odezwij się do mnie na gg.

A co do długofalowych skutków, to nie zauważam, mam za sobą około 20 trpiów na benzie, i nigdy nie miałem nawet "smug" dłużej niż dzień po zażyciu papki.

"Ale mogę się mylić".

A nie, to jednak wkręt. Widzę. że Pan się ładnie przedstawił....
Dziękujemy, Pani Halino.
Tolerancja - największy mit DEXELEET.
II TI.
moje gg - 11404701
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BeAfraid »
Czy po zaaplikowaniu benzy występują jakieś kłopoty z sercem ? Przyspieszone tętno czy lub i kołatanie ?
Jak ze zjazdem i sprawami sercowymi ?
  • 319 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piroman »
Tak, benzydamina jest nie tylko deliriantem, ale też dość silnym stymulantem, wykazuje typowe działanie stymulantowe (oprócz działania delirycznego) - zwiększone ciśnienie, zwiększone tętno, zmniejszony apetyt, bezsenność, pragnienie, zwiększona siła, wytrzymałość i szybkość, zwał, silne i natrętne pobudzenie psychoruchowe. Sprawność myślenia nie zwiększa się z powodu działania deliriantowego, które powoduje także obniżenie zwinności i kordynacji ruchowej.
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2010 przez Piroman, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Piroman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Miał ktoś z was uczucie że utknęło wam coś w gardle lub kłopoty z przełykaniem po benzie jak tak to ile to trwało
  • 612 / 43 / 0
Benzydamine brałem wiele lat temu, zrezygnowałem z niej dlatego że obawiałem się długotrwałych skutków ubocznych,
smugi światła i coś ogólnie ze wzrokiem miałem przez 2 lata od zaprzestania.
  • 17 / 1 / 0
Osobiście po 1,5 g benzydaminy mialem zajebiscie ciężką noc, bezsenność, zmęczenie i małe wkręty z sercem. Jednak warto było dla tych popierzonych, cholernie realnych oev'ów.

co do dlugotrwalych skutków ubocznych to powidoki- brałem benzydamine tylko raz, w styczniu tego roku. Myślałem, ze powidoku znikneły mi po 2 dniach. Okazuje się, że pojawiają się zawsze gdy jestem cholernie zmęczony.
Ludzie boją się pomyśleć sami za siebie. Boją się, że dojdą do wniosku, że świat który ich otacza to tylko umowa, którą musieli podpisać z przymusu.
  • 616 / 4 / 0
@lobster a robiłeś ekstrakcję czy piłeś roztwór? Bo po roztworach za gardło chwyta cię znieczulenie tak zwane. Bo w końcu taki to środek miejscowo znieczulający.
Uwaga! Użytkownik wendrowycz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
*Lobster jeśli piłeś, lub w jakiś sposób brałeś to że Ci się rozpuściło w gardle to normalne ze tak będziesz mieć, benza jak to już wendrowycz powiedział jest miejscowo-znieczulająca. więc wiesz. chyba ze po przyjęciu jej miałeś takie odczucie jak coś zjadłeć po jakimś czasie od spożycia specyfiku
  • 1 / / 0
Aby złagodzić skutki pobudzenia R muskarynowych czyli tych nudności polecam agonistę selektywnego czyli pirenzepine hcl, lek pirengast, lek na Rp. pewnie da rade zahamowanie reakcji alergicznej typ II lekami typu aviomarin, fervex (leki przeciw histaminowe). Co do ekstrakcji musi być przeprowadzona fachowo najlepiej w stylu perkolatora. Nadmierna ilość soli spowoduje szybkie odwodnienie wymiana jonowa Na+ w nefronie, i teraz odwodnienie + podwyższone ciśnienie = szpital a w szpitalu na obniżenie ciśnienia i przeciw zatruciu furosemid - króry nie działa przy przesączu poniżej 30ml/min czyli lipa :nuts:
Osoby nie posiadającej wiedzy farm-chem, niech lepiej skoczą na jointa i browar :-D
  • 48 / / 0
miał ktoś z userów zrogowacenia skóry po benzie?
zresztą nie wiem czy to zrogowacenie, czy coś na kształt "stałej gęsiej skórki"
mi wyskoczyło na twarzy (worki pod oczami) i na plecach, taki pasek od łopatki do łopatki
miał ktoś taki tuning? (brałem 1,5g)
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.