Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 48 / 6 / 6
Z czego co mi wiadomo klasyczne benzodiazepiny wydłużają sen płytki (stadium 1 i 2), a skracają sen głęboki (stadium 3 i 4) oraz fazę REM. Jak się ma do tego zolpidem i czy wykazuje to samo degradujące działanie na jakość snu?
w razie potrzeby proszę o kontakt prywatny
  • 14 / 8 / 0
Od siebie mogę dodać bo trochę tego przeżarłem że jeśli wezmę tabsa bądź dwa i usnę to budzę się wypoczęty najgorzej jak się zaczynają dorzutki oraz donksowo. Wtedy po obudzeniu o ile znajdziemy się w łóżku bo wiadomo jak się po tym odwala, czuje się źle, głową ociężała i ogólne przyjebanie.
  • 633 / 154 / 0
Nie dostrzegam żadnej rekreacji w braniu więcej, niż 15 mg na noc. Każda dorzutka, czy większa dawka, spowoduje skacowanie dnia następnego.
Często można też złapać się na tym, że nasz mózg, jakby gubił klatki - np jadące samochody w jednej chwili są przy przejściu dla pieszych, a za chwilę, już na drugim końcu ulicy. To znak, że czas na dobrą kawę, mocną herbatę i lepiej przeczekać kilka godzin w domu, zamiast rwać się do amnezyjnego tripa.

Pośród substancji legalnie dostępnych w obiegu, nie znalazłem drugiego takiego znieczulacza na nieprzyjemne dźwięki, hałas, presję, wymuszany kontakt wzrokowy.
Prędzej się zdenerwujesz na benzo, niż na świeżo przyjętej, umiarkowanej dawce zetki.
  • 348 / 264 / 0
12 września 2022zodwyk pisze:
Z czego co mi wiadomo klasyczne benzodiazepiny wydłużają sen płytki (stadium 1 i 2), a skracają sen głęboki (stadium 3 i 4) oraz fazę REM. Jak się ma do tego zolpidem i czy wykazuje to samo degradujące działanie na jakość snu?
Pomagają zasnąć (o ile się położysz a nie szukasz fazy), natomiast nie wydłużają tegoż snu. Od tego jest eszopiclon np. żebyś się nie wybudzał lub Ambien CR, choć to dość obszerny temat.
null
  • 633 / 154 / 0
A to akurat ciekawe, czy ktoś z Forumowiczów miał okazję testować zolpidem o przedłużonym uwalnianiu.
  • 1534 / 196 / 0
Eszopiklon działa , mogę to potwierdzić , śpi się długo bez wybudzania i podobno jest bezpieczy ( nie uzależnia ) wpadła mi paka w ręce i fajnie działa
  • 348 / 264 / 0
18 września 2022kurczakswiezy pisze:
A to akurat ciekawe, czy ktoś z Forumowiczów miał okazję testować zolpidem o przedłużonym uwalnianiu.
W PL z tego co wiem nie ma wersji CR, więc jedynie kto miał okazje testować to z czarnego rynku albo mieszka np. w US.
null
  • 633 / 154 / 0
Wiem, wiem - pytałem w wielu miejscach już jakiś czas temu. Dlatego też użyłem zwrotu "testować" - w aptecznym PL obiegu nie ma takiej możliwości ;)
  • 241 / 31 / 0
Na podkładzie z pregi 900mg, sniffnąłem 2,5mg zolpidemu, póki co jest lekka zmiana percepcji, pamiętam bardzo dobrze piosenki których dawno nie słuchałem. Troche sie pobawie tym stanem i do spanka, może jeszcze sniffne kolejne 2,5mg za chwile i zobaczymy, do tej pory lecial tylko oralnie zolpi typowo na sen, ale wiadomo ta godzina działania jest unikalna. Bolał mnie łeb przed zażyciem, teraz jakby się oddala i jest mniejszy, ciekawa sprawa. Na szczęście mam tylko jedną tabletke więc bez przypału :)
  • 357 / 47 / 0
Jakie dawki mając tolerancje na klony? I ile zolpi odpowiadA 1mg klona?
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
ODPOWIEDZ
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.