02 maja 2025pomasujplecki pisze: Nerwica lęku ogolnyplynącego z bardzo rzadkimi atakami paniki (tryb wycofania) sama paroksetyna i pare ssri nie jest u mnie w stanie calkowicie zaleczyc choroby. Jedynie ustabilizowac nastroj serotoninowy. To i tak duzo.
Czy próbował ktos jakis silniejszy uspokajacz ?
Oczywiscie zlotoustne beno istnieje ale jego stosowanie codziennie to rodzaj patologii ukladu nerwowego.
Z drugiej strony bupropion jest inhibitorem CYP2D6 który metabolizuje paroksetynę, więc jej stężenie też może ulec zwiększeniu. Ale w razie czego zawsze możesz zmniejszyć nieco dawkę.
Przebijaja się nerwy.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Możesz jeszcze spróbować buspironu, najmniej inwazyjny z tych wszystkich a też podobno pomaga na obniżone libido. Ewentualnie zmniejszyć dawkę paroksetyny, bo obawiam się że przy 60mg paro nic Ci nie pomoże z tym problemem.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Jak można komukolwiek proponować zmniejszenie paroksetyny czyli jednego z najsilniejdziałającego leku przeciwlękowego na buspiron który praktycznie nie ma działania. Pomyśl no trochę. Może i ktoś tutaj wyskoczy. Ha! Buspiron mi pomógł. Co nie zmienia faktu, że proponujesz zmienienie dawki totalnej siekiery na ledwo działające gówno i możesz gościowi fchuj zaszkodzić. Brałem spamilan i brak działania.
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.