Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Na forum "nerwica" doczytalem, że takim jak ja ona po prostu nie służy i coś w tym jest. Jeszcze jakoś dziwnie rozchwiały mi się tsh, ft3, ft4 (w granicach normy, ale takich skrajnych jeszcze wyników nie miałem).
Ciekaw jestem, jak taka przerwa na mnie zadziała? Planowo zacznę od 3 solidnych łyżek dużych ze sporą ilością wody, więc wyjdzie jeden albo dwa napary. Ostatnio podczas sesji z ashwą miałem błogi stan rozluźnienia, rano byłem bardzo wyspany, na pewno zbiła mi solidnie kortyzol. Liczę na to również i teraz, bo takim czasie abstynencji od tej substancji. Finalny efekt może być ciekawy, bo jestem dzisiaj po dwóch solidnych dawkach dobrej kofeiny i dobijam się czarną herbatą. Zobaczymy.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
jem 11 leków, a z ziołowych itemów to tylko ona mnie chyba interere ze względu zbijania kortyzolu zabójcy testosteronu
04 kwietnia 20235matrix pisze: a jak ma sie Ashwa do leków? Są poważne interakcje?
jem 11 leków, a z ziołowych itemów to tylko ona mnie chyba interere ze względu zbijania kortyzolu zabójcy testosteronu
Ja tylko przypomnę, że kilka / kilkanaście stron wstecz przewijał się temat przy nerwicach i problemach z serotonina.
Pamiętajcie, że ashwa :
- blokuje kortyzol i prawdopodobnie poprzez aktywację receptorów GABA. Jeśli odbywa się to przez aktywację rec GABA to jednym z dizlaan może być blokada serotoniny i dopaminy (acetylocholiny, noradrenaliny i części hormonów też) .
- ktoś pisał o modulacyjnym działaniu 5ht2 które też ma pozytywne jak i negatywne działanie.
Ogólnie ashwa na mnie działała źle. Kiedyś dawno temu było ok. Jakiś czas temu chciałem wrócić i lipa.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?