Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
I odezwij się do mnie na gg.
A co do długofalowych skutków, to nie zauważam, mam za sobą około 20 trpiów na benzie, i nigdy nie miałem nawet "smug" dłużej niż dzień po zażyciu papki.
"Ale mogę się mylić".
A nie, to jednak wkręt. Widzę. że Pan się ładnie przedstawił....
Tolerancja - największy mit DEXELEET.
II TI.
moje gg - 11404701
Jak ze zjazdem i sprawami sercowymi ?
smugi światła i coś ogólnie ze wzrokiem miałem przez 2 lata od zaprzestania.
co do dlugotrwalych skutków ubocznych to powidoki- brałem benzydamine tylko raz, w styczniu tego roku. Myślałem, ze powidoku znikneły mi po 2 dniach. Okazuje się, że pojawiają się zawsze gdy jestem cholernie zmęczony.
Osoby nie posiadającej wiedzy farm-chem, niech lepiej skoczą na jointa i browar :-D
zresztą nie wiem czy to zrogowacenie, czy coś na kształt "stałej gęsiej skórki"
mi wyskoczyło na twarzy (worki pod oczami) i na plecach, taki pasek od łopatki do łopatki
miał ktoś taki tuning? (brałem 1,5g)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.