Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Moje i innych osób plony w tym sezonie:
1. Miesiąc temu, Kampinos - kilkadziesiąt sztuk w cztery osoby (niedziela, więc może były wyzbierane?), stety-niestety zamiast zabrać, zjedliśmy na miejscu (to właśnie skończyło się moim psychodeliczym coming outem, choć jestem już na etapie, na którym przestałam żałować tego pomysłu).
2. Koleżanka podobno kilka dni później wróciła tam z kolegą i nazbierali ok. 180 sztuk.
3. Zeszły piątek, wybrałam się z inną koleżanką (która psychodelików nie próbowała, ale była chętna się wybrać). Plony: zero łysiczek, znalezione kilkanaście prawdopodobnych kołpaczków i grzybówek, kupiona za 5 zł na ciuchach bardzo ładna marynarka w kwiaty (jedyny "wymierny" plon wyprawy). ;)
4. Dziś - miejscowość od drugiej strony Puszczy Kampinoskiej, choć słabe źródło (ktoś, kto sam nie zbiera, mówił koledze, że "między taką a taką miejscowością ludzie na łąkach zbierają psylocyby"). Jedna prawdopodobnie grzybówka, dwie większe nie-łysiczki.
Mojego zapasu zostało już bardzo niewiele i jestem tym cokolwiek zdołowana - szukałam, a tu zero efektu... Czy sezon już całkiem się skończył, czy tylko miałam pecha? Chciałabym wrócić na tę łączkę co za pierwszym razem - może kolega zadzwoni do jednego znajomego,który ma samochód - zawsze taniej, niż te 18 zł w obie strony - ale kolega jest cokolwiek leniwy i trzeba go prawie siłą ciągnąć...
Nieźle już się orientuję w tym, jak rozpoznawać łysiczki i jak wyglądają "podchodzące miejsca", nie jestem natomiast szczególnie spostrzegawcza (a łażenie na kolanach dość mnie wyczerpuje przy mojej masie) i jakoś mi nie idzie...
P.S. bynajmniej =/= przynajmniej.
skromne zapasy czas robic, bo sezon zmaga sie ku koncowi
jeszcze tydzien, max dwa tygodnie zbiorow
skopanie kozak
To był mój najlepszy sezon miałem farta
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?