zaczynam się oszczędzać.
bywa ok, ale jeszcze nie jest
scr pisze: @ASAPSWAG i jak to się skończyło?
Herezjarcha pisze:A, gdyby temperatura podnisola sie do tego stopnia ze pojawią sie zlewne poty - paracetamol, przynajmniej 500mg. Nie wiem co na to Twoja watroba ale lepiej tak niz sie ugotowac. Zaden inny lek przeciwgoraczkowy nie pomoze, tylko paracetamol ma dzialanie osrodkowe.
Bearfan86 pisze:dla zerowej tolerki 200 retardu to też nic? Pogryzione dwie tabsy 100mg Tramal retard rozumiem nic nie zadziała?Tyler Durden pisze:200 retardu huja zrobi
Blue_Berry pisze:Dlaczego ma nie zadziałać? To normalna dawka. Gdy miałam zerową tolerancję na opio, to spokojnie wystarczało mi 50-100mg, żeby się ućpać, przy czym 50tka pozwalała funkcjonować z bananem na pysku, a setka kazała mi już zamoczyć mordkę w poduszce. 200 to już dla mnie za dużo, ale też zdarzało się wziąć.
Ja nie jestem żadnym wielkim fanem opio, ale miałem szybki tramal w tabsach po 60 mg, bez tolerki postanowiłem spróbować.
60 mg - nic, 120 mg - nic, może lekkie wyluzowanie, 180 mg to było tylko lekkie wyluzowanie, lekkie (podkreślam) poprawienie humoru, tak jakbym miał po prostu dobry dzień i był zrelaksowany. Poza tym czas reakcji itp. były w porządku, gadka też, żadnego uczucia "ujebania" (przygrzania).
Podkreślam, że był to szybki tramadol.
Nie wiem czego oczekujecie od tramca, ale 200 mg to niska dawka, na pewno działa jak powinna, bo działa przeciwbólowo, ale na jakąś fazę bym nie liczył, te tabsy po 60 mg można łykać jak cukierki bez obaw.
Oczywiście nie namawiam, jestem ogólnie przeciwnikiem uwalania się opio. Jednak czasem przydają się żeby się uspokoić/zrelaksować lekko w cięższych sytuacjach.
Może jestem jakoś słabo wrażliwy na opio, żeby poczuć wyluzowanie i polepszenie humoru po kodzie to muszę walnąć przynajmniej 10 dobrze pogryzionych Thiocodinów naraz. A najlepiej by było z 20. Podobno innych grzeją już niższe dawki.
Mimo to nie sądzę, by ktokolwiek po 200 mg tramadolu miał jakąś niesamowitą fazę, raczej jak już to lekką i do spokojnego ogarniania, ja nie widzę opcji spać na tym, szczególnie że działanie noradrenergiczne też jest wyczuwalne.
Tramal działa kompletnie inaczej niż koda, jedyne wspólne cechy to poczucie spokoju i zrelaksowania, poza tym po kodzie czuć typowe ogłupienie, nie myśli się już "trzeźwo", a po tramcu jednak tak, do tego tramiec daje inny rodzaj przyjemności (może to też przez działanie na serotoninę i różnicę agonizmu receptorów opio).
Ogólnie to tramiec jest dużo lepszy niż kodeina, bo daje luz + trzeźwe myślenie. I tak jak mówię, nie ma co się bardzo bać o dawkowanie.
Podanie doustne i dożylne ma bardzo podobne efekty, dożylne jest skuteczniejsze (to oczywiste, jak w każdym wypadku prawie), ale różnica jest niewielka.
Ludzie też łykali NAC i sporo Antidolu bez ekstrakcji i żyją :D
Help pls? Dzięki Wam za wszelkie rady
Wesołych, zdrowych i przeżytych świąt
:emo: :nolove: :wall:
@edit chwilę później jest stabilne 100 BPM. Lecieć na pasterkę? XD wiem jak to nieodpowiedzialnie brzmi, nie jestem głupi, nie znam się jednak totalnie na kardio i stymulantologii, nie wiem czy to standard czy coś zdecydowanie niepokojącego?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?