jeśli ktoś ma wątpliwości tak jak ja wcześniej - niepotrzebnie. Dostałem to co chciałem, w ilości jaką chciałem, w pon dam znać jak wypada susz!;) tak jak mówiliście, znajomość tematu, doświadczenie i świadomość czego chce były bardzo mile widziane
Jeśli chodzi o Black jelly, bardzo zbite topy jak kamyki, może delikatnie zbyt przesuszone. Zapach intensywny, czuć cytrusowe nuty, ale głównie to ciężki zapach który znam z odmian cali kupowanych od ciapatych w nl. Działanie hybrydowe w kierunku sativy, bardzo dobrze na mnie działa, typowy chaos w głowie i pobudzenie, na palenie w ciągu dnia znakomita odmiana. Wydajna, 0,2 z bonga jest dla mnie zadowalające jeśli zaczynam dzień.
Blood Orange kush na oko jest odrobinę gorszej jakości, szyszki są mniejsze. zapach to typowy Kush - ziemia, bagno, sosnowe nuty. Pomimo wyższej zawartości THC działa na mnie słabiej psychoaktywnie od Black jelly, za to fizycznie po raz pierwszy odczułem ten mityczny "efekt na ciele" - gdy się położyłem, mogłem tak leżeć i leżeć - kompletne rozluźnienie mięśni. Również gastro po tej odmianie jest mocne
Myślę że następnym razem wybiorę znów Black jelly i rozejrzę się za inną indicą - tej nie będę fanem, jednak dam jej szansę któregoś dnia z rana, a nie gdy będę przejarany rosinem i innym materiałem
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.