Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 343 / 16 / 0
Weź się zastanów trochę. Leżysz w szpitalu, jesteś pod opieka specjalistów i szukasz porad na forum dla narkomanów.
Nikt tu Ci nie będzie doradzał w Twojej sytuacji - nie wiadomo co Ci jest, wymiotujesz żółcią i chcesz rad jak się nacpac żeby ktoś na sumieniu Cię miał.
W łeb się stuknij

Gastroskopia trwa dosłownie kilka minut jeśli nie masz jakieś hardcoru i nie trzeba pobierać dużo wycinków.
Skup się na tym żeby oddychać płynnie przez nos i staraj się unikać przełykania bo prowadzi do odruchu wymiotnego.
Tyle Ci poradzę.
  • 60 / 3 / 0
Co tam buprenoinowcy ? Taka cisza tu ? Czyżby wszyscy byli zdrowi i juz nie cpali a noze spia zawieszebi na sufitach na buprze i spokoj hmmm
  • 325 / 50 / 0
Chciałem zapytać po jakim czasie od ostatniego szota mocnego opio typu fentanyl można zabrać buprę. Znajomy zabrał kilka godzin po i bupra zadziałała antygodnistycznie. Ja po ostatnim strzale fnt ok 2mg, nakleiłem półplastra transtecu 70ug do tego zjadłem w ciągu 3 dni pakę cloranxenu 10mg (odpowiednik 2 paczek rolek). Rano obudziłem się lekko spocony, ogromnie wkurwiony bo już nie ma fenta i pomyślałem dużo gorzej być nie będzie w najgorszym razie dojem resztę benzo. Pół plastra ugotowałem i wypiłem a drugie pół ugotowałem na kwasku i podałem iv. Uspokaja uspokoiłem się, miałem lekki nodding. Od ostatniego strzała minęła doba więc pewnie dopiero teraz bupra zadziałala jak należy :D
  • 653 / 63 / 0
Witam mam plan wejść znowu na bupre tylko obawiam się znowu skreta jak to zrobić żeby go nie było. Ostatnio jakies 3lata temu miałem styczność z bupra .od tamtego momentu nie byłem trzeźwy.ostatnio popełniłem błąd bo będąc na DHC 4x60 doba po 2tab zjedzonych rano i odczekaniu 12godz stuknalem bupry i dostalem skreta jakos wytrzymałem i byłem 2tyg trzeźwy ,A później polecial metadon i sie zaczelo.tu moje pytanie jak wejdę na tramal moge walic bupre bez obawy o skreta bo jak dobrze pamietam to wcześniej mixowalem wlasnie tramal z bupra i było git .czy wogole spróbować zjechać ile się da i wtedy wziasc buprenorfine czy to ma jakiś sens ?
  • 325 / 50 / 0
Zapodałem 15mg iv przerabianego transtecu 2 dni już nie biorąc fnt iv. W połączeniu z rolkami dało mi to popołudniowy miły nodding mniej brutalny niż fent. Czy będąc na buprze i w dni upadku i popłądzenia gdy dobiorę sobie fnt albo inne silne opio od razu wyzeruje mi buprę z organizmu? Czy tak jak w przypadku metadonu i dobieranych do niego innych opio coś zostanie z buprenorfiny.
  • 1916 / 335 / 2
Jest na odwrót, bupra jako silny antagonista może wyprzeć opio z receptorów, natomiast jakiekolwiek opio zarzucone na buprę w najgorszym wypadku nie zadziała, w najlepszym uda się coś przebić ale 100 % fazy to nie będzie.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 325 / 50 / 0
Pisano na forum że 4mg fnt przebijało buprę. Ja nie biorąc bupry jeden dzień zarzuciłem 1,5mg fnt iv z 80mg oxy myślałem że przebije ale tylko się uspokoiłem. Jak długo jeszcze muszę nic nie brać żeby fnt działał jak należy?
  • 5 / / 0
17 marca 2020Jamedris pisze:
@caifilly tego się nie spodziewałam; a jakbyś sobie zneutralizował gorzkawy posmak słodkawym glicerolem 85% dostępnym za grosze w aptece? Fakt, smak specyficzny, ale dobry lek jest gorzki; mnie to obrzydzała ta szmata, brr, najważniejsze to oderwać matrycę. I teoretycznie 'dobre ssanie' polega na niepołykaniu śliny jak najdłużej, nie wiem czy umiesz w pewien sposób zablokować sobie zmysł węchu/smaku dzięki niepołykaniu właśnie, ale jeśli tak, to trzymając w ustach ślinę gorycz nie będzie aż tak wyczuwalna; to taki mój patent z dni, gdy bupra działała.

Zostaje podanie dożylne, acz nie zachęcam, masz MINIMALNĄ szanse na poczucie odrobiny smaku po podaniu, ale to nie do porównania z trzymaniem całości w gębie...
Prędzej poczujesz smak rozpuszczalnika dla bupry, o ile w ogóle.
nie da rady, trauma z dziecinstwa, ten gorzki, typowo lekowy smak to moj kryptonit. iv tez odpada, moje cpanie ogranicza sie do tego, co mozna latwo(albo i nie - wiecej niz 5 tabletek raczej zawsze koncze rzyganiem) polknac albo spalic. wiec jeszcze raz - ile se tego transteca 70 przykleic?
  • 1916 / 335 / 2
Zależy jak mocno się nasyciłeś buprą, jeśli mocno to koło 3-4 dni nawet. Jak lekko to mniej. bupra siedzi długo w receptorach.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 325 / 50 / 0
Brałem buprę 3 dni iv oraz podpoliczkowo. Ogólnie fnt miał później przyjść, a tu taka niespodzianka prawie 50mg w plastrach wpadło. Czy gdy zażyję jakąś dawkę fenta powiedzmy 1,5mg to ona już chociaż w jakimś stoniu wyprze buprę z receptorów i po kilku takich strzałach fent zadziała jak należy bo nic nie zostanie nic z antagonisty opio w receptorach, czy jedynie czas wypiera buprę? Albo porządny strzał fnt, ze 4mg którego jednak nie chcę ryzykować wolę odczekać dzień czy dwa 😀
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.