Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 3363 / 355 / 0
znajdziesz prawdopodobnie prace na czarno na budowie / remontach. na poczatku chuja platna, ale wyrobisz sie na 10e / h. pozniej 15e/h i powinno ci styknac. na poczatku bedziesz musial z kims dzielic mieszkanie, no bo sam raczej nie dasz rady czegos wynajac, chyba ze bys mial kapital z polski. sprawa taka sama jak z niemcami, belgia czy innym zachodem. wszedzie zaczynasz tak samo. ;)
  • 682 / 7 / 0
ok thx :)

a jak z dostepnoscia MDMA? koks z tego co wiem to nie problem, ale MDMA?
  • 3363 / 355 / 0
zalezy o jaki koks ci chodzi. jesli lidokaina, to kazdy murzyn powie 'good coke, man. fifty juro!'. nie daj sie naciagnac, i kupuj tylko u bialasow i pros o degustacje (powachaj, popatrz. powiedz ze wachniesz sobie troche za 5euro.).
MDMA to tak jak z koksem. raz zajebiste raz nie. ogolnie to pokrec sie troche, napewno ktos cie nakieruje na dobrego dilca.
a, i red light district jest raczej przereklamowane, ale mozesz sprobowac.
  • 198 / 6 / 0
Prawda jest taka że w NL interesy robiłem tylko z czarnuchami.Czarnuchy holenderskie to jak Polacy wszystko idzie z nimi załatwić ;-) Holendrzy to dla mnie takie duże dzieci, niezbyt ogarnięci.
Oczywiście to tylko moje spostrzeżenia z 3-tygodniowego pobytu rok temu.
To samo z kupnem - zanim kupisz wpierw sprawdź, można się dogadać.
  • 21 / 1 / 0
Orientuje się ktoś, jak w praktyce wygląda uprawianie konopi na własny użytek?
Można spokojnie uprawiać w boxie pod lampami nie narażając się na nieprzyjemności?
No i jak wygląda sytuacja ze zbiorami, które zwykle są większe niż 5 gram?
Można je przechowywać w domu, tłumacząc w razie kontroli, że pochodzą z domowej uprawy?
  • 2 / / 0
wszystko jest panowie.
koks 25e za pol, MDMA 5e, palenie na lewo 5-6e, LSD 5e, w fete sie nikt raczej tu nie bawi, mefedron z 10e sztuka, grzybki te legalne (trufle) 12,50e, o hel nie pytalem. Duzo tutaj 2cb, ale po ile, nie wiem, wiem ze dostepne latwo.
Pozdrawiam.
  • 3363 / 355 / 0
adiq, mozesz uprawiac ile tylko chcesz, sprawy nei bedzie, ale moga ci skonfiskowac towar. poza tym, nie oczekuj nalotu jak w polsce, bo ktos zauwazyl u ciebie jointa w mordzie. jak przyleca psy (psy lataja, btw), to powiedz ze na wlasny uzytek, jestes pelnoletni (mam nadzieje), nie korzystasz z tego w poblizu szkol, szpitali itd, tylko na wlasny uzytek, oraz ze nie masz zamiaru tego sprzedawac.

ps, chyba wiem kim jeste. ct?
  • 989 / 98 / 0
Witajta !

Trochę mnie nie było ( praca i inne sprawy ), tutj widzę, że trochę sie pozmieniało, lecz stare gęby dalej są i będą tkwić w psychodelicznym świecie. Pierwszego zobaczyłem fejdełeja, psychodelicznego szamana, Producente - wporzo koleś i cała banda świrów pozytywnie zakręconych.

Dobra..
Holandia.. Małe pytanko. Powiedzmy - chcę kupić większą ilość niż te 10g ( po huj jeździć po kofikach, jak możesz spokojnie bakanie trzymać w domciu )
Jest ktoś lub był, kto zna jakiś kofik, gdzie dostanę większą ilość zielonego szaleństwa ( wiecie, z pod lady ) ?? ALBO prosto od producenta, może sam założe swój własny kofiszop %-D
Ja sądzę, że gdybym spytał sklepikarza w kofiku, to pewnie udzielił by mi rad gdzie szukać. Ale tutaj są mili ludzie którzy lubią pomagać ;)

BTW.
Przeprowadzam się na stałe do Holandii. Pierdole polski zapierdol za psią karmę, moi rodzice przez rok zarobili na furę i wynajeli fajne, gustowne i przestrzenne mieszkanko. Jeszcze maja tyle kasy by spokojnie sobie wyjechać na wakacje. A tutaj? Żyjesz z dnia na dzień. Przynajmniej ja to tak odbieram.

OK, to jak z tymi kofikami i dostępnością liścia w Holandii? Chętnie bym się tam spotkał z Polską społecznością, także jak co to walcie na mail: /ciach pogadamy na spokojnie, usiądziemy przy piwku itp. :-) Aha. Chcę przejść detox, lecz nie bardzo mi sie to widzi. Jak by ktoś miał dostęp do tramalu lub BDZ ( klonazepam ) - walić na tamten mail. Admini pewnie wyjebią to z postu, ale jestem w dupie, także proszę choćby zostawienie tych informacji przez jeden dzień.

Pozdrawiam,
ND

Pisz posty w odpowiednich tematach i nie ujawniaj swoich danych - możesz użyć PiMki. - @Msk
  • 1 / / 0
1)Czy w Holandii kupię Modafinil ? W aptece, od ulicznego dilera bądź gdziekolwiek ?
2)To samo tylko LSD
  • 132 / 4 / 0
W maju jadę do Paryża i przy okazji zahaczymy o Amsterdam, w którym spędzimy jedną noc. Z racji tego, iż wiosen mam niecałych siedemnaście mam pytanie do osób bardziej w temacie. Jak wygląda weryfikacja pełnoletności w praktyce? Na nic się nie nastawiam, bo zdaję mi się, że pewnie obejdę się smakiem i będę musiała zadowolić się tym, co oferują osiedlowi dilerzy w Polsce. Choć może ktoś ma jakieś pocieszne wieści?
Jak ktoś gdzieś pytał o coś podobnego to przepraszam i proszę o odsyłacz, bo szukałam, jednakże nic konkretnego nie znalazłam ;).
"A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki."
Fryderyk Nietzsche
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.